Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Verziótájékoztató: 2023. december 04.

Kulcs-Ügyvitel frissítés

Verziószám: 23.11.1205.10109

Megjelenési dátum: 2023. december 04.

Felhős frissítés dátuma: 2023. december 06.

Ügyvitel4

A verzióban elérhető újdonságok, fejlesztések

ÚJ! – GLS feladás export»
ÚJ! – Bizonylaton tétel importálási lehetőség»
ÚJ! – Receptúrás termék egységárának kalkulációja összetevő egységára alapján»
ÚJ! – Ügyfél cím típusának módosítási lehetősége»
ÚJ! – Vevői árajánlatok listájának kibővítése»
ÚJ! – Tételes megjegyzés megjelenítése bizonylat szerkesztőn és a listában»
ÚJ! – Többlépcsős gyártás modul: Gyártás alatt fázisban összetevő módosítási lehetőség»
ÚJ! – Értékesítési lehetőség modullal kapcsolatos fejlesztések»
ÚJ! – Belépés Windows ActiveDirectory felhasználóval»
ÚJ! – Munkalapon cím kiválasztási lehetőség»
ÚJ! – Leltáríven gyári számra történő keresés»
ÚJ! – Vevői rendelés tételes listáján szállítási cím megjelenítése»
ÚJ! – Számlák listájában fizetendő végösszeg összesítő»
ÚJ! – Készletzárás előtti időszakra csak szolgáltatást tartalmazó bizonylat rögzítési lehetősége»
ÚJ! – Iktatott dokumentum megnyitásának tiltása jogosultság megvonása esetén»
ÚJ! – Kártyanézet megvalósítása»

GLS feladás export

A továbbiakban lehetőség van arra, hogy vevői rendelésekből és szállítólevelekből GLS feladás exportot készítsünk a myGLS rendszerbe. Amennyiben használni szeretnénk a funkciót, a Karbantartás/Rendszer beállítások/Általános/Futárszolgálat beállítások menüpont alatt aktiválnunk kell azt.

gls

Ezt követően a Karbantartás/Törzsadatok/Futárszolgálat törzsadatok/GLS törzsadatok/GLS szolgáltatások menü alatt automatikusan létrejönnek a GLS által igénybe vehető szolgáltatások. Itt akár új szolgáltatást is rögzíteni tudunk, vagy törölni azokat, amiket esetleg nem fogunk használni.

glstörzs

Ezzel együtt a vevői rendelés, a szállítólevél és a számla bizonylaton megjelenik egy új, Futárszolgálat adatok fül, ahol meg tudjuk adni a csomag darabszámot, illetve a szolgáltatást. Utóbbi multiselectes tulajdonságot kapott, tehát akár több szolgáltatás is kiválasztható.

glsszall

Az így elkészült bizonylatokból készíthető feladás export. Akár több bizonylatot is ki tudunk jelölni a listában, majd a jobb klikkel előhívható menüből indíthatjuk az exportálást.

glsjobbklikk

A felugró ablakban megadhatjuk, hová mentse a program az excel állományt. Az elkészült fájlban további adatokat adhatunk meg, majd feltölthetjük a GLS rendszerébe.

A myGLS felületén a következő paraméterezéseket kell elvégezni:

1. Feladó adatainak megadása manuálisan, majd annak elmentése sablonként

Például:

mygls

2. Csomagok adatai

Az  első importálást követően itt kell beállítani, hogy a kiexportált excel táblázatban lévő oszlopok mely adatokat tartalmazzák. Az egyszerűség kedvéért minden oszlopfejléc megnevezés megegyezik a myGLS felületén lévő, annak megfelelő adattal.

mygls2

A beállítások elvégzését követően meg kell adni az import sablonnak egy elnevezést, majd az import beállítások mentése gombra kattintva elmenthető:

mygls3

Ezt követően, ha a Kulcs-Ügyvitelből exportált GLS feladás excelt szeretnénk importálni, akkor a myGLS felületén az Új csomag importálása gombra kattintva a korábban mentett beállítások elérhetők:

mygls4

A beállításokról a GLS készített egy videófelvétel is, ami lentebb megtekinthető.

Amennyiben a myGLS felületén a fent leírt beállításokkal kapcsolatban kérdés vagy probléma merül fel, a GLS ügyfélszolgálata tud további segítséget nyújtani.

Bizonylaton tétel importálási lehetőség

Az új verzióban megvalósítottuk azt is, hogy bizonylat kiállítása során ne csak manuálisan tudjunk terméket, vagy szolgáltatást rögzíteni, hanem importálással is meg tudjuk ezt tenni. A bizonylatra felkerült a Bizonylat tételeinek importálása gomb, ezzel lehet előhívni az import ablakot.

tétel import

Az importer ablakban tudjuk tallózni a csv fájlt, ezután további beállításokra is van lehetőség, mint például az első sort elrejteni, ha az az import fájlt oszlopainak nevét tartalmazza, illetve beállíthatjuk azt is, hogy a táblázatban bruttó árat adtunk-e meg. Amennyiben ezt a checkboxot nem aktiváljuk, az árakat nettó árként kezeli az import.

importtabla

Ha minden beállítást elvégeztünk, először az Adatok ellenőrzése gombot kell használni, hogy a program megbizonyosodjon arról, megvan-e minden szükséges adat, a termék szerepel az adatbázisban, illetve vannak-e hibák az import táblában. Ez az ellenőrzés arra is fel van készítve, hogy a programban beállított figyelmeztetéseket lekövesse. Így például ha be van kapcsolva, hogy a rendszer figyelmeztessen, ha beszerzési ár alatt próbálunk terméket eladni, az import is felhívja erre a figyelmet, mint ahogy a lenti képen látható.

importfigyelmeztetes

Ha minden adat megfelelően lett rögzítve a táblázatba, vagy ha a figyelmeztetéseket figyelmen kívül szeretnénk hagyni, az OK gomb használatával a program felrögzíti a bizonylatra a tételeket azokkal az adatokkal, amiket a csv fájlban megadtunk.

importszamla

Ezt az importálási lehetőséget az alábbi bizonylatokon valósítottuk meg:

 • Raktári kiadás
 • Raktári bevét
 • Raktárközi átadás
 • Vevői árajánlat
 • Vevői rendelés
 • Díjbekérő
 • Szállítólevél
 • Számla
 • Bolti értékesítés
 • Szállítói rendelés
 • Bejövő szállítólevél
 • Bejövő számla
 • Gyártás / Szétszerelés

Az import fájl struktúrája pedig a következő:

Excel táblázat mező Maximális hossz Mező Érték ellenőrzése Kötelező
Termékkód 30 szöveges A termékhez rögzített Termékkód – a termék azonosítás elsődleges alapja. Igen
Cikkszám 40 szöveges A termékhez rögzített Cikkszám – a termék azonosítás másodlagos alapja. Nem
Termék név 140  140 A termék bizonylaton megjelenített neve (terméktörzstől eltérhet) – a termék azonosítás harmadlagos alapja. Igen
Mennyiség 6 tizedesig tizedes szám A bizonylaton szereplő mennyiség, amennyit kiadni, vagy bevételezni szeretnénk. Igen
Mennyiségi egység 20 szöveges A programba rögzített mennyiségi egység valamelyike, vagy üres. Amennyiben üres, a termék adatlapjára rögzített mennyiség kerül ide az import során. Nem
Raktár 80 szöveges A programba rögzített raktárak valamelyike, vagy üres. Amennyiben üres, az alapértelmezettként beállított raktár kerül ide az import során. Nem
Egységár tizedes szám A termék egységára, tizedesekkel is megadható. Alapértelmezetten nettó árként kezeli, de az import során beállítható, hogy bruttó árként kezelje. Igen
ÁFA kulcs szöveges A programba rögzített ÁFA kulcs ÁFA kód mezőjének szövege, vagy üres. Amennyiben üres, a termék adatlapjára rögzített ÁFA kulcs kerül ide az import során. Nem
Kedvezmény tizedes szám A bizonylaton adni kívánt tételes kedvezmény. Tizedessel is megadható, százalékban értendő. Nem
Megjegyzés 140 szöveges A termékhez tartozó tételes megjegyzés Nem
Munkaszám 80 szöveges A programba rögzített munkaszám neve. Nem
Részlegszám 80 szöveges A programba rögzített részlegszám neve. Nem

 

Receptúrás termék egységárának kalkulációja összetevő egységára alapján

A továbbiakban van lehetőség arra is, hogy amennyiben receptúrás terméket rögzítünk a programba, annak egységárát a rendszer számolja ki az összetevők egységárának alapján. Ehhez csupán egy checkboxot kell aktiválnunk a receptúrás termék adatlapján.

rece

 

Ezután ha az összetevőket megadjuk, a listába bekerül minden összetevő egységára is. Mentés után pedig a program az összetevők áraiból kiszámítja a receptúrás termék egységárát, természetesen az összetevők mennyiségét is figyelembe véve.

rece2

Ügyfél cím típusának módosítási lehetősége

Az új verzióban akkor is tudunk ügyfél cím típust módosítani, ha a rendszer beállításokban aktiválva van a Használatban lévő ügyfél címek módosításának tiltása opció. A fejlesztés csak a cím típusának módosítását engedélyezi, a cím adatok továbbra sem szerkeszthetők, csak a fenti beállítás kikapcsolásával.

cim

Vevői árajánlatok listájának kibővítése

A továbbiakban a vevői árajánlatok listája tartalmazza a bizonylatra rögzített ügyintéző adatait is, úgy mint:

 • ügyinéző neve
 • ügyintéző telefonszáma
 • ügyintéző mobiltelefon száma
 • ügyintéző e-mail címe

arararara

Tételes megjegyzés megjelenítése bizonylat szerkesztőn és a bizonylat listában

A bizonylaton szereplő tételek megjegyzését már a bizonylatok listájának alsó betekintőjében is meg tudjuk nézni, a Tételek fül alatt.

tetetete

Valamint a bizonylatot megnyitva, a tételek listáján is szerepelni fog.

teteles

Többlépcsős gyártás modul: Gyártás alatt fázisban összetevő módosítási lehetőség

Amennyiben az adatbázisban aktiválva van a többlépcsős gyártás modul, az új verzióban már van lehetőség arra is, hogy a gyártás indítása után módosítsunk az összetevőkön. Amennyiben a bizonylat Gyártás alatt státuszban van, az összetevők közül tudunk törölni, újat hozzáadni, vagy akár az összetevő mennyiségét módosítani a hozzárendelt egyedekkel együtt.

Értékesítési lehetőség modullal kapcsolatos fejlesztések

1. E-mail küldés/fogadás megvalósítása

A jelenlegi frissítésben már van lehetőség arra, hogy az értékesítési lehetőségből küldjünk e-mailt az azon kiválasztott kapcsolattartó vagy ügyfél e-mail címére.

A paraméterezés három részből áll.

 1. Törzsadat paraméterezés (E-mail szerver és Postafiók beállítás)
 2. Felhasználói beállítás
 3. Csatolmányok kezelése

 

1.1 E-mail szerver konfiguráció

Az e-mailek küldéséhez és azok fogadásához szükség van egy levelező szerverre, illetve egy ahhoz tartozó postafiókra (erre a legtöbb ingyenes levelező rendszer is alkalmas, többek között a Gmail). Megadásuk a Karbantartás / Törzsadatok / Kiegészítő adatok menüpontban történik.

1.1.1 E-mail szerver

Általában a szolgáltatótól függő adatok megadása szükséges. POP3, IMAP és Exchange szerverrel is üzemeltethető. Példa a Gmail e-mail szerver beállításához:

emailtörzs

1.1.2 Postafiók

A Fiók adatok kitöltése kötelező. Ezután ki kell választani a használni kívánt E-mail szervert (az előző pont szerint már konfigurálásra került), majd megadni a kimenő üzeneteknél az ehhez a postafiókhoz tartozó felhasználónevet, jelszót. A Gmail esetében a jelszó a Gmail fiókon belül generált alkalmazásjelszó. Példa a Gmail-es beállításra:

posta

Fontos, hogy a bejövő e-mail beolvasása csak akkor lehetséges, ha az e-mail szerveren engedélyezve van az IMAP használat.

1.2 Felhasználói beállítások

A programban van lehetőség arra, hogy felhasználóként különböző alapértelmezett beállításokat határozzunk meg. A beállítások a Karbantartás/Felhasználó beállítások/Alapértelmezett bizonylat beállítások menüpontban érhetők el:

felhasz

 1. Ezzel a beállítással lehet vezérelni, hogy a bejövő e-mail lekérdezésekor mekkora időintervallumra kérdezze le a program az bejövő leveleket. Tehát ha a beállítás 1 nap, akkor a lekérdezés időintervalluma = Aktuális dátum -1 nap. Tehát ha a lekérdezés napra 2023.11.24, akkor 2023.11.24 és 2023.11.23 közötti bejövő e-maileket fogja lekérdezni.
 2. Ha ez a beállítás alkalmazva van, akkor csak azokat az e-maileket fogja a program lekérdezni, amik az adott értékesítési lehetőségből küldött e-mailekre küldött válaszok.
 3. Csak azokat a bejövő e-maileket fogja lekérdezni a rendszer, amiket még nem töltöttünk le a programba.
 4. Melyik postafiókból küldje a program az e-maileket
 5. Mi legyen a kiküldött e-mailek alapértelmezett tárgya
 6. Ide lehet felhasználóként megadni például az aláírást.

1.3 Csatolmányok kezelése

A programban megvalósításra került a kimenő és a bejövő csatolmányok kezelése is. Ennek feltétele, hogy olyan programverzióval rendelkezzen, amely képes az Iktató funkció használatára.

A beállításokat a Karbantartás/Beállítások/Rendszerbeállítások menüpont alatt, a Dokumentum kezelés fülre kattintva lehet elvégezni:

csatol

 1. Funkció használatának aktiválása
 2. Amennyiben külön dokumentum tömbben szeretné nyilvántartani az e-mail csatolmányokat, itt van lehetőség arra, hogy kiválassza a megfelelő tömböt.

A beállítást követően a program automatikusan el fogja végezni a csatolmányok iktatását az előre beállított tömbben.

 

E-mail küldés / e-mail fogadásának működése értékesítési lehetőségen belül

A fejlesztés megvalósításával lehetőséget biztosítunk arra, hogy az Értékesítési lehetőségen belül küldjünk e-mailt a partnerünknek, illetve hogy letölthessük az arra érkezett válasz e-maileket is.

A válasz e-mailek letöltésekor a képek nem minden esetben kerülnek letöltésre megfelelően. Ennek oka a levelezőrendszerek sokszínűsége, tehát a funkciót nem lehet felkészíteni minden eshetőségre.

E-mail küldés

Az e-mail küldés az értékesítési lehetőségen belül a következő gombra kattintva érhető el:

emilki

A gombra kattintva megnyílik az e-mail küldő felület, amint a felhasználó beállításokban előre felparaméterezett aláírás, és tárgy jelenik meg:

emlikitárgy

Itt van lehetőség csatolmányok hozzáadására is a Csatolmányok hozzáadása gombra kattintva.

A csatolmány kiválasztását követően az „X fájl kiválasztva” feliratra kattintva adhatunk hozzá további csatolmányokat, vagy törölhetünk már hozzáadottat:

csatol1

A szöveg megírását követően az OK gombra kattintva kiküldhető az e-mail:

csatol2

A küldés sikerességéről üzenetben kapunk tájékoztatást:

siker

A levél elküldését követően, amennyiben az Iktató funkció aktiválva van, a csatolmány tárolásra kerül automatikusan:

iktatás

Az elnevezés fixen a következő: e_mail_<évszám_hónap_nap_óra_perc>

A kiküldött levél automatikusan bejegyzésként létrejön a történet fül alatt, és itt látható a csatolmány elnevezése is:

elnevezes

Bejövő e-mailek letöltése

A programban van lehetőség arra, hogy a válasz e-maileket az értékesítési lehetőségen belül letöltsük. A rendszer képes arra, hogy leszűrje, hogy melyek azok a bejövő levelek az adott postafiókban, amik válaszként érkeztek a korábban kiküldött e-mailre. A rendszer egy rejtett azonosító alapján dolgozik, vagyis ha a válasz e-mail ezt az azonosítót elveszíti, akkor a továbbiakban nem lesz képes megtalálni (például nem válasz e-mailként küldi a partner, hanem új levélként). Ezért arra is van lehetőség, hogy minden e-mailt leszűrjünk az adott levelezőrendszerből, és azokból válogassunk.

A funkció a következő gombra kattintva érhető el:

be

A képen látható, hogy amennyiben van válasz e-mail, akkor azt az ikon jobb felső sarkában egy számláló jelzi.

A gombra kattintva a rendszer megjeleníti a válasz leveleket:

be2

Dupla kattintással az adott e-mail letölthető, amennyiben több levelet szeretnénk egyszerre letölteni, a „Kiválaszt” oszlopban lévő jelölővel több levelet is le lehet egyszerre tölteni.

A Szöveg oszlopban ha a kurzort rávisszük a szövegrészre, megtekinthetjük a szövegezést is.

Amennyiben az e-mail rendelkezik csatolmánnyal, a rendszer azt is képes letölteni (előzetes paraméterezést követően, vagy az Iktató funkció megléte esetén).

A szűrés gombra kattintva pedig egyéb lista szűrési lehetőségek elérhetők:

 

be3

FONTOS! Amennyiben az alapértelmezett beállításoknál több napra visszamenőleg állítjuk be a szűrést, illetve sok e-mailt tartalmaz a levelező rendszerünk, az értékesítési lehetőség megnyitása és a bejövő e-mailek letöltése lassulhat!

Értékesítés támogatás modulon belül az e-mail küldés és fogadás lehetősége a Gmail levelezőrendszerrel került megvalósításra.

2. Egyedileg beállítható adat megjelenítés

A fejlesztésnek köszönhetően lehetőséget biztosítunk arra, hogy az értékesítési lehetőségen szöveges adatként megjelenítsük az ügyfél adatlapján megadható adatokat. Így mindenki a számára fontos adatokat tudja megjeleníteni az ügyfeleiről.

A beállítás az értékesítési lehetőség saját menüsorában érhető el:

fej

A gombra kattintva megadhatóak az egyéb ügyfél adatok megjelenítésére szolgáló jelölők:

adat

A beállítást követően az adatok elérhető az Értékesítési lehetőségen az Egyéb adatok fülre kattintva:

egyebadatok

3. Megjegyzés megjelenítése

A Megjegyzés fülre kattintva megtekinthetők az ügyfél adatlapján megadott megjegyzések:

megjegy

4. Előzmény bizonylatok/CRM bizonylatok lekérdezési lehetősége Értékesítési lehetőségen belül

Van lehetőség arra, hogy az értékesítési lehetőségen belül közvetlenül lekérdezzünk CRM bizonylatokat és előzménybizonylatokat.

A CRM bizonylatok fül alatt a programban rögzített ügyfél kapcsolatokra és értékesítési lehetőségek szűrésére van lehetőség:

cr

Itt látható például, hogy az adott partnernek van-e valamilyen folyamatban lévő ügyfél kapcsolata, vagy értékesítési lehetősége.

Az Előzmény bizonylatok fül alatt pedig minden egyéb bizonylatra tudunk szűrést indítani:

eeee

Duplán kattintva egy sorra, a bizonylat megnyitható.

5 Állapotjelentés küldési lehetőség

A fejlesztés megvalósítását követően van rá lehetőség, hogy a programban berögzített valamely munkatárs számára állapotjelentést küldjünk egy adott értékesítési lehetőségből.

Ennek feltétele, hogy az e-mail szerver megfelelően legyen paraméterezve, továbbá a munkatárs rendelkezzen e-mail címmel, ami hozzá van rendelve a Karbantartás/Munkatársak menüpontban.

Működés:

Az értékesítési lehetőséget megnyitva, a Mentés és állapotjelentés küldése ikonra kattintva

allapot

a program a megjelenő listában kiválasztott munkatársaknak küld egy e-mailt melynek szövegezése az utoljára a történetben berögzített szöveg.

Tehát a folyamat a következő:

 1. Írjuk be az üzenetet az „Új bejegyzés”-hez
 2. Kattintsunk a Mentés és bezárás állapotjelentéssel gombra

történet     3. Válasszuk ki a munkatársat akinek az e-mailt szeretnénk küldeni

munk

Ezt követően az e-mail kiküldésre kerül, melynek tárgyában látható a z értékesítési lehetősége bizonylatszáma, illetve az e-mail küldő felhasználó neve.

emil

 

Értékesítési lehetőségen panel kezelési lehetőségek bővítése

A fejlesztés megvalósításával lehetőséget biztosítunk arra, hogy az értékesítési lehetőségen belül három különböző panelt egymástól függetlenül le lehessen kicsinyíteni.

Ezek az alábbiak:

panel

 

Tehát amennyiben mondjuk egy értékesítési lehetőségen belül a levelezéseket szeretnénk áttekinteni, a következő beállítással áttekinthetőbb lesz a felület:

pranel

A funkció a következő gombokkal vezérelhető:
nyilak

Belépés Windows Active Directory felhasználóval

A továbbiakban a már megszokott bejelentkezési metóduson kívül Active Directory bejelentkezésre is lehetőség van. A funkció használata ki- és bekapcsolható a Karbantartás/Rendszer beállítások/Bővített jelszókezelés menüpont alatt.

ad

A bekapcsolást követően a Karbantartás/Munkatársak listájában kiválaszthatjuk, melyik munkatársnak szeretnénk beállítani ezt a fajta bejelentkezést. A Munkatárs megnyitása után aktiváljuk a „Bejelentkezés Windows felhasználóval lehetőséget és adjuk meg a szükséges adatokat.

ad2

Amennyiben Ön nem biztos abban, hogy mit kell rögzítenie a Tartomány és a Felhasználónév mezőbe, keresse fel informatikusát!

Az így beállított munkatársak a továbbiakban nem kell, hogy beírják a felhasználónevet és a jelszót, a program indítását követően ezt megteszi a háttérben a rendszer és automatikusan bejelentkezteti. A folyamat megszakítható, így ha több adatbázist is kezelnek a programban, megoldható a cégváltás. A rendszer mindig az utolsó kiválasztott cégbe jelentkezteti be a felhasználót automatikusan.

ad3

Munkalapon cím kiválasztási lehetőség

Az új verzióban már lesz lehetőség az ügyfél címének kiválasztására a szerviz modullal működő munkalapon is.

munkalap

Leltáríven gyári számra történő keresés

Ügyfeleink kérésére megvalósítottuk azt is, hogy a leltáríven gyári számra is tudjunk keresni. A fejlesztésnek köszönhetően egyszerűbben megtalálhatóak a leltárívre rögzített gyári számok. Ha bekattintunk a Gyáriszám oszlopba, elég csak elkezdeni begépelni az azonosítót.

gyariszam

Vevői rendelés tételes listáján szállítási cím megjelenítése

Az új verzióban már nem csupán az alapértelmezett vevői rendelés listában szerepelnek a szállítási címek, hanem a tételenkénti bontásban is.

teteteteeeeeeeeee

száll

Számlák listájában fizetendő végösszeg összesítő

Kiegészítettük a számla listát a fizetendő végösszeg oszlop összesítésével. Így a továbbiakban láthatjuk a listában azt is, mennyi az összes fizetendő végösszeg.

fiz

Készletzárás előtti időszakra csak szolgáltatást tartalmazó bizonylat rögzítési lehetősége

Készletzárás esetén a készlet záró dátuma előtti teljesítéssel már nem lehet bizonylatot rögzíteni, mivel az esetlegesen módosítaná a készletértéket, a készletzárás pedig éppen ennek elkerülését szolgálja. Viszont a most kiadott verzióban lehetőséget adunk arra, hogy készletzárás előtti teljesítéssel is rögzítsünk bizonylatot, de csak akkor, ha azon szolgáltatás típusú tétel szerepel.

Az új fejlesztés beállításhoz kötött, tehát amennyiben élni kívánunk a lehetőséggel, be kell azt kapcsolnunk a Karbantartás/Rendszer beállítások/Általános/Készletkezelés menüben.

keszlet

Iktatott dokumentum megnyitásának tiltása jgosultság megvonása esetén

Az iktatott dokumentumok jogosultságain eszközöltünk egy módosítást, miszerint ha a felhasználónál letiltjuk az iktatott dokumentum módosítását, a továbbiakban a fájlt nem fogja tudni megnyitni. Így nem csak az iktatott dokumentum adatait nem fogja tudni módosítani, hanem magát a beiktatott dokumentumot sem láthatja.

Kártyanézet megvalósítása

A funkció megvalósításával lehetőség van az állapotokat rendelkező bizonylatok kártyanézetben történő megjelenítése is. Ez a következő bizonylattípusokat jelenti: 

 • Ügyfélkapcsolat 
 • Értékesítési lehetőség  
 • Munkalap 

Az Értékesítési lehetőség és a Munkalap kiegészítő modulokkal érhetők el. Amennyiben érdekli valamelyik modul, ide kattintva bővebb tájékoztatást kérhet.

Ez a lehetőség nagyban segíti a felhasználót abban, hogy egyszerűen átlássa folyamatban lévő ügyeit és azokat a lehető legegyszerűbben kezelje. Amennyiben használni szeretnénk, kapcsoljuk be a lehetőséget a Karbantartás/Rendszer beállítások/Általános működés menüpont alatt.

kanban

Az aktiválás  hatására három új menüpont jelenik meg az Ügyfélkezelés fül alatt.

kanban2

A menüpontok elérhetősége a használt moduloktól függ. 

A kártyanézetekre való kattintás után egy szűrőablak jelenik meg, ahol paraméterezni tudjuk a lista elemeit. A Szűrés gombra kattintva pedig megjelenik maga a lista.

kanban7

A kártyanézetben láthatóak a bizonylatok alapadatai, viszont nem csak áttekinteni, vagy megnyitni tudjuk a lista elemeit, hanem egyik oszlopból a másikba is át tudjuk helyezni őket. Ehhez az egér bal gombját folyamatosan tartva válasszuk ki a módosítani kívánt elemet és még mindig nyomva tartva az egér bal gombját húzzuk át a kívánt oszlopba. A művelet hatására a bizonylat státusza megváltozik a kiválasztott oszlopnak megfelelően. 

Kártyanézet paraméterezése 

A kezdeti paraméterezést a lekérdezést követően a Listanézet beállítások gombra kattintva lehet elkezdeni: 

kanban8

A gombra kattintva először be kell állítanunk a látható oszlopokat:

kanban9

A beállítás lényege, hogy kiválasztható legyen, hogy mely állapotok látszódjanak a kártyanézetben. Tehát amennyiben a fenti példa alapján csak a „Proforma igénylés” állapoton kívül minden mást szeretnék látni, akkor a beállítást követően csak ezek az oszlopok jelennek majd meg. 

Ezt követően a rendezés fül alatt a Lista oszlopai oldalról át kell tenni a megjelenítendő oszlopokat (1) a Rendezés sorrend (2) oldalra:

kanban10

Ezt követően beállíthatjuk a sorrendet (3), meg kell adni egy listanézet elnevezést (4), majd a mentés másként (5) gombra kattintva menthető a listanézet. Eredményként pedig a következőhöz hasonlatos kártyanézetet kapunk:

kanban11