Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

ÁLTALÁNOS programfunkció

Bizonylattömbök

Amennyiben több, külön sorszámozással készített bizonylattömböt kívánunk kezelni a programban, a Karbantartás / Törzsadatok menüpontban hozhatjuk létre az ezekhez szükséges új bizonylattömböket.

Valutás, illetve devizás bizonylatok kiállítása előtt – mivel az alapértelmezetten biztosított bizonylattömbök között csak forintosak szerepelnek  – új bizonylattömb felvitele szükséges.

Új bizonylattömb létrehozása a Karbantartás menüből indítható, a  Törzsadatok ikonra történő kattintás után, a Bizonylatok / Bizonylattömb fülön.

Kattintsunk az Új gombra vagy használjuk az [F7] funkcióbillentyűt.

Az új bizonylattömb típusa a lenyitható listából választható ki.

Következő lépésként adjuk meg a bizonylattömb nevét, valamint – a számlatömb kivételével – a bizonylattömb fejléce is beállítható. A számlatömb fejléce rögzített, nem módosítható.

Több cégprofil alkalmazása esetén, beállítható az adott bizonylattömbön használni kívánt Alapértelmezett cég profil.

Beállítható az adott – számla, illetve előlegszámla típusú – bizonylattömbhöz alapértelmezetten rendelt Házipénztár is. Amennyiben az itt beállított eltér a pénznemnél megadottól, a bizonylattömbhöz rendeltet ajánlja fel a program, amennyiben nincs a Rendszerbeállítások / Házipénztár és bank fülön, az adott felhasználóhoz rendelt másik házipénztár.

A pénznemnél olyan valutanemek közül választhatunk, amelyeket előzetesen már felvittünk a Pénzügy / Pénznem fülön. Adjuk meg a bizonylat-sorszámozás előtagját, valamint a kezdő értékeket. Célszerű aktiválni az Évenkénti opciót, ennek hatására az új évi bizonylatok sorszámozása újrakezdődik.