Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Új raktári bevét

Raktári bevét bizonylatok készítése és a bevét bizonylatok listája a Készletezés menüben a Raktári bevétek  ablakban érhetőek el.

2014-01-23_10h02_39

A listában az új bevét bizonylatok készítése mellett Megnyithatjuk és Stornózhatjukmeglévő raktárbizonylatainkat. A listában a raktárbizonylatainkból Bejövő számlátrögzíthetünk (ezen funkció használatával NEM történik bevételezés a bejövő számla rögzítésekor – nincs dupla bevételezés ezáltal). A bevét bizonylaton szereplő bejegyzések átkerülnek a számlára. Továbbá új bevét bizonylatot készíthetünk a meglévő alapján az Új a kiválasztott alapjánfunkcióval. Lehetőségünk van a Forinttól eltérő Pénznemben is elkészíteni raktári bevét bizonylatainkat. Előzetesen rögzítenünk kell a Törzsadatokban, a Pénznemet (pl. € ) és az új raktári bevét Bizonylattömböt.

A bevét bizonylat készítésénél a szállító és a termékek megadása mellett beállíthatjuk a Teljesítés dátumát, valamint a Raktárat, a Részleg-és Munkaszámot és Projekthez is kapcsolhatjuk a bizonylatot. A Sablon módosításával választhatjuk ki a nyomtatási stílust, mely alapesetben klasszikus egysoros. 

Raktári bevétek listájában a bejegyzésekre lehet szűrni, csoportosítani minden, a bizonylaton szereplő adatra a Szűrésopció segítségével. A lista alján szereplő ablakokban lehet a bizonylatokhoz kapcsolódó plusz információkat megtudni:

>Tételek (a bizonylaton szereplő termékek, áruk adatait láthatjuk)

>Kapcsolódó bizonylatok (a bevét bizonylatokból készült bejövő számlák)

>Gyáriszámos tételek (a raktárbizonylat tételein szereplő gyáriszámok)

A rögzítés végeztével a Mentés és bezárás gombra kattintva felugrik egy megerősítő ablak, ahol még módosíthatunk a sablonon, példányszámon, nyomtatón, illetve azon, hogy azonnal nyomtatásra kerüljön-e az adott bizonylat. Az Ok gombra kattintva a raktárbizonylat mentésre kerül és bezáródik a bizonylat készítő ablak. A Mentés és új gombra kattintva minden úgy történik, mint a Mentés és bezárásnál, annyi különbséggel, hogy nem záródik be a bizonylatrögzítő ablak, hanem új ablak nyílik meg és tudjuk rögzíteni az újabb raktárbizonylatokat. Továbbá lehetőségünk van a Mégsemgombbal kilépni, illetve Raktári bevét kategóriákat rögzíteni, és nem utolsó sorban a Nyomtatási előnézetfunkcióval láthatjuk, hogy a kinyomtatásra kerülő bizonylat, hogy fog kinézni.

A kötelezően kitöltésre kerülő mezők meghatározására a Kötelező mezőkad lehetőséget, ezáltal a számunkra fontos mezőket nem felejthetjük ki mert a szoftver figyelmeztet, hogy még nem töltöttük ki.

A Raktár bevétek listáját nyomtathatjuk, Etikettet készíthetünk és Excel táblázatba is exportálhatjuk.