Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Verziótájékoztató – Megjelenési dátum: 2012. október 11.

Új modul! – Dokumentumok kezelése az iktató modullal

Önnek többé nem kell mappák és iratkupacok közt turkálnia! Nincs elveszett dokumentum, így nincs elvesztegetett idő, amit adminisztrációs nehézségekkel és „nyomozással” töltene.

A Kulcs-Ügyvitel termékcsalád programjaihoz*, illetve különálló termékként ismegvásárolható iktató modul segítségével átláthatóan, naprakészen tárolhatja dokumentumait. A különböző fájl típusokat akár a programban található bizonylatokhoz és törzselemekhez is hozzákapcsolhatja. A dokumentumok közvetlenül fájlból, vagy lapolvasó (scanner), illetve webkamera használatával is beolvashatóak. Minden egyes dokumentum iktatószámmal ellátható, változásuk nyomon követését a verziózási lehetőség biztosítja. Az értékesítési, beszerzési, pénzügyi, valamint CRM bizonylatok és nyomtatványok, valamint az ügyfél- és terméktörzs elemeinek adatrögzítő ablakáról is azonnal indíthatja az iktatást. Évekre visszamenőleg sem okoz problémát pillanatok alatt megtalálnia a szükséges iratokat.

Kidobhatja a felesleges papírokat, az iktató modul tökéletes partnere lesz irodája káprázatos rendjének fenntartásában!

Az új modul lehetőségeiről részletesen kapcsolódó bejegyzéseinkben olvashatnak:

Dokumentumkezelés beállításai », Dokumentumok listája », Dokumentum csatolása törzsadatokhoz, bizonylatokhoz és nyomtatványokhoz»

*Kulcs-Ügyvitel Cloud felhős adatkezelés esetén speciális beállításokat igényel az iktató program. Ezért használatba vétel előtt kérje ügyfélszolgálati tanácsadásunkat!

Új modul!- Hitelkeret modul

Ne engedje elszabadulni cége kinnlevőségeit! Hagyja, hogy a program segítse cégét előbbre lépni a pénzügyekben.

A kintlevőségek minimalizálása minden cég legfontosabb törekvései közt szerepel. Programunk új hitelkeret modulja lehetőséget biztosít arra, hogy a nem fizető, vagy későn fizető ügyfeleivel kapcsolatosan pontos képet kapjon és értékesítés során figyelmeztesse a rendszer, amennyiben a beállított értékeket eléri a pénzügyileg rendezetlen tételek összege.

A hitelkeret kezelés egyszerű, átlátható, kiszámítható pénzügyi helyzetet teremt Önnek!

Bejövő árlisták kezelése

Minden oldalra gondolunk! Árlisták segítik a gyors ügyviteli munkát már a beszerzési oldalon is.

Értékesítés során már megszokhatta, hogy árlisták segítik a bizonylatok kiállítását, az akár ügyfél- vagy termékcsoportokhoz rendelt árak kezelését. Legfrissebb programverziónk arra is lehetőséget biztosít, hogy beszerési folyamatai regisztrálása során is kihasználhassa árlisták használatának előnyeit.

A bejövő árlisták kezelésének bekapcsolása után, az árlisták törzsben szabadon megadható, hogy egy-egy árlista értékesítés, beszerzés, vagy mindkét ügyviteli oldalon elérhető legyen.

Tegye még kényelmesebbé beszerzési bizonylatainak regisztrációját!

Árrés megjelenítése

Mi másra lenne kíváncsi egy értékesítés során, ha nem az adott ügyletből befolyó haszonra?

Erről nyújt számlakiállítás közben naprakész információt Önnek a program új lehetősége, az árrés és beszerzési ár megjelenítés.

Mérleg kapcsolat etikett nyomtatással

Mérhetetlen könnyebbség! Legfrissebb programverziónkban lehetőség van arra, hogy megfelelő beállítások elvégzése után, a rendszerrel mérleg kapcsolatot (támogatott típus: CL50000j-c) működtessünk. Ez olyan termékek esetében működik, melynek értékesítés során a bizonylat tételben szereplő ára a termék egységnyi súlyra vetített egységára és a mérleg által mért értékesített súly alapján kerül kiszámításra.

A mérleg kapcsolat beállításáról kapcsolódó bejegyzésünkben olvashatnak:

Mérleg kapcsolat beállítása és működése »

Egyéb fejlesztések

Feloldásra került a többnyelvű számlák esetében jelentkező korlátozás, miszerint a számla bizonylatok egyik nyelve kötelezően a magyar volt. A vonatkozó jogszabályt az alábbiakban olvashatják:

Art 95.§ (2)
Amennyiben az ellenőrzés lefolytatásához szükséges számla (egyszerűsített számla), illetőleg bizonylat, továbbá a számlában (egyszerűsített számlában) vagy bizonylaton szereplő gazdasági eseményt alátámasztó szerződés vagy más dokumentum idegen nyelven – ide nem értve az angol, német és francia nyelvű iratokat – áll rendelkezésre, és az adójogi tényállás tisztázása másként nem lehetséges, az adózó köteles felhívásra annak a számla (egyszerűsített számla), illetve bizonylat hiteles magyar nyelvű fordítását, a számlában vagy bizonylaton szereplő gazdasági eseményt alátámasztó szerződés vagy más dokumentum szakfordítását az adóhatóság részére átadni. Ha az adózó a szokásos piaci ár meghatározásával összefüggő nyilvántartási kötelezettségről szóló külön jogszabály szerinti nyilvántartást, illetve az azt alátámasztó dokumentációkat nem magyar, angol, német, vagy francia nyelven készíti el, és az adójogi tényállás tisztázása másként nem lehetséges, az adózó köteles a nyilvántartás (dokumentáció), vagy azok egy része magyar nyelvű szakfordítását az adóhatóság felhívására – a megjelölt határidőn belül – átadni. A felhívástól a kötelezettség teljesítéséig eltelt időtartamot az ellenőrzés határidejének számításánál figyelmen kívül kell hagyni.

A gyártási és szétszerelési bizonylatok adattartalma kibővül a teljesítési dátummal. Így a bizonylatkiállítás hatására létrejövő bevételi és kiadási tételek, a Teljesítési dátum mezőben megadott nappal kerülnek a készletkönyvelésbe.

Áfakulcs rendelhető az ügyfelekhez a Pénzügy csoportban.

Mostantól nemcsak a termékekhez, de az ügyfelekhez is rendelhet alapértelmezett Áfa kulcsot, ezzel is egyszerűsítve a bizonylatkiállítás menetét. Az Áfa kulcs az ügyfél adatlap Pénzügy csoportjában állítható be. Amennyiben a bizonylatkiállító ablakon a tételek felrögzítése előtt kiválasztja az érintett ügyfelet és az adott ügyfélre Ön beállította a rá vonatkozó Áfa kulcsot, akkor a tételekben nem a termékhez, hanem az ügyfélhez rendelt kulcsot ajánlja fel a rendszer.

A Pénztárgép szolgáltatás kezelésére a kliens gépeken is lehetőség nyílt a Kulcs-Ügyvitel Szolgáltatás managerében.