Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Verziótájékoztató – Megjelenési dátum: 2012. január 25.

Megújult bizonylat sablon kezelés

A bizonylatsablonok megújult kezelése az eddiginél jóval szélesebb körben biztosítja az egyedi igényeknek is maximálisan megfelelő, egy- vagy kétnyelvű bizonylatkép szerkezet kialakítását.

A frissítő verzió bizonylatsablon kezelése nagymértékben megújult, ezért a frissítés feltelepítése előtt feltétlenül kell adatbázismentést készíteni!

Az új verzió feltelepítése után, a Karbantartás/ Bizonylatok/ Bizonylatsablonok törzzsel összefüggésben az alábbi ellenőrzéseket és beállításokat kell elvégezni:

A bizonylattömb lista frissítés után is tartalmaz minden egyedileg felvitt bizonylat sablont, valamint bizonylat típusonként egy-egy „egyszerű” és „klasszikus” nézetben készült alapsablont.

A bizonylatsablonok törzsében minden elem, az új beállítási adatlapra frissült, azon nyitható meg.
Emiatt, a tételeken és beállított alsó, felső megjegyzéseken kívül, az új lehetőségek szerint a fejléc és profil adatok, valamint a formai beállítások ellenőrzésére és frissítésére van szükség.

Az új bizonylatsablon kezelés bevezetésével, a nyelv kiválasztására is a bizonylat sablon adatlapján van lehetőség (előző verziókban a bizonylat kiállító ablakon lehetett nyelvet választani). Ennek megfelelően, a különböző nyelvekhez külön bizonylatsablont kell létrehozni, mivel mindig az aktuális sablon-beállítás szerint jelennek meg a mezőfeliratok.

A bizonylatsablonok ellenőrzése és frissítése után a Karbantartás/ Rendszerbeállítások/ Bizonylatok fülön az alapértelmezett beállításokat is frissíteni kell.

Új adatimportálás

A Kulcs-Ügyvitel lehetőséget biztosít a termék-, ügyfél-, és számlatükör törzs külső, Excel formátumból történő importálásra. Ez nagyban meggyorsítja a program használatbavételével és az adatok karbantartásával összefüggő adminisztratív feladatokat.

Fontos, hogy az Excel import használatához minimálisan a rendszerigényeknek megfelelő verziójú táblázatkezelő program legyen a számítógépen.

A telepítés megkezdése előtt készítsen az aktuális adatokról egy BIZTONSÁGI MENTÉST! Az adatimport a beállításoknak megfelelően, felülírja az aktuális adatokat.

A Forint 2 tizedes jeggyel történő kezelésének lehetősége

A 27 %-os Áfa kulcs alkalmazása során, több számérték vonatkozásában is felmerült az igény a forintos egységárak, nettó, bruttó és áfa értékek filléres pontossággal történő kezelésére.

Programunk legfrissebb verziójában lehetőséget biztosítunk erre, így azon ügyfeleink, akiknél a cégükben kialakított árkezelés ezt megkívánja, az alábbiak szerint tudják rendszerüket paraméterezni.

  • Forintos alapvaluta tizedes jegy kezelésének beállítása

A Karbantartás/ Törzsadatok/ Általános/ Pénznem pontban válasszuk ki a Forint sorát és nyissuk meg az adatlapját (dupla klikk, vagy Módosít lehetőség segítségével).

Itt állíthatjuk be a filléres forintkezelést. Készpénzes számlák esetén a törvényi előírásoknak megfelelően, a Bruttó végösszeg tizedes jegyeinek száma O maradt.

  • Forintos értékek megjelenítése a számlán, Egységár, Nettó és Áfa érték két tizedes jeggyel történő kezelése esetén
    Forintra történő kerekítés: a számla tételek Bruttó összegénél.

Abban az esetben, ha nettó és áfa értékeinket 2 tizedes jegy pontossággal kezeljük, a számla tételein, valamint az áfa összesítőben – ennek megfelelően – filléres pontossággal jelennek meg. A tételekben található bruttó összeg ebben az esetben forintra kerekítve jelenik meg. Ennek megfelelően, ha a Nettó és az Áfa értéket összeadjuk, filléres eltérés jelentkezhet a Bruttó összeghez képest.

  • Forintos értékek megjelenítése a számlán, két tizedes kezelése esetén
    Forintra történő kerekítés: a számla Fizetendő végösszegénél.

Abban az esetben, ha nettó, áfa és bruttó értékeinket 2 tizedes jegy pontossággal kezeljük, a számla tételein, valamint az áfa összesítőben filléres pontossággal jelennek meg az értékek. A fizetendő végösszeg előtt, kerekítési eltérés esetén megjelenik a Kerekítés sor és abban annak összege.

Olyan fizetési módok esetén (például készpénz), ahol az 5 forintra kerekítés opciót kiválasztottuk, a kerekítés ennek megfelelően, az 5 forintos összegre történő kerekítés értékét tartalmazza.

  • Forintos értékek megjelenítése a számlán, 2 tizedes pontosság beállítás nélkül
    Forintra történő kerekítés: számla tételek nettó, áfa és bruttó összegénél, valamint az áfa összesítőben.

Abban az esetben, ha nettó, áfa és bruttó értékeinket nem 2 tizedes jegy pontossággal kezeljük, a számla tételein, az áfa összesítőben és a fizetendő végösszeg estében is, ennek megfelelően kerülnek kerekítésre az értékek.

Környezetvédelmi termékdíj kezelésének módosítása, a megváltozott törvényi rendelkezéseknek megfelelően

A 343/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet. a környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény végrehajtásáról 2012. január 1-jétől érvénybe lépett módosításainak megfelelően, frissítésre került a termékdíj kezelés a programban.

Telepítő indítási paraméterek – Rendszergazdáknak

Az automatikus telepítési folyamatot igénylő helyzetektől eltérő esetekre adnak megoldást, az alábbi paraméterezett telepítési lehetőségek. (Rendszergazdáknak ajánljuk használatukat.)

Kérjük, amennyiben szükségük van további segítségre, forduljanak ügyfélszolgálatunkhoz!

Új indítási képernyő

A Kulcs-Ügyvitel megújult indítási képernyővel működik. A belépés a szokásos mezők segítségével történik.

Listafunkciók kezelési sebességének gyorsulása

A Kulcs-Ügyvitelben több fontos lista kezelési sebességében történt jelentős gyorsulás. Az Ügyfélkezelés/Ügyfelek, Termékkezelés/ Termékek és Értékesítés/Számlák listájában tapasztalható, hogy az elérhető listafunkciók (szűrés, sorrendezés, stb.) a frissítő verzió technológiai fejlesztéseinek köszönhetően gyorsabban működnek.

Cikkszám kezelés bővítése

A Kulcs-Ügyvitelben a termék egyéb azonosító adatai mellett, a cikkszám is minden szűrési, csoportosítási és keresési funkcióban használható. Az új bizonylatsablon kezelés pedig, a bizonylatokon történő megjelenítését is lehetővé teszi.

Új bizonylat nézet érhető el

A választható nyomtatási nézetek köre, az eddigi Egyszerű és Klasszikus mellett, a Modern nézettel bővült.