Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

PERFEKT programfunkció - Kulcs-Számla   Kulcs-Készlet   Kulcs-Számla és Készlet   PRÉMIUM programfunkció - Kulcs-Számla   Kulcs-Készlet   Kulcs-Számla és Készlet   Kulcs-Ügyvitel   

Tűzfal kezelése – portnyitás

Hálózatos telepítés esetén minden számítógép operációs rendszerének tűzfalában célszerű megnyitni a kommunikációhoz szükséges portokat.

A szoftver a 3056-os és a 3057-es portot használja az adatok továbbítására. A mobilportál az 5222-es, az iktató modul pedig a 3404-es portot használja. A szükséges portok megnyitásának módja a számítógépen telepített operációs rendszertől függően eltérő lehet.

Portnyitás Windows 7 operációs rendszeren:

A Windows tűzfal ezeken az operációs rendszereken is a Start menü / Vezérlőpultból érhető el legegyszerűbben, a Windows tűzfal ikonra kattintva (kategória nézetben az ikon a Rendszer és biztonság csoportban található). Bal oldalon kattintsunk a Speciális beállításokra, majd a Bejövő szabályokra (szintén bal oldalon). Új szabályt a jobb oldalon vihetünk fel, az Új szabály… gombra kattintva. Ezután már csak követnünk kell a varázsló utasításait:

» jelöljük meg, hogy a kivételek közé portot szeretnénk felvenni,
» adjuk meg a port típusát és számát (TCP; 3056, 3057, 5222, 3404)
» engedélyezzük a kapcsolatot,
» adjuk meg, mely profilokra legyen érvényes az új szabály (tartomány, személyes, nyilvános),
» adjuk meg a szabály nevét (Kulcs-Ügyvitel).

FIGYELEM!

Amennyiben a mobilportál, webáruház, távnyomtatás funkciók aktiválásánál olyan hibaüzenet jelentkezik, hogy „Nincs internetkapcsolat”, abban az esetben engedélyezni kell az ICMP csomagok használatát!

A szoftver rendszerkövetelményeiről a következő bejegyzésben találhat részletes leírást: Ajánlott rendszerigény