Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Kulcs-Bér 2013. októberi verzió (2.1732)


2013. Kulcs-Bér Verziótájékoztató

október

 

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Új nyomtatványok: Bérösszesítő, Adó- és járulék összesítő havi bontásban»
Elektronikus fizetési jegyzékhez generált jelszó ismételt kiküldése »
Elektronikus aláíró jegyzék bővítése az e-mail címmel
Főkönyvi szabályok csoportos módosítása
Jelenlét naptárnál való szabadság egyenleg megjelenítése
Próbaidő lejártának figyelmeztetése
Excel importer mezőinek bővítése
Béren kívüli juttatások – Cafeteria megrendelés lista
2013. évi havi KSH adatszolgáltatás KSH ELEKTA rendszerén keresztül történő adatszolgáltatás (XML file készítése)
Új pedagógus bértábla
Figyelmeztetés lista a 25 év alatti, illetve az 55 év feletti foglalkoztatói kedvezmények jelölésére
Módosítások az OSAP 1514. sz. „Egészségbiztosítási Statisztikai Jelentés” II. lapja és az OSAP 1914. sz. „Jelentés a gyermekgondozási díjat igénybevevőkről” szóló adatszolgáltatások esetében
Jogviszony másolásának lehetősége
KIVA-s cég járulékigazolása, és nyugdíjjárulék igazolása

Új nyomtatványok:  Bérösszesítő, Adó- és járulék összesítő havi bontásban

Kulcs-Bér Light,Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

Programunkban a jelenlegi frissítés letöltését követően új nyomtatvány érhető el az Adatszolgáltatások/Összevont bérkarton pontban. Az új lista az egyéni bérkartonokhoz hasonlóan jeleníti meg a szűrőablakon beállított feltételeknek megfelelően az időadatokat, alapbért, munkavállalói és munkáltató közterheket, szakképzési és szocho kedvezményeke, kifizetett egészségbiztosítási ellátások … stb. összegeit. A lista alapján tehát akár egész évre vonatkozóan, egy nyomtatványt lekérve tájékoztatást kapunk a bérekről, azok járulékairól.

Összevont bérkarton

Az új összesítő mellett nagy figyelmet fordítunk továbbá arra is, hogy nagyobb létszám esetén is pillanatok alatt lekérhető  legyen egy-egy éves lista is akár. jelen verziónkban a Nyomtatványok/Bérkarton lekérési ideje jelentősen csökkent, így egy ezer fős állománynál is pár perc alatt lekérhető a lista.


Elektronikus fizetési jegyzékhez generált jelszó ismételt kiküldése

Kulcs-Bér Prémium verzióban elérhető funkció

A frissítés aktiválása után az elektronikus fizetési jegyzék modult alkalmazó felhasználóinknak, lehetőséget biztosítunk arra is, hogy egyénenként, azaz dolgozóként új jelszót generáltassanak a programmal. Ez a jelszó eddig titkosított formában jelent meg a dolgozó elérhetőségeinél, a jövőben azonban a „felfedés” ikonnal lehetőség van a kódolt jelszó néhány másodperces megtekintésére is. Az újbóli jelszó kiküldését a „Jelszó küldése” gomb lenyomásával indíthatják.

Jelszó mutatása

Elektronikus aláíró jegyzék bővítése az e-mail címmel

Kulcs-Bér Prémium verzióban elérhető funkció

Az Elszámolások/Aláíró jegyzék/Elektronikus fizetési jegyzék átvételi lista új mezővel bővült, amely segítségével arról is információt kapunk, hogy a munkavállaló mely e-mail címről igazolta vissza a fizetési jegyzék elfogadását.

Átvételi lista


Főkönyvi szabályok csoportos módosítása

Kulcs-Bér Komapkt, és Prémium verzióban elérhető funkció

Jelen verziónktól kezdődően lehetőség nyílik a főkönyve feladásban megadott szabályok Tartozik , illetve Követel számlaszámainak csoportos módosítására. A funkció a Beállítások/Főkönyvi feladás menüből érhető el, minden kategóriánál elérhető a „Műveletek/Főkönyvi szabályok csoportos módosítása”  opció választásával.

Csoportos módosítás

 

Mit-Mire


Jelenlét naptárnál való szabadság egyenleg megjelenítése

Kulcs-Bér Light,Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

Felhasználóink igényeinek eleget téve, jelen frissítés futtatása után a dolgozó Jogviszonyok/Bérügyi adatok/Jelenlét adatok opció új mezővel bővült, amely szerepét tekintve aktuális képet ad a munkavállaló még felhasználható szabadságmennyiségéről.

Szabadságegyenleg


Próbaidő lejártának figyelmeztetése

Kulcs-Bér Light,Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

A szeptemberi verziótól lehetőség lesz többek között arra is, hogy a programtól figyelmeztetést kérjünk a lejáró próbaidős jogviszonyokra. Természetesen arra is lehetőség van, hogy felhasználói beállítások között megadásra kerüljön, hogy a próbaidő  lejárta előtt, mennyi nappal  figyelmeztessen a program. Az új funkció a Beállítások/Kezelés/Általános menüben érhető el. A cégválasztó ablak után felugró  figyelmeztető felületen látható továbbá a munkaruhára, illetve a foglalkozás egészségügyi adatokra vonatkozó szavatossági idő.

Próbaidő lejárta

A próbaidő lejártára irányuló figyelmeztetés a cégválasztó ablak megjelenése után látható. A megjelenített felületen látható adatok – a már megszokott módon- exportálható excelbe, illetve listázható, amennyiben a felületen az egér jobb klikk segítségével felugró gyorsmenü opcióját választjuk.

 

Lejárt pórbaidők

Excel importer mezőinek bővítése

Kulcs-Bér Light,Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

Amennyiben a dolgozó személyi adatait, illetve jogviszonyos adatait a beépített excel importer segítségével töltik fel, a jövőben azt is biztosítjuk, hogy az importer segítségével megadható legyen a szabadság nyilvántartásának típusa órában vagy napban történjen-e. A Karbantartások/Bér-Excelimporter futtatása opcióban található séma ennek megfelelően bővült.

Béren kívüli juttatások – Cafeteria megrendelés lista

Kulcs – Prémium verzióban elérhető funkció

A Kulcs-Bér októberi verziójától új lista érhető el a Nyomtatványok/Béren kívüli juttatások opción belül.  Itt lehetőség nyílik „általános”, illetve „éves” lista lekérésére is. Az új lista a béren kívüli juttatások megrendelésének adminisztrációját segíti elő.


2013. évi havi KSH adatszolgáltatás KSH ELEKTA rendszerén keresztül történő adatszolgáltatás (XML file készítése)

Kulcs-Bér Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

Jelen verziónktól a KSH/Munkaügyi jelentés XML formában is elkészíthető, amelyet a KSH Elektra rendszerén keresztül tudnak beemelni.



Új pedagógus bértábla

Kulcs-Bér Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

A 2013.09.01 -től hatályba lépett új pedagógus bértábla is elérhető programunkban, amennyiben a foglalkozási viszony „Közalkalmazotti jogviszony” (teljes munkaidős, vagy részmunkaidős).

Az Nkt. 2011-ben elfogadott és 2013. szeptember 1-jén hatályba lépő szabályai értelmében a nevelési-oktatási intézményben pedagógus-munkakörben foglalkoztatottak az előmenetel és az illetmény megállapítás tekintetében kikerülnek a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény (a továbbiakban: Kjt.) hatálya alól, illetve a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó egyházi és magánintézményekben is alkalmazni kell az új előmeneteli és illetmény-megállapítási szabályokat.
Mindez azt jelenti, hogy a Kjt. besorolásra vonatkozó szabályai (fizetési osztály, fizetési fokozat, illetménynövekedés, pótlékok stb.) nem alkalmazhatók a pedagógus életpálya hatálya alá tartozókra. Ehelyett teljesen új szabályokat határoz meg az Nkt.:
„64. § (4) A pedagógus-munkakörben foglalkoztatott a munkakör ellátásához e törvényben előírt iskolai végzettség, valamint állam által elismert szakképesítés, szakképzettség, továbbá a nevelő, oktató munkája ellátásához közvetlenül kapcsolódó, azt közvetlenül segítő doktori cím, tudományos fokozat, valamint akadémiai tagság, szakmai gyakorlat, publikációs tevékenység, minősítő vizsga és a minősítési eljárás keretében elnyert minősítés alapján
a) Gyakornok,
b) Pedagógus I.,
c) Pedagógus II.,
d) Mesterpedagógus,
e) Kutatótanár,
fokozatokat érheti el.
(5) A pedagógus-munkakörben foglalkoztatott – a Gyakornok fokozatba tartozó pedagógus kivételével – a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény szerint közalkalmazotti jogviszonyban töltött idő alapján háromévenként eggyel magasabb fizetési kategóriába lép. A pedagógust a tárgyév első napján kell a magasabb fizetési kategóriába besorolni. A magasabb fizetési kategória elérésével a hároméves várakozási idő újra kezdődik.”

Programunkban tehát, amennyiben egy pedagógusnak kívánják felrögzíteni a havi bruttó munkabérét, lehetőség van a program új funkciójának köszönhetően, azt a Nkt. -ben megfogalmazott pedagógus bértábla alapján megadni.

Fontos! A frissítést letöltését követően pedagógus számfejtése esetén mindenképpen ellenőrizzék a bértábla beállításait, szükség esetén végezzék el az átsorolást!

Pedagógus bértábla


Figyelmeztetés lista a 25 év alatti, illetve az 55 év feletti foglalkoztatói kedvezmények jelölésére

Kulcs-Bér Light,Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

Az októberi verziótól választható opcióként biztosítjuk a 25 év alatti, illetve az 55 éve feletti munkavállalók életkorát, melyeknél nincs foglalkoztatói kedvezmény jelölve. Természetesen a vizsgálat kizárólag munkaviszony keretében történő foglalkoztatás keretein belül történik. A cégválasztó ablakon, a cégbe történő belépés előtt egy ablak jelenik meg, amelyen figyelemfelhívás szerepel a kedvezmények bejelölésére.

25 év alatti és 55 év feletti kedvezmények

Amennyiben a figyelmeztetést nem szeretnék használni, lehetőség van a figyelmeztető ablak „következő indításkor megjelenik” opcióval is, illetve a Beállítások/Általános/Kezelés beállításon belül is inaktívvá tenni.

Kedvezményfigyelés kikapcsolása

Módosítások az OSAP 1514. sz. „Egészségbiztosítási Statisztikai Jelentés” II. lapja és az OSAP 1914. sz. „Jelentés a gyermekgondozási díjat igénybevevőkről” szóló adatszolgáltatások esetében

Kulcs – Prémium verzióban elérhető funkció

A módosítások az OSAP 1514. sz. „Egészségbiztosítási Statisztikai Jelentés” II. lapja és az OSAP 1914. sz. „Jelentés a gyermekgondozási díjat igénybevevőkről” szóló adatszolgáltatások esetében az ellátás típusa kódok alkalmazását érintik. 2014. évre
vonatkozóan várhatóan új kód kerül bevezetésre a (6a) bekezdés alapján megállapított jövedelem megkülönböztetésére. 2013‐ban azonban nem kerül bevezetésre új ellátás típusa kód.
2013. évre vonatkozóan az adatszolgáltatások az alábbiak szerint módosulnak:
- (6a) bekezdés alapján megállapított jövedelem esetében az ellátás típus „5”
kódot kell használni.
- (6b) bekezdés esetében, ha az ellátás alapjaként figyelembe vehető jövedelem
a minimálbér, akkor az ellátás típusa „3” kódot kell használni.
- Ha azonban a tényleges vagy a szerződés szerinti jövedelme nem éri el a
minimálbért, akkor az ellátás típusa „4” kódot kell alkalmazni.

A módosításnak köszönhetően a táppénz számfejtésének ablakában új mező jelent meg, amely választható értékei között megtalálhatóak az ellátás típusának kódjai.

Ellátás típusa kódok

Jogviszony másolásának lehetősége

Jelen verziónktól lehetőséget biztosítunk a dolgozó jogviszonyának másolására. Főként azon Felhasználóinknak ajánljuk ezt a funkciót, akik egyszerűsített foglalkoztatottakat is alkalmaznak (alkalmi munkavállalókat). 

Jogviszony másolása

Az új funkció segítségével könnyedén felrögzíthető egy új jogviszony, annak kezdete , illetve a lényeges jogviszony adatai.

Jogviszony másolása főablak

KIVA-s cég járulékigazolása, és nyugdíjjárulék igazolása

A KIVA 16 % közteherre tekintettel a KIVA-s cégben lekért kifizetői közterheknél a KIVA 16 % fog megjelenni. Érintett nyomtatványok: Nyilatkozatok/ Munkáltatói/Járulékigazolás, illetve a Nyomtatványok/Bérügyi/Kilépés nyomtatványai/Nyugdíjjárulék igazolás. A két nyomtatványon a szocho helyett természetesen KIVA közteher jelenik meg.

A járulékigazolás lekérése után a már megszokott módon az ablak bal oldalán szereplő opciók közül a megfizeti/megfizette gombok is módosíthatóak.

KIVA járulékigazolás


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések