Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

PRÉMIUM programfunkció - Kulcs-Készlet   Kulcs-Számla és Készlet   Kulcs-Ügyvitel   

Szállítói rendelés összesítő

A szállítói rendelésekről összesítő listát az Beszerzés Szállítói rendelés összesítő menüpontban kérhetünk le.

2013-12-23_11h44_13

Az összesítő listában látható, hogy a termékekből melyik raktárba mennyi a megrendelt és a beérkező mennyiség, illetve ebből mennyi a teljesített mennyiség. Amíg a szállítói megrendelésből nem készül bejövő számla és nem aktiváltuk, addig a megrendelt, aktiválás után pedig a beérkező mennyiségben jelenik meg a bizonylaton szereplő termék mennyisége. Amint a megrendelésből bejövő számla készül és a beérkező mennyiség megegyezik a teljesített mennyiséggel, akkor ez a tétel már nem fog megjelenni a listában.

Amennyiben csak részben történik meg a teljesítés, akkor a listában megjelenik az adott termék és látható, hogy mekkora az a mennyiség, ami még nem érkezett be.

Például ha a szállítói rendelésen egy termékből 150 darab szerepel, majd ebből készül egy bejövő számla, de a számla szerint a mennyiség csak 100 darab, akkor a Teljesített oszlopban 100 darab fog megjelenni, a Beérkező mennyiség oszlopban pedig 50 darab.

Szűrés ikonra kattintva a megjelenő szűrőablakban különböző feltételek szerint is lekérhetjük a szállítói rendelésekről az összesítő listát. Lehet szűrni kiállítás dátumra, szállítási határidőre, vevőre, termékre, bizonylattömbre, raktárra, részleg -és munkaszámra.

A szűrési feltételeknek megfelelően elkészült listában, egy adott soron (terméken) állva a képernyő alján a betekintő ablakban azonnal láthatjuk az adott megrendelt termékekhez kapcsolódó vevői rendelés bizonylatok listáját.