A géppel kiállított számlák sorszámozásának folyamatosnak és kihagyásmentesnek kell lennie továbbá nem fordulhat el két egyforma sorszám.  A Kulcs-Soft programjai biztosítják ezt a működést, így Önnek ezzel nem kell törődnie.  Amennyiben a számlázás sorszámát nem 1-től szeretné kezdeni, vagy számlaszám előtagot szeretne megadni, úgy az első bizonylat kiállítása előtt lehetőség van ezen módosítani, a Karbantartás/Induló adatok megadása menüpontban.

indadat.jpg

 

Számlaszám előtagot akkor célszerű alkalmazni, ha az adott cég több számlázó szoftverrel rendelkezik, így elkerülhető hogy két azonos sorszámot,  pl.: 1/2008 számú számlát adjon ki. Továbbá ebben az esetben alkalmas lehet a számlaszám előtag a számla kibocsátási helyének beazonosítására. Az első számla kiállítása után, ez már nem módosítható.  

A kézi számlatömbök sorszámainak változása a géppel kiállított számlák sorszámozását nem érinti, így ezzel kapcsolatban semmilyen módosítást nem kell a programban végezni!

Keresőszavak: számla sorszáma, sorszámozás, új sorszámozás, sorszámozás változás, hosszú számlaszámok, előtag, sorszám előtaf, számlaszám előtag, számlaszám változás