Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

START programfunkció - Kulcs-Készlet   Kulcs-Számla és Készlet   PERFEKT programfunkció - Kulcs-Készlet   Kulcs-Számla és Készlet   PRÉMIUM programfunkció - Kulcs-Készlet   Kulcs-Számla és Készlet   Kulcs-Ügyvitel   

Raktári kiadások

Akár értékesítünk készleteinkből, akár felhasználjuk vagy kiadjuk termelésre, használhatjuk a programban ezt a lehetőséget. Itt adhatóak ki azok az eszközök /szerszámok, alkatrészek/ is, melyeket munkatársaink visznek el javítási célokra. Ezekből közvetlen bevétel nem keletkezik, számlázni nem kell őket, de fizikailag mégis mozognak. Ilyen példa lehet még, ha mondjuk cégünk Fejlesztési Osztályára napi használatra irodaszereket adunk ki központi raktárunkból. Ebben az esetben is csak a készletünk mozog, fizetési kötelezettség nélkül.

Raktári kiadás bizonylatok készítése és a kiadás bizonylatok listája a Készletezés menüben a   Raktári kiadások ablakban érhetőek el.

2013-12-30_12h08_13

A listában az új kiadás bizonylatok készítése mellett Tekinthetjük meg és Stornózhatjuk meglévő raktárbizonylatainkat. A listában a raktárbizonylatainkból   Számlát készíthetünk, mely következtében a bizonylaton szereplő bejegyzések átkerülnek a számlára, továbbá új kiadásbizonylatot készíthetünk a meglévő alapján az   Új a kiválasztott alapján funkcióval. Lehetőségünk van a Forinttól eltérő Pénznemben is elkészíteni raktári kiadás bizonylatainkat. Előzetesen rögzítenünk kell a Törzsadatokban, a Pénznemet (pl. € ) és az új raktári kiadás Bizonylattömböt.

A kiadás bizonylat készítésénél a vevő és a termékek megadása mellett beállíthatjuk a Teljesítés dátumát, valamint a Forrás raktárat, a Részleg-és Munkaszámot és Projekthez is kapcsolhatjuk a bizonylatot. A Sablon módosításával választhatjuk ki a nyomtatási stílust, mely alapesetben klasszikus egysoros. 

Raktári kiadások listájában a bejegyzésekre lehet szűrni, csoportosítani minden, a bizonylaton szereplő adatra a Szűrés opció segítségével. A lista alján szereplő ablakokban lehet a bizonylatokhoz kapcsolódó plusz információkat megtudni:

>Tételek (a bizonylaton szereplő termékek, áruk adatait láthatjuk)

>Kapcsolódó bizonylatok (a kiadás bizonylatokból készült számlák)

>Gyáriszámos tételek (a raktárbizonylat tételein szereplő gyáriszámok)

A rögzítés végeztével a Mentés és bezárás gombra kattintva felugrik egy megerősítő ablak, ahol még módosíthatunk a sablonon, példányszámon, nyomtatón, illetve azon, hogy azonnal nyomtatásra kerüljön-e az adott bizonylat. Az Ok gombra kattintva a raktárbizonylat mentésre kerül és bezáródik a bizonylat készítő ablak. A Mentés és új gombra kattintva minden úgy történik, mint a Mentés és bezárásnál, annyi különbséggel, hogy nem záródik be a bizonylatrögzítő ablak, hanem új ablak nyílik meg és tudjuk rögzíteni az újabb raktárbizonylatokat. Továbbá lehetőségünk van a Mégsem gombbal kilépni, illetve Raktári kiadás kategóriákat rögzíteni, és nem utolsó sorban a  Nyomtatási előnézet funkcióval láthatjuk, hogy a kinyomtatásra kerülő bizonylat, hogy fog kinézni.

A kötelezően kitöltésre kerülő mezők meghatározására a Kötelező mezők ad lehetőséget, ezáltal a számunkra fontos mezőket nem felejthetjük ki mert a szoftver figyelmeztet, hogy még nem töltöttük ki.

A Raktár kiadások listáját nyomtathatjuk,  Etikettet készíthetünk és külső állományba (excel, pdf, stb.) is exportálhatjuk.