Amennyiben nem találja a szoftverben a kívánt ÁFA kulcsot, frissítse szoftverét a legfrissebb verzióra. Ha frissítés után sem találja az áfa kulcsot lépjen be a Karbantartás/Beállítások/Cégfüggő beállítások/Áfakulcsok menübe és ellenőrizze, hogy a kívánt Áfa kulcs szerepel-e a listában, illetve hogy látható-e?  Bizonylat készítésekor, csak azokat az Áfa kulcsokat tudja kiválasztani, amik a listában, láthatóra vannak állítva. Egy kulcsot láthatóra állítani, a “Rejtett” szóra történő dupla kattintással lehet.  

 afakulcs.jpg

 Az Áfa kulcsok közül a program, az első helyen lévőt tekinti alapértelmezettnek, így ezt ajánlja fel termékek rögzítéskor automatikusan.

Alapértelmezettnek az alábbi módon állíthat be egy Áfát:
•   Kattintson rá arra az áfára a listában, amit alapértelmezettnek szeretne beállítani.
•   Az Áfa lista mellett jobbról talál egy Le és felfelé mutató nyilat, ezzel tudja a listát átrendezni. Kattintson addig a felfelé gombra, amíg a kívánt áfa kulcs, el nem éri az 1-es sorszámot. Így ez az Áfa kulcs lesz alapértelmezett.

Az áfa kulcsokat a program bizonylatok készítésekor sorszám alapján jeleníti meg a lenyíló listában, így ha átrendezi a listát a fenti módszerrel, akkor a program is más sorrendbe fogja ezt a lenyíló mezőkben felajánlani a kulcsokat.

A programban található áfa-kulcsok listáját ide kattintva tekintheti meg.

Keresőszavak: áfa kulcs beállítása, áfakulcs beállítása, áfa kulcsok, alapértelmezett áfakulcs, alapértelmezett áfa kulcs, áfa sorrend, nem találom az áfakulcsot, nincs meg az áfa, áfa beállítás, új áfakulcs, új áfa kulcs