Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

T1044D Bejelentő és Változás bejelentő lap


Az adatszolgáltatás azon dolgozók adatairól készül, akik foglalkozási viszonya 15-ös alkalmazás minőség kóddal (szövetkezeti tag, munkaviszony) azonosított, valamint nincs hozzárendelve, hogy „Bizt. köt. alá tartozó”.

A program ennek megfelelően az alábbi új foglalkozási viszonyokkal egészült ki:

• Iskolaszöv. tag (munkaviszony) részmunkaidős
• Iskolaszöv. tag (munkaviszony) teljes munkaidős
• Iskolaszöv. tag (megbízás)

A fenti foglalkozási viszonyok eléréséhez a „Törzskarbantartás/ Közös törzsek/ Foglalkozási viszonyok” menüpontban található „Alapértelmezések betöltése” funkció használata szükséges.

Az adatszolgáltatáshoz kapcsolódó új adatrögzítési lehetőség a Diákigazolvány számának felvitelére a „Dolgozók/ Személyi alapadatok/ Igazolványok, engedélyek” szekcióban van lehetőség. Amennyiben a korábbiakban a fent említett foglalkozási viszony beállítással készült már 12T1041-es adatszolgáltatás, az érintett időszakra történő ismételt 12T1041-es adatgyűjtésben ezen dolgozók adati felgyűjtésre kerülnek automatikusan „Törölt” státusszal.

Programunk – a 2012 szeptemberi verziójától kezdődően – lehetőséget biztosít az Art. 16 § (11) bekezdése alapján iskolaszövetkezet biztosítottnak nem minősülő határozott idejű munkaviszony keretében személyesen közreműködő tagjáról történő 12T1044D Bejelentő és Változás bejelentő lap előállítására. Az új bevallás megtalálható az Adatszolgáltatások/Apeh felé menüpontban.

A T1041,és T1042E nyomtatványhoz hasonlóan ennél a nyomtatványnál is meg kell tenni a kezdő lépéseket, így itt is el kell készíteni a „záró állományt”.

A „Zárójelentés” képernyő csak egyetlen alkalommal, a bevallás első indításakor jelenik meg. A záró dátum megadását követően a program elkészíti a „záró” bevallást.

Amennyiben a fentiekkel elkészültünk, nekiláthatunk az aktuális bevallás elkészítésének.

Ha megadtuk a jelentés adatait, nyomjunk az „OK” gombra, majd válaszuk a „Tovább” opciót.

A következő ablakon megjelenik az összes olyan 15 –ös alkalmazás minősége kóddal felrögzített dolgozó, amely az utolsó bevallás elkészítése óta került bele a programba. Itt szabadon módosíthatjuk hogy az érintett időszakban mely felvitt Iskolaszövetkezeti Tagokról szeretnénk bevallást készíteni.

Végezetül elkészítjük magát az imp kiterjesztésű állományt, amelyet akár egyből meg is nyithatunk az ÁNYK-ban.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések