Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Termék- és ügyféladatok frissítése az adatimport funkció segítségével

A Kulcs-Ügyvitel lehetőséget biztosít a termék és termék egységárak-, ügyfélügyfél cím, és számlatükör törzs külső, excel formátumból történő importálásra. Ez a lehetőség nemcsak a szoftver használatbavételekor, de az adatok karbantartása  és frissítése során jelentkező feladatokat is nagyban leegyszerűsíti.

Nézzük meg, hogyan használható az adatimport, a programban található törzsadatok frissítésére.

HASZNOS TIPPEK IMPORTÁLÁSHOZ!

Mindenképp tanulmányozza át importálás előtt!

A Karbantartás/Adatok importálása funkció használata során a program az Azonosító oszlop mezőibe  beolvassa – az importálásra kijelölt fájlból – az azonosító oszlopként kijelölt oszlop értékeit. Ez számlatükör import esetén Főkönyvi szám és Név, termékimport esetén Termék név és Termék kód, ügyfél és ügyfélcímek importja esetén Ügyfél név, Ügyfélkód lehet.

2013-12-17_10h47_16

Az Azonosító oszlopban kiválasztott érték határozza meg, hogy az importálás előtti adatbázis állapot, mi alapján kerül frissítésre.

Ez azt jelenti, hogy importálás során, az azonosító oszlopban található értékeket ellenőrzi a program és ha azt megtalálja az adatbázisban, akkor az importált táblázat alapján lefrissíti annak az ügyfélnek, illetve terméknek az adatait.

Ez teszi lehetővé, hogy például, ha termékeink egységárát kívánjuk csak frissíteni, az azonosítóként kiválasztott oszlop (pl. terméknév) alapján beazonosított termék adatlapján, az ár frissítésre kerüljön az importált táblázatban található értékre.

Kivétel ez alól a főkönyvi számok törzse, mert ott adatmódosítás nem történik, csak az azonosító érték szerint megtaláltakon kívüli új elemek kerülnek mentésre a törzsbe.

Mintatáblázat:
Terméktörzs árainak frissítése – minta táblázat »