Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Új Kiadási bizonylat

Új bevételi és kiadási pénztárbizonylat az Új gyorsmenüből vagy a Pénzügy menüből indulva, a  Pénztárbizonylatok listájánál állítható ki, az Új bevételi bizonylat,vagy az Új kiadási bizonylat ikonra történő kattintással.

2014-01-22_10h09_06

Amennyiben több házipénztárat kezelünk, a rögzítés előtt válasszuk ki, hogy melyik pénztárba szeretnénk felvinni a bizonylatot.

Új bizonylat megnyitásakor az induló menüpontnak megfelelően kiválasztott vagy a Bevét, vagy a Kiadás irány, de ez szükség esetén módosítható.

A fejlécadatok közt megtaláható tájékoztató jelleggel a Bizonylatszám, Típus és aPénznem, Nyitó, valamint Záró egyenleg továbbá a Havi átlag túllépés összege. Devizás pénztárbizonylat rögzítése esetén a fejlécadatok közt látható a bizonylatra vonatkozó (alapértelmezetten e napi árfolyamként rögzített) Árfolyam is.

Az Ügyfél adatokat kiválaszthatjuk a fejléc adatok közt, de arra is lehetőségünk van, hogy amennyiben a tétel számlakiegyenlítésre vonatkozik (Jogcím mező tartalma alapján), a tétel Hivatkozási szám mezőjére kattintva, válasszunk egyet a kiegyenlítésre váró készpénzes számlák közül. Ilyen esetben a kiválasztott számlának megfelelően automatikusan kitöltődik az Ügyfél és Ügyfélkód mező is.

A Projekt, Részlegszám és Munkaszám mind bizonylatkiállítás során, mind pedig a későbbiekben beállítható.

Pénztárbizonylati tételek rögzítésekor a törzsadatok közt felvitt Jogcímek és Szövegek közül válogathatunk.

A pénztárbizonylatok kiállításakor, olyan készpénzes számlák tallózhatóak be a Hivatkozási szám mezőben, amelyekhez korábban nem készült pénztárbizonylat. Természetesen a mezőbe manuálisan is beírható hivatkozási szám. Az Összeg mezőbe pedig a tételhez tartozó készpénzmozgás összege kerül.

Amennyiben számlát választottunk ki a Hivatkozási szám mező segítségével, meg kell adnunk a Kipontoszás összegét is az ilyen esetben megjelenő adatlapon.

A felrögzített tételeket a bizonylat mentéséig módosíthatjuk, a Törlés gombbal (vagy [F9] funkcióbillentyűvel) törölhetjük. Tételeinket tetszés szerint sorrendezhetjük, a Fel és a Legombok használatával.

Kimenő készpénzes számlák kiállítása esetén a beállítások szerint automatikus létrejönnek a számlákhoz kapcsolódó pénztárbizonylatok.

A kötelezően kitöltendő mezőket a  Kötelező mezők ikon segítségével állíthatjuk be, a pénztárbizonylatok mentéséhez kattintsunk a  Mentés és bezárás ikonra. A Mentés és új gombra kattintva is elmenthetjük bizonylatunkat, ekkor nem záródik be a rögzítőablak, hanem új ablak nyílik meg és újabb pénztárbizonylatot állíthatunk ki. Ezeken kívül Nyomtatás és Nyomtatási előnézet megnyitása kezdeményezhető az adatlapról.