Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Általános szűrő ablak használata


A Kulcs-Bér programban minden nyomtatvány, nyilatkozat, illetve csoportos módosításra, adatfeltöltésre szolgáló menü előtt megjelenik, egy úgy nevezett „általános szűrőablak”. A szűrőablak célja , hogy a Felhasználó igényeinek megfelelően csak azokat az adatokat, dolgozókat, szervezeti egységetek, munkarendeket…stb. jelenítse meg, amelyekre ténylegesen kíváncsi. Az általános szűrőablakon lehetőség van szervezeti egységre, telephelyre, munkakörre, állományi csoportokra szűrni.

Mit jelentenek a szűrő ablakon található feltételek?

-Telephelyek: amennyiben a Törzskarbantartások/Cégfüggő törzsek/Telephely törzsben találhatóak a Felhasználó által létrehozott telephelyek, melyek a dolgozó jogviszony alapadataiban is rögzítve van, telephelyre történő szűréskor a lekért lista, illetve adathalmaz csak azon munkavállalók adatait jeleníti meg, amelyek a feltételként megadott telephelyhez tartoznak. A Kulcs-Bér alapértelmezetten két telephelyet tartalmaz, (Központ, Külső telephely), viszont ezek szabadon bővíthetőek.

 

-Szervezeti egység: amennyiben a Törzskarbantartások/Cégfüggő törzsek/Szervezeti egység törzsben találhatóak a Felhasználó által létrehozott szervezeti egységek, melyek a dolgozó jogviszony alapadataiban is rögzítve van, szervezeti egységre történő szűréskor a lekért lista, illetve adathalmaz csak azon munkavállalók adatait jeleníti meg, amelyek a feltételként megadott szervezeti egységhez tartoznak.

-Munkakör: amennyiben a Törzskarbantartások/Cégfüggő törzsek/Munkakör törzsben találhatóak a Felhasználó által létrehozott munkakör, melyek a dolgozó jogviszony alapadataiban is rögzítve van, munkakörre történő szűréskor a lekért lista, illetve adathalmaz csak azon munkavállalók adatait jeleníti meg, amelyek a feltételként megadott munkakör van rendelve.

-Állománycsoportok: az állománycsoportok két lehetőséget ajánl fel, a szellemi és a fizikai tevékenységű dolgozókat. Az állománycsoport besorolását a munkavállalóhoz rendelt FEOR határozza meg. A FEOR besorolást a dolgozó jogviszony alapadatainál tudják megadni, illetve ellenőrizni. Az FEOR számok kategorizálását pedig a Törzskarbantartások/Közös törzsek/FEOR opción belül.

Megszűnt jogviszony: a megszűnt jogviszony opciót három különféle állásba lehet helyezni. Abban az esetben, ha a megszűnt jogviszony opcióban pipa szerepel, akkor csak a kilépett dolgozókat mutatja, abban az esetben, ha a jelölő négyzet üres, csak az aktív dolgozókat jeleníti meg, illetve ha a négyzet telített, minden rögzített dolgozót megjelenít a szűrőablak, és a lekért lista, nyomtatvány is.

-Foglalkozási viszonyok: a Törzskarbantartások/Közös törzsek/Foglalkozási viszonyoknál található összes jogviszony megtalálható a legördülő mezőben, így lehetőség nyílik egyszerre csak egy, vagy több – általunk kiválasztott- foglalkozási viszonyban rögzített munkavállaló adatainak megjelenítésre.

 

-Belépés, kilépés, születés dátuma: a megadott időintervallum megadása után csak azon dolgozó adatai jelennek meg, amelyek a megadott feltételnek megfelelnek.

 

-Státusz: a legördülő mezőből ki lehet választani, hogy csak azon dolgozók jelenjenek meg akik:

 

  • hónapban hóvégi számfejett
  • hónapban kilépő számfejtett
  • hónapban heti számfejtett
  • hónapban heti számfejtéssel lefedett
  • hónapban még nem számfejtett

 

-Hóközi számfejtése van: amennyiben a jelölőnégyzetben pipa található, csak azon dolgozók adatait jeleníti meg a program, amelyeknél található mentett hóközi számfejtés.

A program sokoldalúsága miatt, egyes funkciók szűrőablakához tartozhatnak egyéb szűrési feltételek is, amellyel célunk a minél kényelmesebb felhasználói felület kialakítása.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések