Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Verziótájékoztató: 2023. augusztus 07.

Kulcs-Ügyvitel frissítés

Verziószám: 23.07.1198.9984

Megjelenési dátum: 2023. augusztus 07.

Felhős frissítés dátuma: 2023. augusztus 09.

Ügyvitel4

A verzióban elérhető újdonságok, fejlesztések

ÚJ! – Kulcs – Elektronikus számla modul: nyomtatási kép megtekintési lehetőség»
ÚJ! – FAD ÁFA kulcs visszakapcsolása előleg számlán»
ÚJ! – Gyártásos és receptúrás típusú termékek importálása»
ÚJ! – Polchely+ modul: többlépcsős gyártás modullal való működés megvalósítása»
ÚJ! – Polchely+ modul: bizonylatolás közben polchely felajánlás beállítási lehetősége»
ÚJ! – Polchely+ modul: polchelyen történt készletmozgások ellenőrzése»
ÚJ! – Polchely+ modul: polchelyek megjelenítése komissió listán»
ÚJ! – Polchely+ modul: részletes termékkeresőn polchely megjelenítése»
ÚJ! – Polchely+ modul: raktárközi átadás bizonylaton polchely megjelenítése»
ÚJ! – E-számla 2.0: csatolmány küldési lehetőség»
ÚJ! – Bizonylatok tételes lekérdezésének listájában beszerzési ár és ELÁBÉ megjelenítés»

Kulcs – Elektronikus számla modul: nyomtatási kép megtekintési lehetőség

Amennyiben a Kulcs – Elektronikus számla modult használjuk, az új verzióban lehetőség lesz az így kiállított elektronikus számlák nyomtatási képének megtekintésére. A nyomtatási képet a szokásos módon, a lenti képen látható ikonnal tudjuk előhívni és ellenőrizni, mindent megfelelően állítottunk-e be a számlán.

FAD ÁFA kulcs visszakapcsolása előleg számlán

A Karbantartás/Beállítások/Rendszer beállítások ablak Általános füle alatt található Termék / Partner menüben aktiválni tudjuk a FAD-os előleg használatát. Ennek eredményeként a kimenő és a bejövő előleg számlák rögzítése során beállítható lesz a FAD ÁFA kulcs is.

fadbejöv

Gyártásos és receptúrás típusú termékek importálása

Az új verzióban lehetőséget adunk a gyártásos és a receptúrás termékek importálására is. Ahhoz, hogy az importálás sikeres legyen, az összetevőknek már szerepelnie kell az adatbázisban, csakúgy, mint a gyártásos és a receptúrás terméknek, viszont ezeknél fontos, hogy termék típusban kerüljenek rögzítésre. Az importálás futtatása után a rendszer a gyártásos és receptúrás termékek estén átállítja a típust a megfelelőre és hozzárendeli az összetevőket is. Ezen kívül lehetőség van arra is, hogy a import fájlban megadjuk az összetevőhöz tartozó raktárat, megjegyzést, valamint azt is be lehet állítani, szeretnénk-e az összetevő megjegyzését bizonylaton megjeleníteni.

Az importálás előtt be kell állítani, hogy milyen típusú importálást szeretnénk végezni. A gyártásos és receptúrás importálás előtt aktiváljuk a Gyártásos termék import checkboxot.

Az import tábla oszlopai a következőek lehetnek:

Excel táblázat mező Termék adatlap mező Érték ellenőrzése
Termék név A programba rögzített gyártásos/receptúrás termék neve Szöveges, max. 140 karakter. Kötelező mező, importálás során azonosító mezőnek választható.Kötelező mező. Importálás során azonosító mezőnek választható.
Termék kód A programba rögzített gyártásos/receptúrás termék kódja Szöveges, max. 30 karakter. Opcionálisan kötelező mező (ha importálás során azonosító mezőnek választjuk).
Összetevő kód A programban rögzített összetevő kódja Szöveges, max. 30 karakter
Típus Az importálandó termék típusa Értéke lehet: 0, ha gyártásos, 1, ha receptúrás
Mennyiség Az összetevő mennyisége Szám, a gyártásos/receptúrás összetevő mennyisége. Hat tizedesig beállítható.
Mennyiségi egység Az összetevő mennyiségi egysége Szöveges, a Törzsadatokba rögzített mennyiségi egységek valamelyike lehet. Pl.: db, kg.
Megjegyzés Az összetevőhöz rögzítendő megjegyzés Szöveges, max. 80 karakter
Megjegyzés megjelenítése Az összetevő megjegyzésének megjelenítése gyártási bizonylaton Értéke lehet: 0, ha inaktív, 1, ha aktív.
Összetevő Raktár Az összetevő raktára, ahonnan az aösszetevő kivételezésre, vagy bevételezésre kerül Szöveges, a Törzsadatokba rögzített raktárak valamelyike lehet. Pl.: Központ, Alkatrész
Összetevő polchely Az összetevő raktáron belüli polchelye Szöveges, a Törzsadatokba rögzített polchelyek valamelyike lehet. Pl.: A1 Polc, B2 Polc

 

Gyártásos/Receptúrás Termék import minta »

 

 

Polchely+ modul: többlépcsős gyártás modullal való működés megvalósítása

A friss verzióban már a többlépcsős gyártás modullal is megvalósítottuk a polchelykezelést. A funkció lényege az, hogy mind az összetevőket, mind a kész gyártásos terméket ne csak raktáron belül tudjuk mozgatni gyártás során, hanem raktáron belüli polchelyen is, mindezt több lépcsőben.

Többlépcsős gyártás során az első fázis gyártás előkészítése. Amikor elkészül a bizonylat, a státusza Gyártás előkészítés lesz, az összetevők pedig foglalásra kerülnek azon a polchelyen, amit a gyártási bizonylaton megadtunk. Amennyiben a gyártásos termék adatlapján az összetevőhöz polchelyet is rendeltünk, az automatikusan megjelenik a gyártásos bizonylaton.

összetevo

polcgyártástétel

A Polchelyek+ fül alatt ellenőrizhetjük, hogy rendelkezésre áll-e a polchelyen elegendő mennyiség az összetevő kivételezéséhez.

polcgyártáspolc

Azt, hogy a gyártás melyik polchelyről vegye le az összetevőket, illetve a készterméket melyik polchelyre helyezze fel, a bizonylat fejrészében is megadhatjuk.

gyártásfej

A fenti képen látható beállítás azt eredményezi, hogy minden összetevőhöz a Forrás polchelyként beállított polchely fog tartozni, a Cél polchelyre pedig a késztermék kerül. Abban az esetben, ha a fejben beállított Forrás polchelyen valamelyik összetevőnek nincs készlete, a program figyelmeztetést ad.

figyi

Ettől függetlenül a rendszer rögzíti a megadott polchelyet, hiszen a bizonylat mentése után készletmozgás nem történik, később is beszerezhetjük a hiányzó mennyiséget. Abban az esetben viszont, ha elindítjuk a gyártást és még mindig nem áll rendelkezésre elegendő készlet az egyik összetevőből a megadott polchelyen, a program nem enged tovább minket addig, míg a polchelyet fel nem töltjük, vagy módosítjuk a bizonylaton.

mentesi hiba

Polchely+ modul: bizonylatolás közben polchely felajánlás beállítási lehetősége

A továbbiakban van lehetőség arra is, hogy beállítsuk, mely polchelyeket jelenítse meg bizonylatolás közben a rendszer a termékhez. Ha szeretnénk, akkor csak azokat fogja felajánlani, amelyeken van is készlet, a többit elrejti. A funkció csak kimenő irányba működik. A funkció a Karbantartás/Beállítások/Rendszer beállítások/Általános fül alatt található Készletkezelés menüpontban aktiválható.

Hatására pedig a készlettel nem rendelkező polchelyek nem kerülnek felajánlásra kimenő bizonylaton.

Polchely+ modul: polchelyen történt készletmozgások ellenőrzése

A készletkönyvelés listában eddig is tudtunk szűrni polchelyre, viszont az új verzióban már az oszlop is bekerült a készletkönyvelés listába. Így egyszerűbben tudjuk nyomon követni, hogy melyik termékünk, melyik polchelyen mozgott, akár szűrés nélkül is. Az oszlop a készletkönyvelés lista legvégére került, de szükség esetén bárhová átmozgatható.

Ezen kívül megvalósítottuk azt is, hogy a Raktári termék egyedek listáját lehessen szűrni polchelyre is. Egyszerre akár több polchelyet is kijelölhetünk.

egyedlista

A szűrési feltételeknek megfelelően készül el a lista, ahol a polchelyeket is ellenőrizni tudjuk.

Polchely+ modul: polchelyek megjelenítése komissió listán

Az új verzióban a komissió lista sablonját kiegészítettük a polchely megjelenítésével is, így ha van Polchely+ modul termékszám aktiválva az adatbázisban, a komissió sablonon a komissió tételek listája makró már a polchelyet is tartalmazni fogja.

komissio

Ennek megfelelően, ha például szállítólevélből szeretnénk komissió listát készíteni, a kész lista már tartalmazza a polchelyet is.

Polchely+ modul: részletes termékkeresőn polchely megjelenítése

A továbbiakban lehetőségünk van arra is, hogy bizonylatolás során, vagy lista szűrés esetén a részletes termékkeresőn a raktárkészleten kívül a polchelyek készletét is ellenőrizzük.

 

Polchely+ modul: raktárközi átadás bizonylaton polchely megjelenítése

Az új fejlesztésnek köszönhetően már a raktárközi átadás bizonylatokon is megjelenik a polchely. Ehhez mindössze a Karbantartás/Törzsadatok/Bizonylat sablon menüben kell megnyitnunk a raktárközi átadás sablonját és aktiválni a polchely megjelenítést.

Így a nyomtatási képen már látható is lesz a polchely.

nyomtatásikée

E-számla 2.0: csatolmány küldési lehetőség

Ügyfeleink kérésének eleget téve az új verzióban már van lehetőség elektronikus számlát kiküldeni úgy, hogy dokumentumot csatolunk mellé, például teljesítési igazolást, vagy esetleg átadás-átvételi bizonylatot. Az elektronikus számla mentése után a felugró ablak tájékoztatja a felhasználót arról, hogy a PDF formátumban elkészített számla már csatolva van.

2023-08-07_12h46_20

A PDF fájlok tallózása gomb megnyomásával pedig további PDF állományok csatolására van lehetőség, de maximum három fájlt tudunk csatolni. A csatolt dokumentumokat a program jelzi az e-mail küldés beállításainak ablakában.

2023-08-07_12h47_13

 

Az OK gomb használata után a rendszer a megadott e-mail címre kiküldi az elektronikus számlát, a csatolmányokkal együtt.

2023-08-07_12h48_07

Bizonylatok tételes lekérdezésének listájában beszerzési ár és ELÁBÉ megjelenítés

Kiegészítettük a bizonylatok tételes lekérdezésének listáját is a beszerzési ár és ELÁBÉ oszlopokkal. Az új fejlesztésnek köszönhetően nyomon követhetjük a kiadott, vagy bevételezett termékek beszerzési árát, illetve kiadás során az ELÁBÉ értékét is, amennyiben úgy szűrjük le a listát, hogy ezek az adatok is láthatóak legyenek. Tekintettel arra, hogy az így lekérdezett lista a háttérben már több keresést is elindít, nagyobb mennyiségű adat lekérdezése esetén a művelet hosszabb ideig is eltarthat.

elábé