Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

ÁLTALÁNOS programfunkció

Alapértelmezett pénznem

Az adatokat a Karbantartáson belül a Rendszer beállítások / Általános fülön adhatjuk meg az Alapértelmezett adatok beállítása részben.

Ezek közül a Pénznemet és a Másodlagos pénznemet (ami a magyar törvények –  Áfa tv. 172.§ – szerint működő cégek esetén szintén a Forint – HUF kell hogy legyen!) a programban történő bizonylatkiállítás megkezdése után nem lehet módosítani.

alapertelmezett_adatok

A beállítható adatok gyárilag paraméterezettek, de tetszés szerint módosíthatók. Tehát amennyiben a bizonylatkiállítás során felajánlásra kerülő raktárat, fizetési módot, vagy a termékkiállítás során felajánlott Áfa kulcsot, mennyiségi egységet, vagy az ügyfélrögzítés során felkínált országot módosítani szeretnénk, válasszuk az elérhető törzsadatok közül az ügyvitelünknek megfelelőt.

Itt adhatjuk meg azt is, hogy a fizetési határidő esedékességének számítása a számla kelte, vagy teljesítési dátuma alapján történjen, illetve hogy alapértelmezetten az ajánlatok érvényessége hány napra szóljon.

Amennyiben nem kívánjuk a programban használni, kikapcsolhatjuk a Munkaszám és a Részlegszám használatát.

Ebben a csoportban nyílik lehetőség a Súly mértékegységének beállítására is. Az egyes termékek itt beírt mértékegységben számolt súlyát a Termék adatlap, További adatok fülön adhatjuk meg.