Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Önellenőrzés automatikus elkészítése – 08-as adatszolgáltatás


A Kulcs-Bér programban lehetőségünk van a 08-as adatszolgáltatás önellenőrzésének automatikus elvégzésére.

Az „Adatszolgáltatások/ NAV felé/ 08” menüpontban a dolgozók kijelölését, valamint az adatok felgyűjtését követően az alábbi felületen megadható a bevallás jellege.

Fontos: Önellenőrzés készítésekor valamennyi dolgozót szükséges kijelölni a program helyes működéséhez, mert az érintett dolgozók kigyűjtése automatikusan megtörténik.

Amennyiben az Önellenőrzést választjuk ki, egy importálási lehetőség jelenik meg a képernyőn, ahol ki tudjuk választani az önellenőrizni kívánt időszakra benyújtott állományt:

Fontos: A kiválasztott állománynak „enyk” kiterjesztésűnek kell lennie.

A „Mentés” gomb választása után a program elvégzi a felgyűjtött adatok, valamint a korábban beküldött állomány összehasonlítását, és elkészíti a beküldendő xml állományt.

Ezt követően egy nyomtatvány segítségével tudja ellenőrizni az önellenőrzés adatszolgáltatásban szereplő adatokat, amelyet az „Önellenőrzés segédlista nyomtatás” gomb segítségével tud előállítani.

Az elkészült 08-as xml állomány ÁNYK programba történő beolvasása után már csak az önellenőrzési pótlék összegét kell feltüntetni a beküldés előtt, illetve a 08A-03-03 lapon szereplő nyilatkozatok kitöltése lehet szükséges.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések