Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Új raktári kiadás

Raktári kiadás bizonylatok készítése és a kiadás bizonylatok listája a Készletezés menüben a Raktári kiadások ablakban érhetőek el.

2014-01-23_10h00_38

A listában az új kiadás bizonylatok készítése mellett Tekinthetjük meg és Stornózhatjuk meglévő raktárbizonylatainkat. A listában a raktárbizonylatainkból Számlát készíthetünk, mely következtében a bizonylaton szereplő bejegyzések átkerülnek a számlára, továbbá új kiadásbizonylatot készíthetünk a meglévő alapján az Új a kiválasztott alapján funkcióval. Lehetőségünk van a Forinttól eltérő Pénznemben is elkészíteni raktári kiadás bizonylatainkat. Előzetesen rögzítenünk kell a Törzsadatokban, a Pénznemet (pl. € ) és az új raktári kiadás Bizonylattömböt.

A kiadás bizonylat készítésénél a vevő és a termékek megadása mellett beállíthatjuk a Teljesítés dátumát, valamint a Forrás raktárat, a Részleg-és Munkaszámot és Projekthez is kapcsolhatjuk a bizonylatot. A Sablon módosításával választhatjuk ki a nyomtatási stílust, mely alapesetben klasszikus egysoros. 

Raktári kiadások listájában a bejegyzésekre lehet szűrni, csoportosítani minden, a bizonylaton szereplő adatra a Szűrés opció segítségével. A lista alján szereplő ablakokban lehet a bizonylatokhoz kapcsolódó plusz információkat megtudni:

>Tételek (a bizonylaton szereplő termékek, áruk adatait láthatjuk)

>Kapcsolódó bizonylatok (a kiadás bizonylatokból készült számlák)

>Gyáriszámos tételek (a raktárbizonylat tételein szereplő gyáriszámok)

A rögzítés végeztével a Mentés és bezárás gombra kattintva felugrik egy megerősítő ablak, ahol még módosíthatunk a sablonon, példányszámon, nyomtatón, illetve azon, hogy azonnal nyomtatásra kerüljön-e az adott bizonylat. Az Ok gombra kattintva a raktárbizonylat mentésre kerül és bezáródik a bizonylat készítő ablak. A Mentés és új gombra kattintva minden úgy történik, mint a Mentés és bezárásnál, annyi különbséggel, hogy nem záródik be a bizonylatrögzítő ablak, hanem új ablak nyílik meg és tudjuk rögzíteni az újabb raktárbizonylatokat. Továbbá lehetőségünk van a Mégsem gombbal kilépni, illetve Raktári kiadás kategóriákat rögzíteni, és nem utolsó sorban a Nyomtatási előnézet funkcióval láthatjuk, hogy a kinyomtatásra kerülő bizonylat, hogy fog kinézni.

A kötelezően kitöltésre kerülő mezők meghatározására a Kötelező mezők ad lehetőséget, ezáltal a számunkra fontos mezőket nem felejthetjük ki mert a szoftver figyelmeztet, hogy még nem töltöttük ki.

A Raktár kiadások listáját nyomtathatjuk, Etikettet készíthetünk és külső állományba (excel, pdf, stb.) is exportálhatjuk.