Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

PRÉMIUM programfunkció - Kulcs-Ügyvitel   

Házipénztár és bankbizonylatok

Amennyiben házipénztár bizonylatokat, illetve bankbizonylatokat is kezelünk a Kulcs-Ügyvitelben, el kell végeznünk kezelésük paraméterezését, hogy nyilvántartásaink a cégünk számviteli politikájában előírt szabályozásoknak megfelelően működhessenek.

Ezeket a beállításokat a Karbantartás-on belül a Rendszer beállítások /Pénzügy/Házipénztár fülön adhatjuk meg.

Könyvelés dátum felajánlása mezőben kiválasztott érték mind a pénztár, mind pedig a bankbizonylatok rögzítésekor befolyásolja a felkínált dátumokat. Amennyiben az öntanuló szöveg mező jelölőnégyzetek kiválasztjuk, a bizonylataink kiállítása során beírt szövegek letárolásra kerülnek a szöveg törzsben, így a későbbiekben kiválaszthatóak lesznek.

Karbantartás/ Rendszerbeállítások / Házipénztár és bank fülön állíthatjuk be az egyes felhasználókhoz, illetve pénznemekhez rendelt alapértelmezett házipénztárakat. Itt akkor kell a program felhasználóihoz pénztárat rendelni, ha esetükben a Bizonylattömbhöz, illetve a Pénznemhez beállított alapértelmezett értékektől eltérőt kívánunk használni.

A Karbantartás/ Rendszerbeállítások / Házipénztár és bank fül alsó részén választhatjuk ki a számla műveletekhez kapcsolódó házipénztár jogcímeket.