Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Méret osztályok kialakítása és kezelése

Amennyiben olyan termékekkel dolgozunk, melyek esetében a termék egyedek azonosítását méret besorolással végezzük el, a Karbantartás / Rendszerbeállítások pontban be kell kapcsolnunk a Készletkezelés csoportban a Méret osztály használata jelölőnégyzetet. A méret osztályok kezelésének bekapcsolása után, a termék adatlap Termék egyedek fülén állítható be, hogy egy adott termékre milyen méret osztály vonatkozik.

Ez a lehetőség, csak a LOT, szín, méret modul megvásárlása esetén érhető el.

2013-12-18_10h09_19

Méret osztályok feltöltése és termékhez rendelése

A méret osztályokat a Karbantartás / Törzsadatok / Termék, és készletkezelés / Méret osztály csoporton belül tudjuk létrehozni.

2013-12-18_10h15_09

Ezen kívül lehetőségünk van a termék adatlap Termék egyedek fülén, a Méret mező melletti plusz gomb segítségével is létrehozni új méret osztályt.

2013-12-18_10h20_02

A Méret mezőben ezután válasszuk ki a megfelelő osztályt. Az osztály már felrögzített elemei a Méret osztály elemei ablakrészre töltődnek be. Itt a + jelet formázó ikon segítségével új elemet is hozhatunk létre, illetve módosításra és törlésre is van lehetőségünk.

Abban az esetben, ha nem kívánunk az elérhető méret osztályok közül választani, válasszuk ki az Egyedi értéket a Méret mezőben. Ezáltal kizárólag a szerkesztett termékhez tartozó egyedi métetet rögzíthetünk fel a Méret osztály elemei részen.

Méret osztályok elemeinek feltöltése és termékhez rendelése

A Termék adatlap Termék egyedek fülén, a Méret mezőben válasszuk ki a termékhez a megfelelő osztályt. Az osztály már rögzített elemei a Méret osztály elemei ablakrészre töltődnek be. Itt a + jelet formázó ikon segítségével új méret osztály elemet hozhatunk létre, illetve módosításra és törlésre is van lehetőségünk.

Abban az esetben, ha nem kívánunk méret osztályt választani, az Egyedi értéket válasszuk ki a Méret mezőben. Ezek után a termékhez tartozó egyedi méret osztály elemeket rögzíthetjük fel a Méret osztály elemei részen.

Méretek kiválasztása bizonylatkiállítás során

Amennyiben egy adott termékből a raktárkészleten méret besorolással ellátott egyedek taláhatóak, a program a készletmozgások (átadás, kiadás) során ellenőrzi, hogy létező azonosítóval (mérettel) ellátott egyedek kerüljenek a bizonylatra.

Kiadási bizonylaton a meglévő méretek közül lehet kiválasztani a kiadásra kerülő termékekhez tartozó méret bejegyzéseket. Az Egyedek mezőre kattintva megnyitható Termék egyedek ablakban a Méret osztály mezőben ki lehet választani a mozgatásra szánt méreteket. A listából akár egyszerre többet is kijelölhetünk (Ctrl + egér bal klikk egyesével vagy Shift első és utolsó bejegyzés megadással) a téltlbe helyezésre a navigációs nyilak (pl.:  gomb) segítségével vagy Enterrel (vagy egér dupla klikk). A bizonylat tételhez kiválasztott mérethez tartozó mennyiség bejegyzések meg kell egyezzenen a tételben megadott mennyiséggel.

Bizonylat nyomtatási képén is láthatóak lesznek a méret adatok, felsorolás szerűen, amennyiben az alkalmazott bizonylatsablonon kiválasztjuk azok megjelenését.

2013-12-18_10h41_57

Méret szerinti készlet információk

A terméklista betekintő ablakán alul a Termék egyedek fülön, valamit a termék adatlap Termék egyedek fülön és a Készletezés pont Raktári termék egyedek listájában látható az egyes termékek méret osztály szerinti készletinformációja. Ezen kívül a tételes lekérdezésekben is elérhető ez az adat (pl.: Bizonylatok tételes lekérdezése).

2013-12-18_10h50_02