Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Apai szabadság elszámolása MÁK felé


Programunkban lehetőséget biztosítunk az apai szabadság elszámolására, illetve a Apai szabadság elszámolása MÁK felé nyomtatvány elkészítésére.

Amennyiben a munkavállaló 5 nap apai szabadságra jogosult, az elszámolás hónapjában a Jogviszonyok/Bérügyi adatok /Jelenlét adatok opciónál, az Igazolt, fizetett besorolás lenyitása után, a „Munkaidő kedvezmény apáknak” sort válasszuk, és jelöljük be a napokat.

Amennyiben a jelenlét adatok feltöltésével végeztünk, készítsük el a számfejtést. Az „apai szabadság” programunkban automatikusan – a jelenlét adatoknál rögzített napok alapján -  „Távolléti díj apai szabira” jogcímen jelenik meg.

Az Apai szabadság elszámolása MÁK felé nyomtatványt ezt követően tudjuk elkészíteni. Ehhez válasszuk az Adatszolgáltatások/ Apai szabadság elszámolása MÁK felé  funkciót.

Az általános szűrőablakon továbblépve, megjelenik egy összesítő ablak, amely mutatja, hogy a nyomtatványra milyen adatok kerülnek felgyűjtésre, továbbá itt adható meg az ügyintéző neve, és telefonszáma is.

A program a számfejtett adatok alapján kitölti az „apai szabival” kapcsolatos munkáltatói közteher mértékét.

Az összesítő nyomtatványt a MÁK felé negyedévente szükséges elkészíteni.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések