- Kulcs-Bér Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program -

Kulcs-Bér 2013. októberi verzió (2.1732)

Posted By admin On 2013. október 21. hétfő @ 17:00 In Verziótájékoztatók | Comments Disabled

2013. Kulcs-Bér Verziótájékoztató

október

 

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Új nyomtatványok: Bérösszesítő, Adó- és járulék összesítő havi bontásban»
Elektronikus fizetési jegyzékhez generált jelszó ismételt kiküldése »
Elektronikus aláíró jegyzék bővítése az e-mail címmel
Főkönyvi szabályok csoportos módosítása
Jelenlét naptárnál való szabadság egyenleg megjelenítése
Próbaidő lejártának figyelmeztetése
Excel importer mezőinek bővítése
Béren kívüli juttatások – Cafeteria megrendelés lista
2013. évi havi KSH adatszolgáltatás KSH ELEKTA rendszerén keresztül történő adatszolgáltatás (XML file készítése)
Új pedagógus bértábla
Figyelmeztetés lista a 25 év alatti, illetve az 55 év feletti foglalkoztatói kedvezmények jelölésére
Módosítások az OSAP 1514. sz. „Egészségbiztosítási Statisztikai Jelentés” II. lapja és az OSAP 1914. sz. „Jelentés a gyermekgondozási díjat igénybevevőkről” szóló adatszolgáltatások esetében
Jogviszony másolásának lehetősége
KIVA-s cég járulékigazolása, és nyugdíjjárulék igazolása

Új nyomtatványok:  Bérösszesítő, Adó- és járulék összesítő havi bontásban

Kulcs-Bér Light,Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

Programunkban a jelenlegi frissítés letöltését követően új nyomtatvány érhető el az Adatszolgáltatások/Összevont bérkarton pontban. Az új lista az egyéni bérkartonokhoz hasonlóan jeleníti meg a szűrőablakon beállított feltételeknek megfelelően az időadatokat, alapbért, munkavállalói és munkáltató közterheket, szakképzési és szocho kedvezményeke, kifizetett egészségbiztosítási ellátások … stb. összegeit. A lista alapján tehát akár egész évre vonatkozóan, egy nyomtatványt lekérve tájékoztatást kapunk a bérekről, azok járulékairól.

Összevont bérkarton

Az új összesítő mellett nagy figyelmet fordítunk továbbá arra is, hogy nagyobb létszám esetén is pillanatok alatt lekérhető  legyen egy-egy éves lista is akár. jelen verziónkban a Nyomtatványok/Bérkarton lekérési ideje jelentősen csökkent, így egy ezer fős állománynál is pár perc alatt lekérhető a lista.


Elektronikus fizetési jegyzékhez generált jelszó ismételt kiküldése

Kulcs-Bér Prémium verzióban elérhető funkció

A frissítés aktiválása után az elektronikus fizetési jegyzék modult alkalmazó felhasználóinknak, lehetőséget biztosítunk arra is, hogy egyénenként, azaz dolgozóként új jelszót generáltassanak a programmal. Ez a jelszó eddig titkosított formában jelent meg a dolgozó elérhetőségeinél, a jövőben azonban a „felfedés” ikonnal lehetőség van a kódolt jelszó néhány másodperces megtekintésére is. Az újbóli jelszó kiküldését a „Jelszó küldése” gomb lenyomásával indíthatják.

Jelszó mutatása

Elektronikus aláíró jegyzék bővítése az e-mail címmel

Kulcs-Bér Prémium verzióban elérhető funkció

Az Elszámolások/Aláíró jegyzék/Elektronikus fizetési jegyzék átvételi lista új mezővel bővült, amely segítségével arról is információt kapunk, hogy a munkavállaló mely e-mail címről igazolta vissza a fizetési jegyzék elfogadását.

Átvételi lista


Főkönyvi szabályok csoportos módosítása

Kulcs-Bér Komapkt, és Prémium verzióban elérhető funkció

Jelen verziónktól kezdődően lehetőség nyílik a főkönyve feladásban megadott szabályok Tartozik , illetve Követel számlaszámainak csoportos módosítására. A funkció a Beállítások/Főkönyvi feladás menüből érhető el, minden kategóriánál elérhető a „Műveletek/Főkönyvi szabályok csoportos módosítása”  opció választásával.

Csoportos módosítás

 

Mit-Mire


Jelenlét naptárnál való szabadság egyenleg megjelenítése

Kulcs-Bér Light,Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

Felhasználóink igényeinek eleget téve, jelen frissítés futtatása után a dolgozó Jogviszonyok/Bérügyi adatok/Jelenlét adatok opció új mezővel bővült, amely szerepét tekintve aktuális képet ad a munkavállaló még felhasználható szabadságmennyiségéről.

Szabadságegyenleg


Próbaidő lejártának figyelmeztetése

Kulcs-Bér Light,Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

A szeptemberi verziótól lehetőség lesz többek között arra is, hogy a programtól figyelmeztetést kérjünk a lejáró próbaidős jogviszonyokra. Természetesen arra is lehetőség van, hogy felhasználói beállítások között megadásra kerüljön, hogy a próbaidő  lejárta előtt, mennyi nappal  figyelmeztessen a program. Az új funkció a Beállítások/Kezelés/Általános menüben érhető el. A cégválasztó ablak után felugró  figyelmeztető felületen látható továbbá a munkaruhára, illetve a foglalkozás egészségügyi adatokra vonatkozó szavatossági idő.

Próbaidő lejárta

A próbaidő lejártára irányuló figyelmeztetés a cégválasztó ablak megjelenése után látható. A megjelenített felületen látható adatok – a már megszokott módon- exportálható excelbe, illetve listázható, amennyiben a felületen az egér jobb klikk segítségével felugró gyorsmenü opcióját választjuk.

 

Lejárt pórbaidők

Excel importer mezőinek bővítése

Kulcs-Bér Light,Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

Amennyiben a dolgozó személyi adatait, illetve jogviszonyos adatait a beépített excel importer segítségével töltik fel, a jövőben azt is biztosítjuk, hogy az importer segítségével megadható legyen a szabadság nyilvántartásának típusa órában vagy napban történjen-e. A Karbantartások/Bér-Excelimporter futtatása opcióban található séma ennek megfelelően bővült.

Béren kívüli juttatások – Cafeteria megrendelés lista

Kulcs – Prémium verzióban elérhető funkció

A Kulcs-Bér októberi verziójától új lista érhető el a Nyomtatványok/Béren kívüli juttatások opción belül.  Itt lehetőség nyílik „általános”, illetve „éves” lista lekérésére is. Az új lista a béren kívüli juttatások megrendelésének adminisztrációját segíti elő.


2013. évi havi KSH adatszolgáltatás KSH ELEKTA rendszerén keresztül történő adatszolgáltatás (XML file készítése)

Kulcs-Bér Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

Jelen verziónktól a KSH/Munkaügyi jelentés XML formában is elkészíthető, amelyet a KSH Elektra rendszerén keresztül tudnak beemelni.



Új pedagógus bértábla

Kulcs-Bér Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

A 2013.09.01 -től hatályba lépett új pedagógus bértábla is elérhető programunkban, amennyiben a foglalkozási viszony „Közalkalmazotti jogviszony” (teljes munkaidős, vagy részmunkaidős).

Az Nkt. 2011-ben elfogadott és 2013. szeptember 1-jén hatályba lépő szabályai értelmében a nevelési-oktatási intézményben pedagógus-munkakörben foglalkoztatottak az előmenetel és az illetmény megállapítás tekintetében kikerülnek a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény (a továbbiakban: Kjt.) hatálya alól, illetve a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó egyházi és magánintézményekben is alkalmazni kell az új előmeneteli és illetmény-megállapítási szabályokat.
Mindez azt jelenti, hogy a Kjt. besorolásra vonatkozó szabályai (fizetési osztály, fizetési fokozat, illetménynövekedés, pótlékok stb.) nem alkalmazhatók a pedagógus életpálya hatálya alá tartozókra. Ehelyett teljesen új szabályokat határoz meg az Nkt.:
„64. § (4) A pedagógus-munkakörben foglalkoztatott a munkakör ellátásához e törvényben előírt iskolai végzettség, valamint állam által elismert szakképesítés, szakképzettség, továbbá a nevelő, oktató munkája ellátásához közvetlenül kapcsolódó, azt közvetlenül segítő doktori cím, tudományos fokozat, valamint akadémiai tagság, szakmai gyakorlat, publikációs tevékenység, minősítő vizsga és a minősítési eljárás keretében elnyert minősítés alapján
a) Gyakornok,
b) Pedagógus I.,
c) Pedagógus II.,
d) Mesterpedagógus,
e) Kutatótanár,
fokozatokat érheti el.
(5) A pedagógus-munkakörben foglalkoztatott – a Gyakornok fokozatba tartozó pedagógus kivételével – a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény szerint közalkalmazotti jogviszonyban töltött idő alapján háromévenként eggyel magasabb fizetési kategóriába lép. A pedagógust a tárgyév első napján kell a magasabb fizetési kategóriába besorolni. A magasabb fizetési kategória elérésével a hároméves várakozási idő újra kezdődik.”

Programunkban tehát, amennyiben egy pedagógusnak kívánják felrögzíteni a havi bruttó munkabérét, lehetőség van a program új funkciójának köszönhetően, azt a Nkt. -ben megfogalmazott pedagógus bértábla alapján megadni.

Fontos! A frissítést letöltését követően pedagógus számfejtése esetén mindenképpen ellenőrizzék a bértábla beállításait, szükség esetén végezzék el az átsorolást!

Pedagógus bértábla


Figyelmeztetés lista a 25 év alatti, illetve az 55 év feletti foglalkoztatói kedvezmények jelölésére

Kulcs-Bér Light,Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

Az októberi verziótól választható opcióként biztosítjuk a 25 év alatti, illetve az 55 éve feletti munkavállalók életkorát, melyeknél nincs foglalkoztatói kedvezmény jelölve. Természetesen a vizsgálat kizárólag munkaviszony keretében történő foglalkoztatás keretein belül történik. A cégválasztó ablakon, a cégbe történő belépés előtt egy ablak jelenik meg, amelyen figyelemfelhívás szerepel a kedvezmények bejelölésére.

25 év alatti és 55 év feletti kedvezmények

Amennyiben a figyelmeztetést nem szeretnék használni, lehetőség van a figyelmeztető ablak „következő indításkor megjelenik” opcióval is, illetve a Beállítások/Általános/Kezelés beállításon belül is inaktívvá tenni.

Kedvezményfigyelés kikapcsolása

Módosítások az OSAP 1514. sz. „Egészségbiztosítási Statisztikai Jelentés” II. lapja és az OSAP 1914. sz. „Jelentés a gyermekgondozási díjat igénybevevőkről” szóló adatszolgáltatások esetében

Kulcs – Prémium verzióban elérhető funkció

A módosítások az OSAP 1514. sz. „Egészségbiztosítási Statisztikai Jelentés” II. lapja és az OSAP 1914. sz. „Jelentés a gyermekgondozási díjat igénybevevőkről” szóló adatszolgáltatások esetében az ellátás típusa kódok alkalmazását érintik. 2014. évre
vonatkozóan várhatóan új kód kerül bevezetésre a (6a) bekezdés alapján megállapított jövedelem megkülönböztetésére. 2013‐ban azonban nem kerül bevezetésre új ellátás típusa kód.
2013. évre vonatkozóan az adatszolgáltatások az alábbiak szerint módosulnak:
- (6a) bekezdés alapján megállapított jövedelem esetében az ellátás típus „5”
kódot kell használni.
- (6b) bekezdés esetében, ha az ellátás alapjaként figyelembe vehető jövedelem
a minimálbér, akkor az ellátás típusa „3” kódot kell használni.
- Ha azonban a tényleges vagy a szerződés szerinti jövedelme nem éri el a
minimálbért, akkor az ellátás típusa „4” kódot kell alkalmazni.

A módosításnak köszönhetően a táppénz számfejtésének ablakában új mező jelent meg, amely választható értékei között megtalálhatóak az ellátás típusának kódjai.

Ellátás típusa kódok

Jogviszony másolásának lehetősége

Jelen verziónktól lehetőséget biztosítunk a dolgozó jogviszonyának másolására. Főként azon Felhasználóinknak ajánljuk ezt a funkciót, akik egyszerűsített foglalkoztatottakat is alkalmaznak (alkalmi munkavállalókat). 

Jogviszony másolása

Az új funkció segítségével könnyedén felrögzíthető egy új jogviszony, annak kezdete , illetve a lényeges jogviszony adatai.

Jogviszony másolása főablak

KIVA-s cég járulékigazolása, és nyugdíjjárulék igazolása

A KIVA 16 % közteherre tekintettel a KIVA-s cégben lekért kifizetői közterheknél a KIVA 16 % fog megjelenni. Érintett nyomtatványok: Nyilatkozatok/ Munkáltatói/Járulékigazolás, illetve a Nyomtatványok/Bérügyi/Kilépés nyomtatványai/Nyugdíjjárulék igazolás. A két nyomtatványon a szocho helyett természetesen KIVA közteher jelenik meg.

A járulékigazolás lekérése után a már megszokott módon az ablak bal oldalán szereplő opciók közül a megfizeti/megfizette gombok is módosíthatóak.

KIVA járulékigazolás


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Article printed from Kulcs-Bér Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program

URL to article: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program/6053/kulcs-ber-2013-szeptemberi-verzio

Copyright © 2013 Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. - Minden jog fenntartva!