Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Másodlagos mennyiségi egységek beállítása

A Kiszerelés modul az Ön ügyviteli és raktározási igényeinek, termék választéka jellegzetességeinek megfelelően személyre szabható, rugalmasan kialakítható mennyiségi egység kezelési rendszert biztosít. A beszerzések, raktárközi mozgások, vagy értékesítés során a termékmennyiségek az adott helyzetben leginkább megfelelő kiszerelésben dokumentálhatók.

Amint a modul termékszámát érvényesítettük a programban és újraindítottuk az alkalmazást, megkezdhetjük a paraméterezést.

A másodlagos mennyiségi egységek kezelését nem kell külön bekapcsolni. A termékszám érvényesítése utáni újraindítást követően, azonnal a termékek kiszereléseinek beállításához léphetünk.

Célszerű ellenőrizni a Karbantartások/Törzsadatok pont Termék- és készletkezelés csoportjában található Mennyiségi egység törzset, hogy minden szükséges mennyiségi egység rögzítésre került-e a rendszerben.

A termék adatlap Mennyiségi tulajdonságok csoportjában adjuk meg a termék elsődleges mennyiségi egységét. A kiszerelések felvitele során a váltószámot az elsődleges mennyiségre vetítve adjuk meg.

A Termékkezelés/Termékek pontban a termék adatlapok alsó részén található meg a Másodlagos mennyiségi egységek fül. Itt állíthatjuk be, hogy az adott terméket milyen kiszerelésekben kívánjuk nyilvántartani.

A program lehetőséget biztosít a termékek külső állományból történő importálására. A termékimport – kiszerelés modul használata esetén – elvégezhető másodlagos mennyiségi egységek feltüntetésével is.

A Termékimport táblázatot az alábbi mezőkkel bővítsük a másodlagos mennyiségi egység import esetén.

Excel táblázat mező Termék adatlap mező Érték ellenőrzése
Másodlagos mee Másodlagos mennyiségi egység Szöveges, max. 20 karakter.Kötelező mező.
Mennyiségi egység törzsben szereplő adat.
Váltószám Váltószám Kötelező mező
Szám, max. 10 karakter.
Másodlagos mee kerekítés Mennyiség kerekítés Kötelező mező
Szám, 1-6-ig egész szám.