Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Kiszerelések (másodlagos mennyiségi egységek) kezelése a bizonylatokon és lekérdezésekben

A Kiszerelés modul biztosítja, hogy a beszerzések, raktárközi mozgások, vagy értékesítés során a termékmennyiségek az adott helyzetben leginkább megfelelő kiszerelésben legyenek dokumentálhatóak. A másodlagos mennyiségek beállítása után, a bizonylatkiállítások, lekérdezések során a különböző kiszerelésekben is elérhető adatok nagyban megkönnyítik a készletkezelés ügyvitelét.

2013-11-27_13h07_07

Bizonylatkiállítás

Amennyiben bizonylatkiállítás során olyan terméket választunk egy tételbe, melyhez másodlagos mennyiségi egységeket is beállítottunk, a Mennyiség mező mellett ki tudjuk választani, hogy melyik mennyiségi egységben kívánjuk megadni a tételben a mennyiséget.

A Raktár mező alatt, – bármelyik kiszerelést is állítottuk be  a Mennyiség mező melletti legördülő listában – a termék elsődleges mennyiségi egységben megadott mennyisége szerepel tájékoztatásképp. (A tételben szereplő összértékeket az elsődleges mennyiség és a megadott egységár szorzataként számítja a program.)

A Mennyiség mező alatt pedig a készleten található és a szabad raktári mennyiségről találhatunk információt mind elsődleges, mind a tételben kiválasztott mennyiségi egységben kifejezve.

Bizonylat nyomtatás

Amennyiben a bizonylaton másodlagos mennyiség is szerepel és ez nyomtatásban is meg kívánjuk jeleníteni, az alkalmazott bizonylatsablonon, a tétel paraméterezésnél be kell kapcsolnunk a Mee2 és Menny. 2 elemeket.

Bizonylat megtekintés, kimutatások, riportok

A bizonylatok megnyitásakor, a betekintő ablakokon és a készletmennyiségekre vonatkozó riportokon és kimutatásokon – amennyiben egy termékhez másodlagos mennyiségi egységet állítottunk be – a készletmennyiségre vonatkozó adatok nem csak elsődleges mennyiségi egységben jelennek meg. A bizonylatokon a tételben szereplő kiszerelés, a készlet mennyiség kimutatáson pedig valamennyi elérhető másodlagom mennyiségi egység adatai megtekinthetőek.