Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

PRÉMIUM programfunkció - Kulcs-Ügyvitel   

Hitelkeret modulhoz kapcsolódó rendszerbeállítások

A kintlevőségek minimalizálása minden cég legfontosabb törekvései közt szerepel. Programunk hitelkeret modulja lehetőséget biztosít arra, hogy a nem fizető, vagy későn fizető ügyfeleinkkel kapcsolatosan pontos képet kapjunk és értékesítés során figyelmeztessen a rendszer, amennyiben pénzügyileg rendezetlen tételek vannak.

A hitelkeret figyelés működéséhez szükséges alapbeállításokat a Karbantartás / Rendszer beállítások menüpont Általános fülén, a Hitelkeret csoportban adhatjuk meg.

A hitelkeret kezeléssel kapcsolatosan be kell állítanunk, hogy milyen bizonylatok alapján figyelmeztessen a program, amennyiben eléri azok pénzügyileg rendezetlen összege az adott ügyfél adatlapján rögzített hitelkeret összegét. Kiválaszthatjuk, hogy a számlák és/vagy a szállítólevelek értéke is beszámításra kerüljön-e az egyes ügyfeleknél figyelt hitelkeret túllépés vizsgálatba.

Amennyiben egy adott ügyfél a ki nem egyenlített számlák, illetve kiállított szállítólevelek alapján (ez a fenti pontban kiválasztott opcióktól függ) eléri az adatlapján beállított hitelkeret összegét, kiválasztható, hogy milyen korlátozás vonatkozzon a vele folytatott ügyletekre. Kiválasztható, hogy a hitelkeret figyelés alapjául szolgáló bizonylatok kiállítási lehetőségén túl a vevői rendelés rögzítésének és/vagy a díjbekérő rögzítésének folyamata is kerüljön letiltásra.

A bizonylatkiállítás korlátozásának feloldására nyújt lehetőséget az, hogy adhatunk jogosultságot egyes programfelhasználóknak arra vonatkozóan, hogy saját felhasználónevük és jelszavuk beírásával engedélyezhessék a bizonylat kiállítását hitelkeret túllépés esetén is.

Késedelmes fizetés esetén ügyfél mező kiemelése opció bekapcsolása esetén, amennyiben a bizonylatkiállítás során olyan partnert választunk, akinek a nyilvántartás szerint késedelmes fizetése van, azt a bizonylatkiállítás közben megjülönböztető színnel jelöli a program.

Késedelmes fizetés esetén halasztott fizetés tiltása opció arra nyújt lehetőséget, hogy kiválasztása esetén – beállított hitelkerettől függetlenül – megakadályozza a program azt, hogy nem azonnali kiegyenlítésű fizetési móddal állítsunk ki a fizetési késedelemben lévő ügyfél számára újabb számlánkat.

Türelmi napok száma mezőben megadott napok, egyrészt a számlák tekintetében kerülnek beszámításra, azaz az itt megadott napokkal később kerülnek be a hitelkeret számítás hatáskörébe a ki nem egyenlített számlák. Másrészt a késedelmes fizetés esetén beállítható fizetési mód választási korlát életbe lépésének napja is, a türelmi napokkal növelt fizetési határidő napja lesz.