Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

2014- negyedéves statisztika (Oep)


2014 első negyedévében az OEP által kibocsájtott iránymutató alapján módosításra került a programban a lezárt keresőképtelenségi esetek lejelentésének felgyűjtése oly módon, hogy az első negyedéves statisztikába csak azok az esetek kerültek, amely a tárgy negyedévben lezárásra, számfejtésre és utalásra is kerültek.

Az OEP által adott iránymutatás megosztotta a kifizetőhelyek véleményét, így több hetes egyeztetés után az OEP illetékesei írásban korrigálták iránymutatásukat, az alábbi szöveggel:

„Jelenleg a kitöltési utasításban az szerepel, hogy a keresőképtelen esetet abban a tárgynegyedévben kell jelenteni, amikor a keresőképtelen eset lezárult, valamint az utolsó számfejtés és utalás is megtörtént. Az I–III. negyedévekben a jelentéseken csak azon személyek adatait kell közölni, akik részére a TGYS/GYED folyósítása az adott negyedévben befejeződött (megszűnt a folyósítása, és megtörtént az utolsó számfejtés és utalás).

A kitöltési utasítás vonatkozó pontjai az alábbiaknak megfelelően módosul:

  • a keresőképtelen esetet abban a tárgynegyedévben kell jelenteni, amikor a keresőképtelen eset lezárult, illetve a jelentési kötelezettség határidejéig az utolsó számfejtés és utalás is megtörtént;
  • az I–III. negyedévekben a jelentéseken csak azon személyek adatait kell közölni, akik részére a TGYS/GYED folyósítása az adott negyedévben befejeződött (a tárgynegyedév végéig megszűnt a jogosultsága, illetve a jelentési kötelezettség határidejéig megtörtént az utolsó számfejtés és utalás). A IV. negyedévben a tárgynegyedévben befejeződött eseteken kívül jelenteni kell a folyamatos eseteket is. A folyamatos TGYS/GYED eseteknél pedig a folyósítás kezdetétől a tárgynegyedév végéig (december 31.) terjedő időtartamra számfejtett (kifizetett) TGYS/GYED bruttó összegét kell beírni Ft-ban.

A megfogalmazásból származó félreértések és problémák miatt szíves elnézését kérem!”

A fentieknek megfelelően programunk módosításra került. Annak érdekében, hogy a már beadott első  negyedéves statisztikák ismételt lekérésénél különbözőség ne legyen, ugyanakkor a helyesbített iránymutatásnak is megfeleljen, az Adatszolgáltatások/OEP felé/Negyedéves statisztika általános szűrőablakán mindkét felgyűjtési módot biztosítjuk, kizárólag az első negyedévre tekintettel.

negyedevesstat

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések