Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Verziótájékoztató: 2017. május 18.

Kulcs-Ügyvitel frissítés

Verziószám: 17.2.1114.7421

Megjelenési dátum: 2017. május 18.

 Ügyvitel4

A verzióban elérhető újdonságok, fejlesztések

ÚJ! – Termékhez tartozó megjegyzés alkalmazása garanciajegyre»
ÚJ! – Környezetvédelmi termékdíj bevallási irányának utólagos módosíthatósága»
ÚJ! – Késedelmes számlák listáján kamat beszámolása a fizetendő összegbe»
ÚJ! – Utolsó beszerzési ár használata kimenő árszabály alapjaként»

Termékhez tartozó megjegyzés alkalmazása garanciajegyre 

A termék adatlapon megadható, különböző bizonylat típusok szerint megjelenő tételes megjegyzés átvezetésre került a jótállási jegyre is.

Termék megjegyzés jótállási jegyre

A fenti beállítás hatására, amennyiben az adott termék szerepelt egy számlán, amelyből jótállási jegy is készült, az alábbiak szerint automatikusan megjelenik az előre felparaméterezett megjegyzés:

Tételes megjegyzés jótállási jegyen_

Környezetvédelmi termékdíj bevallási irányának utólagos módosíthatósága

A Karbantartás / Rendszerbeállítások / Környezetvédelmi termékdíj menüpontban utólagosan is módosíthatóvá vált a bevallás iránya kimenő, illetve bejövő oldali bizonylatok szerint:

Környezetvédelmi termékdíj rendszerbeállítás

Fontos kiemelni, hogy a beállítás módosításával a korábban lerögzített bizonylatokon lévő környezetvédelmi termékdíj tételek nem változnak meg! A beállítás arra szolgál, hogy a különböző termékekhez felrögzített termékdíj tételek bejövő, vagy kimenő oldali bizonylatokon jelenjenek meg automatikusan „bejelölt” állapotban.

Például a fenti beállítással (kimenő oldal) rögzített kimenő számlán, ha a termék tartalmaz környezetvédelmi termékdíjat, a tétel kiválasztása után, a „KT összetevők” fülön automatikusan bejelölt állapotban jelenik meg a díjtétel.

Környezetvédelmi termékdíj kimenő számlán

Késedelmes számlák listáján kamat beszámolása a fizetendő összegbe

Amennyiben olyan fizetési felszólítás kiállítása történik, ahol kamat felszámolása is szükséges, a korábbiaktól eltérően a „Fizetendő” oszlop értéke a „Fennmaradó”, valamint a „Kamat” összegéből számolódik.

Fizetési felszólítás kamattal__

Utolsó beszerzési ár használata kimenő árszabály alapjaként

Az új funkció segítségével lehetővé vált olyan kimenő árszabályok rögzítése, amelyek alapjául az utolsó beszerzési ár szolgál. Bekapcsolásához a Karbantartás / Rendszerbeállítások / Árképzés menüpontban található „Utolsó beszerzési ár használata, mint kimenő árszabály alapja” opciót be kell jelölni.

Utolsó beszerzési ár használata kimenő árszabály alapjaként

Ennek hatására a kimenő irányú árszabályoknál kiválasztható az „Utolsó beszerzési ár” alapként.

Árszabályon utolsó beszerzési ár alapként

Fontos kiemelni, hogy a program minden termék esetén a hozzá tartozó utolsó bevételezésen szereplő árral fog számolni (Nem összekeverendő például a FIFO, vagy mérlegelt átlagár szerinti készletérték számítási módszer által alkalmazott beszerzési ár kezeléssel). Az ár felajánlás forintos alapvaluta, illetve kimenő irányú bizonylatok esetén alkalmazható.

Amennyiben a fenti ábrán látható árszabály felrögzítésre került, úgy a következő értékesítés során már az e szerint kiszámított egységár felajánlása történik meg. Például, ha a „Teszt termék” egységára 5000 Ft, viszont 3000 Ft-tal került utoljára bevételezésre, úgy a +20%-os árszabályt alkalmazva:

Árfelajnlás számlán

Amíg van olyan árszabály, amely alapjaként az utolsó beszerzési ár lett megadva, addig a rendszerbeállításokban nem kikapcsolható az opció.