Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Új dokumentum és dokumentumlap feltöltése

Az Új ikonból legördülő listán az Új dokumentum lehetőséget választva tölthetünk fel új iratot a rendszerbe. Amennyiben egy már feltöltött irat új elemét (lapját) kívánjuk feltölteni, az adott soron állva, az Új dokumentum lap opciót kell kiválasztanunk az ikonból legördülő lehetőségek közül.

CSAK IKTATÓ MODUL VÁSÁRLÁSA ESETÉN ÉRHETŐ EL!

Ezek után választanunk kell, hogy közvetlenül fájlból, lapolvasó, vagy webkamera segítségével fogjuk-e a fájlt feltölteni. A következő lépés a fájl kiválasztása, illetve webkamera és lapolvasó esetén az elkészítése a megjelenő ablakon.

2014-01-29_16h03_47

Amennyiben több dossziéban (bizonylattömbben) kezeljük a dokumentumokat – és nem egy már létező dokumentumhoz töltünk fel új dokumentumlapot, hanem új dokumentumot iktatunk, – ki kell választanunk a megfelelő bizonylattömböt is.

Ezután megjelenik a dokumentum adatlapja.

Megnevezés szabadon szerkeszthető, alapértelmezetten felkínálja a program a kiválasztott fájl nevét. A Fájlnév mezőbe betallózhatunk másik fájt, amennyiben változtatni szeretnénk a kijelöltön. A Bizonylatszám (kiválasztott bizonylattömb automatikusan osztott következő azonosító száma), a Rögzítés dátuma, a Rögzítő adatai és a módosításra vonatkozó információk automatikusan kerülnek kitöltésre. Az Iktatószám mezőben rögzíthető a dokumentum azonosítását segítő belső, vagy külső iktatószámot (például ide rögzíthetjük akár az adott bizonylat számát), valamint a Dokumentum dátuma mezőben megadható egy a dokumentumhoz letárolandó dátum. A Küldő mezőbe a program ügyféltörzséből választhatunk ki egy partnert, a Felelős mezőben pedig megadható a program felhasználói közül az iratért felelős munkatárs.

A Dokumentum kezelés menü a programban csak az Iktató modul megvásárlása után érhető el.