Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Árfelajánlás a bizonylatokon

Minden cég egyedi árképzési szisztémával dolgozik. Előfordulhat, hogy nem szeretnénk a különböző pénznemekhez külön-külön árlistákat létrehozni és azokat külön-külön frissíteni árváltozás esetén, hanem az alapértelmezett pénznem áraiból kiindulva szeretnénk kiszámolni eladási árainkat a további pénznemekben is.

A bizonylatkiállítás közben felajánlott árak vonatkozó általános rendszerbeállításokat a Karbantartás menüben, a  Rendszer beállítások ablak Árképzés részén tehetjük meg

Beállítható többek között, hogy a bizonylat kiállítás során az adott ügyfélre vonatkozóan nem korlátozott valamennyi ár felajánlásra kerüljön. Tehát minden a bizonylat pénznemével megegyező pénznemben megadott egységár, valamint alapértelmezett pénznemű bizonylatok esetén az eltérő pénznemben meghatározott egységárak (átszámítás az árfolyam alapján) és nem alapértelmezett pénznemű bizonylatok esetén alapértelmezett pénznemű árak is kiválaszthatóak.

A lehetséges árfelajánlási beállítások: Csak a bizonylat pénznemével megegyező egységárak megjelenítése, Alapértelmezett pénznemű bizonylatok esetén eltérő pénznemű egységárak megjelenítése, Nem alapértelmezett pénznemű bizonylatok esetén alapértelmezett pénznemű árak megjelenítése, Bizonylaton bármely pénznemű árak megjelenítése.

Az elérhető egységárak közül, mindig az ügyfél számára legkedvezőbbet ajánlja be a program az egységár mezőbe. A többi pedig, az egységár mező mellett található gombra kattintva tekinthető meg.