Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Kulcs-Bér verziótájékoztató 2022. december/2 (v2818)


 

Megjelenési dátum: 2023. január 5.

Felhős Ügyfeleink számára a verzió 2023. január 6-án lesz elérhető.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Új fejlesztések

Javítások

 

Új fejlesztések

2023. január 1-től módosult az 1994. évi LIII. törvény (Vht.). A módosítás értelmében 2023. január 1-jétől a mentesség szempontjából nem az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegét, 28500 forintot kell figyelembe venni, hanem a havonta kifizetett munkabérnek az a része lesz mentes a végrehajtás alól, amely nem haladja meg a 60 ezer forintot.

További változás, hogy  a korlátozás nélkül végrehajtás alá vonható munkabér összege nem a 142 500, hanem a 200 000 forint feletti rész lesz, vagyis 2023 januárjától a havonta kifizetett munkabérnek az a része vonható korlátlanul végrehajtás alá, amely meghaladja a 200 ezer forintot.

A fenti jogszabályi változás kapcsán ellentétesek a vélemények arra nézve, hogy amennyiben a 2022. decemberi bérek december 31-e után kerülnek kifizetésre, akkor a régi, vagy az új szabályt kell alkalmazni. A PM-tól írásbeli szakmai véleményt kértünk a változás megjelenését követőn, ám a szakmai véleményt még nem adták ki részünkre. Minderre tekintettel programunkban jelen verziótól kezdődően opcionális beállítási lehetőséget biztosítunk a december hónapban számfejtett végrehajtás alól mentes és korlátozás nélkül végrehajtás alá vonható munkabérek meghatározására vonatkozóan.

A Beállítások/Számfejtés beállításai képernyőn új jelölőnégyzetet biztosítunk  ”Végrehajtás alól mentes és  korlátozás nélkül végrehajtás alá vonható munkabér december hóban a 2023.01.01-i szabályok szerint” megnevezéssel, amelynek bejelöltsége mellett a letiltás érvényesítés a decemberi számfejtés során a 2023.01.01-től hatályos minimum és maximum összegekre támaszkodik. A jelölőnégyzet alapértelmezetten bejelöletlen állapotú:

Kép1


X.509 digitális tanúsítvány hozzáadása az elektronikus fizetési jegyzékhez

Kulcs-Bér Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Jelen verziónktól kezdve a Kulcs-Bér programmal készült fizetési jegyzék PDF nyomtatványokat X.509 tanúsítvány hozzáadásával lehet e-mailben elküldeni.

Az új szolgáltatás igénybevételéhez a „Beállítások/Elektronikus bérjegyzék és nyomtatványok beállításai” menüpontban új szekciót hoztunk létre, ahol meg kell adni a PFX formátumú tanúsítvány állomány útvonalát és jelszavát.

Kép2

A Tanúsítvány ellenőrzése gomb megnyomása után a program ellenőrzi a tanúsítvány elérhetőségét és a megadott jelszó megfelelőségét.

Kép3

Amennyiben elvégezzük a fenti beállítást, a fizetési jegyzékek a tanúsítvánnyal hitelesítve kerülnek kiküldésre. Az e-mail küldés funkció nem módosult.

Amennyiben üresen hagyjuk a két mezőt, a fizetési jegyzékek tanúsítvány nélkül kerülnek kiküldésre.

 

A Kulcs-Bér program 2023-as verzióiban egyelőre nem érhető el a szolgáltatás. Amint elérhető lesz, az adott verzió tájékoztatójában értesítjük erről Tisztelt Ügyfeleinket.

 

A tanúsítvány rendeltetésével, beszerzésével és használatával kapcsolatban, legyen szíves, vegye fel a kapcsolatot az informatikai rendszereinek üzemeltetőjével.

 

Javítások


Tárgyéven túli, NÉTAK vagy 25 év alatti kedvezményt tartalmazó többhavi kiléptetés esetén hibás összegű kedvezmény került gyűjtésre az adó adatlapon  

Kulcs-Bér Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Tárgyéven túli, NÉTAK vagy 25 év alatti kedvezményt tartalmazó többhavi kiléptetés esetén hibás összegű kedvezmény került gyűjtésre az adó adatlapon. A hiba javításra került, az adó adatlap helyes gyűjtése érdekében a kilépő számfejtést meg kell ismételni.

Figyelem! Kérjük, az újra számfejtést mindenképpen tegyék meg, ellenkező esetben a 22M30 gyűjtése során is tapasztalni fogják a hibás gyűjtést.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések