Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Új előleg számla

Ha az ügyfél termékértékesítés és szolgáltatásnyújtás teljesítését megelőzően az  ellenértékbe beszámítható pénzösszeget fizet, akkor előlegszámlát kell neki adni  az átadott pénzösszeg feltüntetésével.

Előleg számlát a programban az ÉrtékesítésSzámlák ikonra kattintva tudunk kiállítani. Az Bizonylat készítése gombra kattintva válasszuk az Új előleg számla opciót.

2014-01-23_10h29_55

Az előleg számla készítésekor meg tudjuk adni a szállító profilját és a vevő adatait. Elegendő csak a vevőt kiválasztani, a vevő többi adatát a program automatikusan beemeli, amennyiben megfelelően megadtuk az adatokat a vevői adatok rögzítésekor.

Továbbá megadható a teljesítés dátuma és a fizetési mód.

Az előleg számla testre szabható bizonylat. A testreszabást a bizonylat sablonok szerkesztésével tudjuk elvégezni.

Tételek fülön alapértelmezetten az Előleg megnevezésű tétel jelenik meg. Kétszer rákattintva, illetve a  Megnyitás gombra kattintva tudjuk megadni az előleg bruttó összegét.

Felső, illetve alsó megjegyzést rendelhetünk az előleg számlához. A rögzítésekor is megadhatjuk, illetve begépelhetjük a megjegyzés szövegét, de ha a Törzsadatokban feltöltöttük a Felső, illetve alsó megjegyzést törzset, akkor itt csak annyi a teendőnk, hogy kiválasztjuk a megfelelő megjegyzést.

 Nyomtatási előnézet ikonra kattintva megtekinthetjük az előlegszámla nyomtatási képét.

Az előlegszámla készítésének végeztével a Mentés és bezárás gombra kattintva a számla elmentése megtörténik és a nyomtatást a későbbiekben a számlalistából végezhetjük el.

Mentés és nyomtatás gombra kattintva, felugrik egy megerősítő ablak, ahol még módosíthatjuk a sablont, példányszámot, nyomtatót, illetve azon, hogy azonnal nyomtatásra kerüljön-e a számla.

Mentés és nyomtatás gombra kattintva, – ha aktiváltuk a távnyomtatás lehetőségét rendszerünkben,- kiválasztható a Mentés és távnyomtatás lehetősége is. Ilyenkor, az ügyfél e-mail címének megadása után, saját példányunk kinyomtatásához, a nyomtatás paraméterező ablak is megnyílik.

Mentés és új gombra kattintva minden úgy történik, mint a Mentés és bezárás funkciónál, annyi különbséggel, hogy nem záródik be a rögzítőablak, hanem új ablak nyílik meg és tudunk újabb előlegszámlát kiállítani.