A Kulcs-Készlet és Kulcs-Számla szoftverekben 3 különböző megjegyzést lehet egy számlán feltüntetni:

•     Felső megjegyzés
•     Alsó megjegyzés
•     Tételenkénti megjegyzés

A Kis-Számla programunkban alsó megjegyzés feltüntetésére van lehetőség.

                         

Felső megjegyzés:

Számlázáskor, felső megjegyzés megadásához, kattintson a “Megjegyzések” fülre

megjegyz1.jpg

majd ezt követően a felső mezőbe tudja beírni a kívánt felső megjegyzés szövegét.

megjegyz2.jpg

Ha a felső megjegyzés megadása után, szeretne még változtatni a számla tételeiben, akkor a Fejléc és tételek fülre kattintva, visszajut ahhoz az ablakhoz, amelyikben a tételeket rögzítette a számlára. A megjegyzések ablakban akár közvetlenül nyomtatási képet is nézhet, a szokásos ikonnal.

megjegyz4.jpg

A felső megjegyzés, a számlán a dátumok alatt, és a tételmegnevezések fölött jelenik meg.

megjegyz5.jpg

Azokat a megjegyzéseket, amiket sűrűn használ számlákon, célszerű elmenteni. Ezt a Karbantartás / Cégfüggő beállítások / Törzsek / Alapszövegek / Számla alapszövegei menüben teheti meg, az <Új> gombra kattintva. Ebben az ablakban adja meg az alsó, és felső megjegyzést szövegét, a megjegyzés kódját és megnevezését. Amennyiben kiválasztja a képernyő alján az “Alapértelmezett felső szöveg” lehetőséget, akkor ez a felső megjegyzés fog megjelenni minden számlán automatikusan, ha ezt nem jelöli meg, akkor a megjegyzés kiválasztható lesz a számla készítésekor a megjegyzések fülön.

megjegyz8.jpg

megjegyz7.jpg

                                          

Alsó megjegyzés:

Számlázáskor, alsó megjegyzés megadásához, kattintson a “Megjegyzések” fülre

 megjegyz1.jpg

majd ezt követően az alsó mezőbe tudja beírni a kívánt felső megjegyzés szövegét.

megjegyz3.jpg 

Ha az alsó megjegyzés megadása után, szeretne még változtatni a számla tételeiben, akkor a Fejléc és tételek fülre kattintva, visszajut ahhoz az ablakhoz, amelyikben a tételeket rögzítette a számlára. A megjegyzések ablakban akár közvetlenül nyomtatási képet is nézhet, a szokásos ikonnal.

megjegyz4.jpg

Az alsó megjegyzés, a számla alján a Fizetendő végösszeg alatt jelenik meg.

   megjegyz6.jpg

Azokat a megjegyzéseket, amiket sűrűn használ számlákon, célszerű elmenteni. Ezt a Karbantartás / Cégfüggő beállítások / Törzsek / Alapszövegek / Számla alapszövegei menüben teheti meg, az <Új> gombra kattintva. Ebben az ablakban adja meg az alsó, és felső megjegyzést szövegét, a megjegyzés kódját és megnevezését. A megjegyzés kiválasztható lesz a számla készítésekor a megjegyzések fülön.

megjegyz9.jpg

megjegyz7.jpg

Az alapértelmezett alsó megjegyzés beállítása nem a fenti menüpontban történik. Ennek beállításához lépjen be a Karbantartás/Cégfüggő beállítások/Számlák menüpontba, és kattintson az “Alsó megjegyzés alapszövegei” lehetőségre.

megjegyz10.jpg

Az alapértelmezett alsó megjegyzés megadásakor, a felső mezőbe az azonnali kiegyenlítésű számlák megjegyzéseit kell megadni pl.: készpénzes számla, az alsó mezőbe a nem azonnali kiegyenlítésű számlák megjegyzéseit pl.: utalásos számla. Amennyiben idegen nyelvű számlát is szokott kiállítani, a nyelv kiválasztását követően meg tudja adni, hogy az adott idegen nyelvű számlán milyen alapértelmezett alsó szöveg jelenjen meg. Célszerű Magyar/Idegen nyelv formátumban megadni, mivel a számla is Magyar/Idegen nyelv formátumban készül.

megjegyz11.jpg

                                    

 Tételenkénti megjegyzés:

Tételenkénti megjegyzést termékekhez tud megadni. Ehhez be kell kapcsolni a Karbantartás/Beállítások/Cégfüggő beállítások/Számlák menüben a “Számlázáskor tételenkénti megjegyzés-adás” “és nyomtatás” opciót.

megjegyz12.jpg

Amennyiben ez a beállítás kész, lépjen be a számla kiállító ablakba és vegye fel sorra a tételeket úgy, hogy közben a megjegyzés mezőbe megadja a tételhez tartozó megjegyzést. Több soros megjegyzés megadása esetén, kattintson a megjegyzés rovat végén található ikonra.

megjegyz13.jpg

A tételenkénti megjegyzés a számlán a Tétel szövege alatt behúzással jelenik meg.

megjegyz14.jpg

Tételenkénti megjegyzést, semmilyen módon sem lehet elmenteni, vagy automatizálni.

Megjeleníthető-e a cikkszám a számlákon Kulcs-Számla Plusz programban?

Nem megjeleníthető.

Keresőszavak: megjegyzés, megjegyzés mentése, megjegyzés automatizálása, automatikus megjegyzés idegen nyelvű megjegyzés, állandó megjegyzés, közlemény, szöveg megadás beírás