Megjelenési dátum: 2024. augusztus 6.

 

A verzióban elérhető újdonságok, frissítések

Új ÁFA kulcsok: AHK és HO

A verzió telepítése után már használható két ÁFA kulcs, az AHK és a HO.

regiafa.png

 

 Adattörlő kód bevezetése

 Az új verzió fel van készítve az adattörlő kódok kezelésére is. Az adattörlő kódokról bővebb információt itt talál.

A program a továbbiakban képes kezelni ezeket a kódokat. Nyilván tudjuk tartani adattörlő kódjainkat, importálni tudjuk akár az összeset egyszerre, számlázás során pedig a termékhez tudjuk rendelni. Természetesen a kódok külön szűrhető listát is kaptak.

Első körben importálni kell kódjainkat a programba. Erre két lehetőségünk van. Beléphetünk a Karbantartás/Beállítások/Törzsek/Adattörlő kódok menübe, majd itt indíthatunk egy importálást.

 regiadattorlo.png

Az importálandó excel fájnak csak a kódokat kell tartalmazniuk, egy oszlopban.

Persze van lehetőség manuális rögzítésre is, de nagy adathalmaz esetén az importálást javasoljuk. A folyamat befejeztével minden kód megjelenik a fenti képen látható menüpont alatt. A Rögzítés dátuma a kód programba való rögzítését takarja, a Felhasználás dátuma pedig azt a napot, amikor kiadtuk a kódot.

Ezen kívül a kódok megkapták saját listájukat is, ami a Lekérdezések fül alatt érhető el az Adattörlő kódok listája alatt. Itt tájékozódhatunk arról, melyik kódot adtuk már ki, és melyiket nem használtuk még fel, amelyiket pedig felhasználtuk, azt melyik bizonylaton. A törzsadatokba rögzített adatokkal eltérően itt szűrni is tudunk.

regiadattorlo5.png

 

Amennyiben egy terméket adattörlő kóddal együtt kell értékesítenünk, annak tényét a termék adatlapján jelöljük be a lenti képen látható checkbox segítségével.

regiadattorlo1.png

Amennyiben olyan terméket értékesítünk, amelynek az adatlapján a fenti jelölő aktív, bizonylatolás során hozzá tudjuk rendelni az adattörlő kódot a termék rögzítése után megjelenő ikon segítségével.

regiadattorlo2.png

A program figyeli a bizonylatra rögzített termék kiadni kívánt mennyiségét, és a fenti képen látható ikon megnyitásával kijelöl nekünk annyi adattörlő kódot, ami a bizonylatra rögzített mennyiséggel megegyezik, esetünkben két kódot.

regiadattorlo3.png

Az adattörlő kódot a számla nyomtatási képe automatikusan tartalmazni fogja.

regiadattorlo4.png

 

Amennyiben stornózuk egy számlát, a rajta szereplő adattörlő kódok visszakerülnek a programba felhasználásra, így legközelebb ki tudjuk adni őket.