Abban az esetben, ha valutás számlázáskor a termék valutás árait szeretné használni, állítsa be a Karbantartás / Beállítások /Cégfüggő beállítások / Valuta / Beállítások menüpontban az Egységárak számításának módja funkciót “Letárolt valutás egységárak felajánlása” beállításra. Így a program a terméknél a valutás eladási árak fülön beállított árakat fogja valutás számlánál használni.

valuta1.jpg

Állítsa be a termék adatlapján a Valutás eladási árak fülön a termék valutás árát, és a valuta típusát, majd kezdjen el számlázni. Számla készítése előtt válassza ki a kívánt valutanemet, majd a termék kiválasztásakor a program a megadott valutás árakat fogja az egységár mezőben szerepeltetni.

szallitolev5.jpg

Milyen árat fog felajánlani a program az alábbi beállítások esetén Forintos számla kiállításakor?

13.png

Alapértelmezett valutás számlán és megrendelés modulban devizás árak átszámítása, illetve Szállítólevélen devizás árak átszámítása.

Ha ezeket bejelöljük, a program alapértelmezett valutában történő számlázásnál, megrendelés modulban történő bizonylatolásnál illetve szállítólevél kiállításakor átszámítja a tárolt valutás egységárakat az alapértelmezett valutába. Pl.: egy termékhez az adatlapon beírjuk, hogy az ára 10 EUR (alapértelmezett valuta: Forint), és kiválasztjuk a Letárolt valutás egységárak felajánlását ennek az opciónak a bejelölésével, és az egyszerűség kedvéért 250 EUR az árfolyam. Forintos bizonylat kiállításánál az adott termékhez a program felajánlja a 10 EUR-s árat forintba átszámítva: 2500 Forint/db egységár.