Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Forgalmi gyűjtő

Amennyiben pénztárgépes kapcsolatot működtetünk, előfordulhat, hogy értékesítés során forgalmi gyűjtőket is használunk. Azokat a forgalmi gyűjtőket, melyekkel dolgozni kívánunk, szoftverünkben is szükséges regisztrálnunk.

 

Új forgalmi gyűjtő rögzítésére, a meglévők módosítására, illetve a feleslegessé váltak lomtárba helyezésére, a Karbantartás menüben, a  Törzsadatok ablakban, a Kiegészítő eszköz/Pénztárgép – Forgalmi gyűjtő pontjában van lehetőségünk.

2013-12-16_14h52_02

Minden forgalmi gyűjtőhöz meg kell adnunk egy kódot, megnevezést és áfakulcsot. Emellett lehtőségünk van kapcsolt termék hozzárendelésére, a terméktörzsből. Fontos, hogy a gyűjtőhöz rendelt terméknél beállított áfakulcs legyen azonos az gyűjtőhöz rendelttel. Amennyiben a forgalmi gyűtőhöz nem rendelünk terméket, készletmozgás nem történik az adott forgalmi gyűjtővel történt értékesítések során. A gyűjtőhöz rendelhetünk szolgáltatás típusú terméket is. Ez egy „technikai termékként” funkcionál ebben az esetben, amely segítségével későbbiekben a forgalmi adatok lekérdezésénél csoportosítani, szűrni tudunk.