Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Bizonylatkiállítás korlátozásának feloldása hitelkeret túllépése esetén

A Karbantartás/ Rendszer beállítások/ Általános/ Hitelkeret pontban állíthatóak be a hitelkeret figyeléssel kapcsolatos cégszintű beállítások.

2013-12-18_09h09_34

Amennyiben egy adott ügyfél eléri az adatlapján beállított hitelkeret összegét, kiválasztható, hogy a vevői rendelés rögzítésének és/vagy a díjbekérő rögzítésének folyamata kerüljön letiltásra.

A bizonylatkiállítás korlátozásának feloldására nyújt lehetőséget az, hogy adhatunk jogosultságot egyes programfelhasználóknak arra vonatkozóan, hogy saját felhasználónevük és jelszavuk beírásával engedélyezhessék a bizonylat kiállítását hitelkeret túllépés esetén is.

Az egyes programfelhasználók jogosultságát a Karbantartás / Törzsadatok/ Csoportmunka/ Jogosultsági szerepkör pontban paraméterezhetjük. Azoknak a munkatársaknak, akiknek hatáskörébe kívánjuk rendelni a hitelkeret túllépés esetén jelentkező bizonylatkiállítási korlát feloldását, kapcsoljuk be a Hitelkeret felülbírálása jogosultságot.

2013-12-18_09h06_56

Amennyiben a hitelkeret figyelés beállításai alapján vizsgálva egy ügyfél a folyamatban lévő bizonylat (beállítástól függően díjbekérő, szállítólevél, számla) elmentésével túllépné az adatlapján megadott összeget, megjelenik egy hitelkeret felülbírálását lehetővé tevő ablak.


Itt egy olyan felhasználó tudja továbbengedni a bizonylatkiállítási folyamatot, akinek a Hitelkeret felülbírálása jogosultságot megadtuk.

Amennyiben ez a felhasználó engedélyezi a hitelkeret túllépését, a felhasználóneve és jelszava begépelése után az Ellenőrzés gombra kell kattintania. Ebben az esetben a bizonylatkiállítást végző munkatárs továbbléphet és kiállíthatja a folyamatban lévő bizonylatot. Ellenkező esetben nem lehetséges a hitelkeret túllépését eredményező számla, szállítólevél, vevői megrendelés, vagy díjbekérő (beállítástól függő bizonylatok) kiállítása.