Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Verziótájékoztató: 2023. március 29.

Kulcs-Ügyvitel frissítés

Verziószám: 23.01.1189.9929

Megjelenési dátum: 2023. március 29.

Frissítve: 2023. augusztus 07.

Felhős frissítés dátuma: 2023. május 10.

Ügyvitel4

A verzióban elérhető újdonságok, fejlesztések

ÚJ! – Alapértelmezett KT jelölő kivezetése a termék adatlapra»
ÚJ! – Dokumentum kezelés listán előszűrő bevezetése»
ÚJ! – Leltárív összeállítás maximális elemszám alapján»
ÚJ! – E-számla modul – csatolt állományok törlési lehetősége»

Alapértelmezett KT jelölő kivezetése a termék adatlapra

A termékekhez tartozó környezetvédelmi termékdíj összetevő listán megjelenítésre került, hogy az adott tételek közül melyik számít alapértelmezettnek.

Alapértelmezett KT

Dokumentum kezelés listán előszűrő bevezetése

A fent megnevezett verziótól kezdve a dokumentum kezelő listát elindítva egy előszűrő ablak jelenik meg, ahol alapértelmezetten az utolsó negyedévben rögzített állományok vannak beállítva szűrési intervallumnak.

Dokumentum kezelés előszűrő

Az előszűrés gyorsítja a lekérdezést és a lista használatát, mert a régi, adott esetben már nem használt fájlok  nem kerülnek felgyűjtésre. A „Teljes lista” opcióval továbbra is lekérdezhető az összes elem, illetve listanézet használattal nagyobb intervallum is beállítható.

Leltárív összeállítás maximális elemszám alapján

A leltározás funkció működése szerint egy leltárívre annyi termék (tétel) kerülhet, amennyi a rendszer beállításokban szerepel (maximálisan 20.000).

Ha egy leltárívre ennél mégis több tétel kerül, akkor a zárást nem engedi a szoftver. Nagy terméktörzsnél (20.000 felett) ez azt jelenti, hogy bizonyos termékeket manuálisan kell törölni, majd új leltárívre felvezetni. Az új fejlesztésnek köszönhetően már a leltárívre történő felgyűjtés is figyelembe veszi a beállított határszámot, illetve segít abban, hogy a következő leltárív(ek)re automatikusan felkerüljenek a hiányzó termékek.

Működés

Új leltárív rögzítésekor a beállítás ablakban a korábbi opciók alatt megjelenik egy új blokk, ahol a leltárívre kerülő termékek „intervallumát” lehet kiválasztani. Ha a rendszer beállításokban megadott határszám nagyobb, mint a terméktörzs, akkor nincs teendő, mindenképp felgyűjtésre kerül az összes termék (1 lapból áll). Amennyiben meghaladja a terméktörzs mérete az ív maximális elemszámát, akkor a program több lapra bontja. Ilyen esetben minden egyes új leltárívre a sorrendben megfelelő lapot kell kiválasztani. A fejlesztés tehát kimondottan azon Ügyfeleink számára könnyíti meg a szoftver használatát, akik nagy terméktörzzsel rendelkeznek és „teljes” leltár esetén több ívre kell felvezetniük a termékeket.

Lapolt leltárív felgyűjtés

A termékek sorrendje az egyes lapokon mindig a termék rögzítése szerinti sorrendben van. Erre azért van szükség, hogy ha nyitott leltár van és közben termék rögzítés történik, akkor ne maradjanak ki az új termékek, hanem az utolsó lapon mindig elérhetők legyenek. (Ha például név szerint, vagy termék kód sorrend alapján működne, akkor problémás lenne megtalálni, hogy melyik blokkokban vannak az új termékek és/vagy manuális felvezetés lenne szükséges. Egy esetleges termék név / kód változás akár azt is eredményezhetné, hogy ugyanazon termék felkerül több ívre is)

Példa a működésre

a.) a terméktörzs 20.000 elemből áll és az egy leltárívre rakható maximális elemszám 3.000, akkor 7 lap fog megjelenni. Az első leltárívre kerül az első lap, a következő leltárív rögzítésekor a 2. lapot kell kiválasztani és így tovább a 7. leltárívig, amelyre a „maradék” 2000 elem kerül (20.000 – 3.000 * 6).

b.) a terméktörzs 20.000 elemből áll és az egy leltárívre rakható maximális elemszám 7.000, akkor 3 lap fog megjelenni. Az első leltárívre kerül az első lap, a következő leltárív rögzítésekor a 2. lapot kell kiválasztani, a harmadikra pedig a 3. lapon lévő „maradék” 6000 elem kerül (20.000 – 7.000 * 2).

Mivel a felgyűjtés termékekre vonatkozik, ezért termékegyed használata esetén előfordulhat, hogy több tétel jelenik meg a leltáríven (1 terméken belül az egyedek külön tételként kerülnek fel). Ebben az esetben a zárást engedi a program.

A funkció ki- és bekapcsolható a Leltárív oldalak használatának kikapcsolása lehetőséggel.

30002

E-számla modul – csatolt állományok törlési lehetősége

A Kulcs-elektronikus számla modulban megvalósításra került, hogy ha bizonylat újra küldés szükséges, viszont hibás állomány került kiválasztásra, ami nem megy át a program validációján, akkor ne kelljen újra kezdeni a folyamatot.

Ha a bizonylat megakadt az ellenőrzésen (nem egyezik meg a kiküldendő állomány azzal, ami eredetileg elkészült), akkor az „Egy vagy több PDF helytelen” üzenet érkezik:

rossz pdf 1

A kiválasztott fájlokra kattintva (a fenti kép szerint az „1 fájl kiválasztva” opcióra) a felugró ablakban törölhetőek a hibás állományok:

fájl törlés