Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

PERFEKT programfunkció - Kulcs-Számla   Kulcs-Számla és Készlet   PRÉMIUM programfunkció - Kulcs-Számla   Kulcs-Számla és Készlet   Kulcs-Ügyvitel   

Valutás, illetve devizás bizonylatok kiállítása

  Kulcs-Ügyvitel rendszerben számláit kiállíthatja valutában, illetve devizában is.

Valutás, illetve devizás bizonylatok kiállítása előtt új bizonylattömböt szükséges felvinni a rendszerbe.

Amennyiben a bizonylattömb, illetve pénznem rögzítve van, akkor csak annyi a teendőnk, hogy az Értékesítés Számla menüpontban az  Új számla ikonra kattintva kiválasszuk azt a bizonylattömböt, amiben számlázni szeretnénk.

Ha még az adott napra nem lett árfolyam rögzítve, akkor a megfelelő valutás, illetve devizás számlatömb kiválasztása után felugrik egy Árfolyam bevitele megnevezésű ablak, ahol megadhatjuk az aznapi árfolyamot, melyet el is menthetünk.

Bizonylatkiállításkor használhatjuk a beépített árfolyam-letöltőt is, ennek segítségével az aktuális napi MNB középárfolyamokat automatikusan menti a szoftver. A valutaárfolyamok csak akkor kerülnek automatikusan a törzsadatok közé, ha az MNB-nél már megtörtént az aznapi adatok frissítése. Amennyiben az előző napi árfolyamot szeretnénk rögzíteni a törzsben, aktiváljuk az  Árfolyam mentése lehetőséget.

Ezután megjelenik a bizonylatrögzítő ablak. A vevői, szállítói adatok, teljesítés, fizetési mód, termékek, szolgáltatások rögzítése hasonlóképpen működik, mint a forintos kimenő számlák készítésekor.

A kiállított számlán alapesetben megjelenik az Áfa, de lehetőség van arra, hogy ne szerepeltessük. Ez esetben a rögzítőablakban be kell pipálni az Áfa nélküli számla jelölőnégyzetet.