Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Adatszolgáltatással kapcsolatos változások – 2018.07.17.

 

Verziókiadás várható időpontja: 2018.07.17

Verziószám: 18.20.1121.8139

 Ügyvitel4

A verzióban elérhető módosítások

Magyar illetőség megadhatósága

A rendszerben ezentúl kiválasztható lesz, hogy a használó magyar illetőségű-e. Ennek azért van jelentősége, mert ha az opció nincs bejelölve, akkor technikai felhasználó nélkül is zavartalan a számlázás, vagy megadott technikai felhasználó mellett sem kerülnek be a számlák a NAV adatszolgáltatásba.

magyar illetőség rendszer

Magyar adóalany jelölő négyzet

Az ügyfelekhez is bekerül a Magyar illetőség jelölőnégyzet, melyet ha nem adunk meg az ügyfélhez tartozó számlák nem kerülnek szinkronizálásra.

magyar illetőség ügyfél

Felküldés alatt státuszú bizonylatok

Abban az esetben tapasztalható a felküldés alatt státusz, ha a NAV szerverétől nem érkezik meg a válasz a felküldést követően. A frissítést követően ezeket a bizonylatokat a program mindaddig újra szinkronizálja, míg a válasz meg nem érkezik a NAV szerverétől.

felküldés alatt

Sikertelen állapotú bizonylatok újraküldése

Helytelen formátumban megadott irányítószám:

A frissítést követően a rendszer lekezeli a helytelen formátumú irányítószámokat, így ebben az esetben nem érkezik többé error jelzés.

irányítószám

Helytelen terméknév probléma:

Az olyan esetekben, amikor a terméknév speciális karaktereket vagy esetlegesen sortörést tartalmazott, a NAV rendszere hibával visszajelezte azokat. Az új verzióban a program ezt automatikusan javítja a felküldés során.

terméknév

Hiányzó gyűjtőszámla adatok:

A NAV ismert hibaként kezeli az alábbi hibakódot, amit nem gyűjtőszámlák esetén is visszaad:
INCORRECT_LINE_DATA_AGGREGATE_INV_LINE_DATA_MANDATORY
„NORMAL típusú számla beküldésekor bizonyos esetekben INCORRECT_LINE_DATA_AGGREGATE_INV_LINE_DATA_MANDATORY WARN üzenetet ad vissza a rendszer. A hiba a tranzakciók körülbelül 0,5 százalékában, véletlenszerűen jelentkezik. Kérjük, hogy a figyelmeztetést nem gyűjtőszámlák esetében hagyják figyelmen kívül! A hiba az 1.0.4-ben kerül javításra.”