Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Méret és/vagy szín osztályba sorolt tételek

A programban beállítható a méret osztály, illetve szín osztály kezelése, mely hatására a méret, illetve szín besorolással bevételezett termékek mozgatása is méret és szín termék egyed azonosítással történik. Méret és szín besorolásos termék egyed választás minden bizonylaton megadható, azonban csak a készletmozgató és – beállítástól függően a – rendeléssel kapcsolatos bizonylatok esetében kerül ellenőrzésre.

LOT, szín, méret modul vásárlása szükséges!

Bevételezés

Méret, vagy szín besorolásos termék bevételezésnél a bevételezett mennyiségekhez tartozó méret, illetve szín elemeket az Egyedek mezőből nyitható Termék egyedek ablakban lehet megadni. A Mennyiség oszlopban a bevételezett mennyiséget, a Méret osztály, illetve Szín osztály oszlopban pedig azok értékét lehet megadni. A megadott méret és színbejegyzésekhez tartozó mennyiségek meg kell hogy egyezzenek a tételben megadott mennyiséggel..

Rakárban található méret és szín azonosítással ellátott egyedek

A termékhez bevételezett (rögzített) méret és szín besorolásokat többek között a termék adatlapján és a terméklista betekintő ablakán is a Termék egyedek fülön ellenőrizhetjük. A tételek rögzítése során az Egyedek mezőből nyitható Termék egyedek ablakon is listázásra kerülnek az elérhető méretek, színek és mennyiségek. A raktárban található méret és szín besorolással ellátott tételek külön listában, a Termék egyedek listájában is lekérdezhetőek.

Kiadás

Amennyiben egy adott termékből a raktárkészleten méret/szín besorolással azonosított egyedek taláhatóak, a program a készletmozgások (átadás, kiadás) során ellenőrzi, hogy létező azonosítóval (méret besorolással/szín besorolással) ellátott egyedek kerüljenek a bizonylatra.

Kiadási bizonylaton a meglévőek közül lehet kiválasztani a kiadásra kerülő termékekhez méret és szín besorolást. Az Egyedek mezőre kattintva megnyitható Termék egyedek ablakban ki lehet választani a mozgatásra szánt méret/szín besorolással jelölt termékeket. A listából akár egyszerre többet is kijelölhetünk (Ctrl + egér bal klikk egyesével vagy Shift első és utolsó bejegyzés megadással) a téltlbe helyezésre a navigációs nyilak (pl.:  gomb) segítségével vagy Enterrel (vagy egér dupla klikk). A bizonylat tételhez kiválasztott méret/szín besorolás bejegyzések mennyisége meg kell egyezzen a tételben megadottmennyiséggel.

Bizonylat nyomtatási képén is láthatóak lesznek a méret és szín adatok, felsorolás szerűen, amennyiben az alkalmazott bizonylatsablonon kiválasztjuk azok megjelenését.