Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

PERFEKT programfunkció - Kulcs-Számla   Kulcs-Készlet   Kulcs-Számla és Készlet   PRÉMIUM programfunkció - Kulcs-Számla   Kulcs-Készlet   Kulcs-Számla és Készlet   Kulcs-Ügyvitel   

Árszorzók

2014. január 15.-től az Árlista kezelés összeolvadt az Árszorzóval, helyette Árszabály kezeléssel dolgozik a program!

A szoftverben lehetőségünk van Árszorzók létrehozására. Az Árszorzók segítségével a termékekhez, – az Egységárhoz, vagy egy kiválasztott Árlistás árhoz viszonyítva, százalékos eltéréssel kalkulálódó –kedvezményes, illetve feláras eladási árakat hozhatunk létre. Bizonylatkiállítás során, az Egységár mezőben választhatunk, az adott ügyfélre, termékre és mennyiségre érvényes egységárak közül, melyek között az árszorzós egységárak is elérhetőek.

Az árszorzós árakat, a Termékkezelés menüben az  Árszorzók ablakban, a termék adatlapon pedig, az Árszorzók fülön láthatjuk.

A Törzsadatokban rögzíthetünk új árszorzókat. Egy árszorzó felvitelekor, ha negatív % -os eltérés állítunk be, akkor kedvezményről, ha pedig pozitív %-os eltérést állítunk be, akkor felárról beszélünk. Mindig az aktuális Egységárhoz viszonyítva kerül kiszámításra az árszorzós ár.

A bizonylatok készítésekor az aktuális ügyfél, termék és megadott mennyiség szerint érvényes egységárak közül választhatjuk ki a számunkra megfelelőt.

Az Egységár mező jobb oldalán megjelenik a több árra utaló bejegyzés, (pl.: 4 ár).  A program, mindig az ügyfél számára legkedvezőbb egységárat kínálja fel alapértelmezetten az Egységár mezőben.

Termékeink  szerkesztésére a Terméklistában van lehetőség.

Az Árszorzók ablakban tekinthetjük meg a termékre vonatkozó, aktuálisan érvényes árszorzós árakat. Az árszorzós árak, az aktuálisan érvényes Egységárhoz viszonyítva kerülnek kiszámításra. A Név mező szürke hátterével jelzi a program, hogy az árszorzós árak automatikusan kerülnek kiszámításra, az árszorzónál beállított %-os eltérés alapján.

Amennyiben új egységárat szeretnénk rögzíteni, kattintsunk az Új ikonra. A feljövő ablakban rögzíthetjük, az új ár Érvényesség kezdete időpontját. Az új dátumra kattintva lehet, az új egységárat, az alapértelmezett pénznem oszlopában rögzíteni. Ennek hatására, a megadott egységár lesz az aktuális, az adott naptól kezdődően. Az érvényesség kezdete bejegyzéseket lehet módosítani és törölni.

Ebben az ablakban láthatóak meg az   Árszorzók  egységárai is. A Név mező szürke hátterével jelzi a program, hogy az árszorzós árak automatikusan kiszámításra kerülnek, az aktuális egységár alapján, az árszorzónál beállított %-os eltérés alapján.