Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Kulcs-Bér Verziótájékoztató 2022. szeptember (v2792)


 

Megjelenési dátum: 2022. szeptember 21.

Felhős Ügyfeleink számára a verzió 2022. szeptember 22-én lesz elérhető.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Új fejlesztések

Jogszabálykövetés

Javítások

 

Új fejlesztések

Ukrán nyelvű fizetési jegyzék

Kulcs-Bér Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Kompakt és Prémium verziók használata esetén az Idegen nyelvi vagy az Európa modul beszerzése szükséges.

Jelen verziónktól kezdődően lehetőséget biztosítunk programunkban ukrán nyelvű fizetési jegyzék gyűjtésére (komplex fizetési jegyzék esetében), nyomtatására, elektronikus küldésére.

A programban jelenleg minden ponton választható az ukrán nyelv, ahol eddig a az angol és  a német választható volt, de egyelőre csak a fizetési jegyzéket lehet megjeleníteni ukrán nyelven. Amennyiben más nyomtatványnál választjuk ki az ukrán nyelvet, a nyomtatvány magyarul fog megjelenni.

1. Személyi adatok

A dolgozóhoz rendelt alapértelmezett nyelv mezőbe kiválasztható az ukrán nyelv:

2022-09-20_09h02_50

2. Törzsadatok

A törzsadatoknál, ahol megadható angol és német nyelvű megnevezés, megadható ukrán nyelvű is. A gyári törzsadatok esetében a verzió frissítése során megtörténik a megnevezések feltöltése az ukrán megnevezésekkel.

2022-09-20_09h21_19

Saját törzsadat rögzítésénél a felhasználónak kell rögzítenie az ukrán nyelvű megnevezést.

2022-09-20_09h27_30

3. Fizetési jegyzék

Csoportos számfejtés menüből történő nyomtatás esetén az ukrán nyelv is választható.

2022-09-20_09h12_32

2022-09-20_09h37_07

„Dolgozóhoz választott ” választott opció kiválasztása esetén a Személyi adatokban rögzített alapértelmezett nyelven fog megjelenni a fizetési jegyzék:

2022-09-20_11h23_16

Csoportos fizetési jegyzék nyomtatása esetén is a fentebb leírt módon működik a program.

A jogviszonynál nyomtatott hóvégi, hóközi és kilépő számfejtéshez tartozó fizetési jegyzék nyomtatása előtt is választható az ukrán nyelv:

2022-09-20_11h28_57

 


Visszamenőleges béremeléssel érintett hónap jelenlét korrekciójának elszámolása ugyanarra az időszakra visszamenőleges béremelés elszámolásának hónapját követően

Kulcs-Bér Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Jelen fejlesztésünk lehetőséget biztosít az alábbiakra:
•    Biztosítjuk a visszamenőleges béremeléssel érintett hónap jelenlét korrekciójának elszámolását olyan hónapban is, ami a béremelés elszámolásának hónapját követi, vagy
•    biztosítjuk a visszamenőleges jelenlét korrekcióval érintett hónapot érintő visszamenőleges béremelés elszámolását olyan hónapban is, ami a visszamenőleges jelenlét korrekció elszámolásának hónapját követi.

Jogszabálykövetés


Kulcs-Bér Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció
A kisvállalati adóalap kedvezmény igénybevételének időtartama módosult, a 213/2022. (VI. 17.) Korm. rendelet alapján kibővült 2022. augusztus, szeptember, október hónappal. Az ezzel kapcsolatos változások beépültek a programba.
Kép4

Javítások


SZÉP kártya béren kívüli juttatás hozott adat csökkentette az időarányosan számított rekreációs kedvezményes határt

Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Korábbi verziónkban a Dolgozók adatai/Bérügyi alapadatok/ Adószámítási adatok képernyő SZÉP kártya béren kívüli juttatás hozott adat csökkentette az időarányosan számított rekreációs kedvezményes határt. A hibát javítottuk. Kérjük, ellenőrizze azokat a számfejtéseket, amelyek olyan jogviszonyban készültek, amely esetében a SZÉP kártya béren kívüli juttatás hozott táblarészében előzmény adat került rögzítésre.
Kép5

3
Kulcs-Bér Prémium, Európa verzióban elérhető funkció
Korábbi verzióinkban olyan esetben, ha a jogviszony alapadatok képernyőn a nyugdíjas foglalkozási viszony kiválasztására a táppénzes jelenlét jogcím jelenlétben való rögzítését követően került sor, akkor semmilyen tiltó, vagy tájékoztató üzenetet nem kapott a Felhasználó arról, hogy a nyugdíjas foglalkozási viszony érvényességi kezdő dátumától a táppénz már nem számolható el, és a táppénz a nyugdíjas időtartamban is folyósításra jelölhető volt, így el lehetett számolni azt hóvégi/kilépő/hóközi számfejtésekben.
Jelen verziónktól kezdődően a fenti hibázási lehetőség kizárásra került az alábbi ellenőrzéssel:
Abban az esetben, ha a jogviszony alapadatok képernyőn a nyugdíjas foglalkozási viszony kiválasztására a táppénzes jelenlét jogcím jelenlétben való rögzítését követően került sor, akkor a program hibaüzenetet jelenít meg, és a nyugdíjas foglalkozási viszony mentésére csak akkor ad lehetőséget a program, ha a nyugdíjazás időtartamára a jogviszonyos jelenlétben táppénzre jelölt napok módosításra kerülnek!
Kép1
Abban az esetben, ha a jogviszony alapadatok képernyőn a nyugdíjas foglalkozási viszony kiválasztására a táppénzes jelenlét jogcím jelenlétben való rögzítését követően és a Táppénz számfejtés pontban az Alapszámítás elkészültét és mentését követően kerül sor, folyósításra jelöléskor a program hibaüzenetet jelenít meg, és a nyugdíjazás időszakára folyósításra jelölt napokra így nem biztosít lehetőséget a program:
Kép2
Ebben az esetben a nyugdíjazás időtartamára a jogviszonyos jelenlétben táppénzre jelölt napokat módosítani kell EB ellátásra nem jogosító keresőképtelenségre!

3
Kulcs-Bér Light, Standard,Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció
Korábbi verziónkban amennyiben a Dolgozó adatai/Bérügyi alapadatok/Adó adatlap Hozott fül 9-12. sorok e) és/vagy f) mezőibe adatot rögzítettünk, akkor ezek az adatok a 7. sor e) f) mezőiben összegződtek, és ha a 9-12. sorok e) f) mezőiben nem szerepelt adat, akkor a 7.sor e) f) mezőiben sem engedett a program adatot rögzíteni. A hiba javításra került, a 7. sor e) és f) mezőiben a 9-12 sorok e) és f) mezőinek tartalmára való tekintet nélkül rögzíthetők a megfelelő adatok.
3
Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció
Amennyiben a Kulcs-Bér programban a jogviszonyos Adószámítási adatok és kedvezmények pontban a költségelszámolás módja mezőben kiválasztásra kerül a megfelelő kódérték, akkor biztosítjuk a kilépő adatlapon is a mező kitöltését. Korábbi verziónkban ugyanakkor nem jelenítettük meg ezekben a 2-3. és 6-7.sorok a) mezőiben a kódadatot. Jelen verziónkban már nem tapasztalható ez a megjelenítésbeli hiányosság.
3

Hóközi számfejtéssel elszámolt visszamenőleges béremelés esetén TB járulékalap megállapítási hiba a hóvégi elszámolásban

Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Korábbi verziónkban hóközi számfejtéssel elszámolt visszamenőleges béremelés esetén TB járulékalap hibásan került megjelenítésre a hóvégi elszámolásban. A hibát javítottuk.


3

Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció
Korábbi verziónkban nem működött az ellenőrzés excelimporterünkben az adóazonosítóra. A fájl beolvasása után nem jelent meg a hibalistában, ha az egyik sorban nem volt kitöltve az adóazonosító, a feldolgozáskor jelenített csak meg angol nyelvű hibaüzenet a program.  A hibás ellenőrzést javítottuk.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések