Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Új gyártás

Gyártás bizonylatok készítésére és a gyártás bizonylatok listázására a Készletezés menüben a Gyártás bizonylatokpontban van lehetőség.

2014-01-22_15h00_59

A listában új gyártás bizonylatok készítésének lehetősége mellett, megtekinthetjük meglévő gyártási bizonylatainkat. Lehetőségünk van a Törzsadatok pontban több gyártási bizonylattömb létrehozására is.

A gyártás bizonylat készítésénél a gyártásos termék kiválasztása után a Mennyiség, valamint a Forrás-és Cél raktárat, a Részleg-és Munkaszámot adhatjuk meg és Projekthez is kapcsolhatjuk a bizonylatot.  A mennyiség módosítása esetén az összetevők mennyisége is módosul. A Forrás raktár az a raktár, melyből az összetevők mennyisége kerül kivételezésre, a Célraktár, melybe a késztermék mennyiségét bevételezzük.

Teljesítés mezőben megadhatjuk, hogy a bizonylatkiállítás hatására létrejövő bevételi és kiadási tételek, a mely nappal kerüljenek a készletkönyvelésbe.

A cégben beállított készletérték számítási módszertől függ az, hogy az összetevők egységárának megadása hogyan történik a bizonylaton. Abban az esetben, ha nincs készletérék számítás beállítva, manuálisan is meg tudjuk adni az összetevők egységárát. Amennyiben van kiválasztott készletérték számítási módszer, annak megfelelően jelenik meg a termékek egységára, a szolgáltatások ára pedig a normál értékesítési egységár lesz.

Lehetőség van arra is, hogy szükség esetén a gyártásos termék adatlapján megadott összetevők körét a bizonylaton megváltoztassuk. Az Új (F7) gomb megnyomásával bővíthető a felkínált tételek listája, a Törlés (F9) gomb segítségével törölhető a felkínált összetevők közül, a Megnyitás (F8) segítségével pedig a termék adatlapon beállítottak szerint felajánlott összetevő mennyiségek módosíthatóak.

Gyártás bizonylatok listájában a bejegyzésekre lehet szűrni, csoportosítani minden, a bizonylaton szereplő adatra aSzűrés opció segítségével. A lista alján szereplő ablakokban lehet a bizonylatokhoz kapcsolódó plusz információkat megtudni:

>Tételek (a bizonylathoz kapcsolódó összetevők adatait láthatjuk)

A rögzítés végeztével a Mentés és bezárás gombra kattintva felugrik egy megerősítő ablak, ahol még módosíthatunk a sablonon, példányszámon, nyomtatón, illetve azon, hogy azonnal nyomtatásra kerüljön-e az adott bizonylat. Az Ok gombra kattintva a raktárbizonylat mentésre kerül és bezáródik a bizonylat készítő ablak. A Mentés és új gombra kattintva minden úgy történik, mint a Mentés és bezárásnál, annyi különbséggel, hogy nem záródik be a bizonylatrögzítő ablak, hanem új ablak nyílik meg és tudjuk rögzíteni az újabb gyártásbizonylatokat. Továbbá lehetőségünk van a Mégsem gombbal kilépni a bizonylatkiállító ablakból. A Készlet ellenőrzése funkcióval ellenőrizhetjük adott raktárban lévő összetevők mennyiségét.

A kötelezően kitöltésre kerülő mezők meghatározására a Kötelező mezők ad lehetőséget, ezáltal a számunkra fontos mezőket nem felejthetjük ki mert a szoftver figyelmeztet, hogy még nem töltöttük ki.

A Gyártás bizonylatok listáját nyomtathatjuk, az adott bizonylatot újra kinyomtathatjuk különböző fájl formátumokba (pl.: Excel, Pdf, stb.) exportálhatjuk is.