Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

1208 bevallás készítése


Az Adatszolgáltatások/APEH felé/1208 menüpontra kattintva szűrőablak jelenik meg, amely akár a teljes, akár pedig a különböző szűrőfeltételek tetszőleges beállítása alapján szűkített foglalkoztatotti jogviszonylista megjelenítését teszi lehetővé a bevallás állomány előállítása céljából. A szűrőfeltételek tetszőleges beállítását követően a gombra kattintva 1208 bevallás paraméterező képernyője jelenik meg.

A 1208-as bevallásra külön kell paraméterezni, ha plusz jövedelmeket vittek fel. Az Adatszolgáltatások / APEH felé / 1208 menüpontban válassza ki a dolgozókat, akiknek a 1208-as bevallást készíteni szeretné, majd Ok.


A beállítás képernyőjén bal oldalt látja a 1208-as bevallás sorait. Kattintson rá arra a sorra, melyre a plusz jövedelmet szeretné paraméterezni és jobb oldalt pipálja be a jövedelmet.

A Beállítások mentése gombbal lehet elmenteni a beállításokat. Az alapértelmezett beállításokra kattintva az alapértelmezett beállítások visszaállításra kerülnek. A Beállítások átvételével egyik cégből a másikba átveheti a beállításokat.

A Tovább gombra kattintva megjelenik egy újabb ablak, ahol fel tudjuk rögztíeni a magánszemélyhez nem köthető kötelezettségeket.

A következő ablakban lehetőség van megadni az Ügyintéző nevét telefonszámát, a bevallás jellegét, időszakát, stb…
Az Ok gombra kattintva elkészül egy xml fájlt, melyet aztán az ABEV JAVA programba be lehet olvasni.

XML fájl beolvasása ABEV JAVA programba:
A Kulcs-Bér programból elkészített xml fájl az ABEV JAVA/Adatok/Xml fájl megnyitása szerkesztésre menüpontban beolvasható. Az fájl importálását a Szervíz/Egyedi importálás menüpontban is elvégezhető.

1008


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések