Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató: 2015. február (1907)


Megjelenési dátum: 2015. február 02.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Újdonságok, fejlesztések

1508-as adatszolgáltatás
Megnevezés változás: TGYÁS helyett CSED
Első házasok kedvezményéhez kapcsolódó dátum rögzítési lehetőség

1508-as adatszolgáltatás

Kulcs-Bér Light, Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkciók

A verzió letöltését követően elérhető a 1508-as adatszolgáltatás a Kulcs-Bér programokból.

Az adatszolgáltatás új jelöléssel bővült a 1508A főlap C- blokkjában az alábbiak szerint.

1508A főlap C blokkjának bővülése

1508A főlap C blokkjának bővülése

A fenti jelöléseket szükség esetén manuálisan kell elvégezni.

A „1508M-06” lap új sorokkal bővült. Ezek a 456-458 sorok, amelyeket lehetőség van a felhasználó által paraméterezni a Kulcs-Bér programban.

Új sorok a 1508M-06 lapon

Új sorok a 1508M-06 lapon

Szintén ezen a lapon további két új paraméterezhető sor található. Egyik a 461 b, amelyben az Európai Unió más tagállamában illetőséggel bíró személy munkaviszonyból származó jövedelmét szükséges feltüntetni.

A 465-ös sorban az Ingatlan bérbeadásból származó jövedelmet kell feltüntetni. A Kulcs-Bér programból alapértelmezetten felgyűjtésre kerülnek az adatok, azonban egyedi jövedelem jogcímek alkalmazása esetén szükséges ezen sor paraméterezése.


Megnevezés változás TGYÁS helyett CSED

Kulcs-Bér Light, Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

A Kulcs-Bér program korábbi verziójában a 2015. január 1-től hatályba lépett táppénz számítási változtatások miatt, a Terhességi gyermekágyi segély átnevezésre került. Az új megnevezés Csecsemőgondozási díj, amely hivatalos rövidítése CSED.

Tekintettel arra, hogy a későbbiekben kiadásra kerülő OEP Statisztikai adatszolgáltatáson a két ellátást külön kell szerepeltetni a jelen verzióban a CSED megnevezés visszaállításra kerül TGYÁS-ra. A hamarosan publikálásra kerülő Kulcs-Bér programverzióban pedig lehetőség lesz külön a CSED ellátás jelölésére is. Az új verzió és ezzel együtt a külön CSED ellátás jelölés lehetőségének megjelenéséig szíves türelmüket kérjük!

Fontos! A programba már rögzített CSED ellátások megnevezés, automatikusan visszaíródik TGYÁS megnevezésre, azonban a kiszámított összeg nem kerül módosításra.

A számfejtések elkészítéséhez nyugodtan használható a TGYÁS távollét, abban az esetben is, ha nem áthúzódó eset kerül számfejtésre, hanem CSED ellátás, a számítás a 2015. évi jogszabályi előírásoknak megfelelően kerül megállapításra.

Első házasok kedvezményéhez kapcsolódó dátum rögzítési lehetőség

Kulcs-Bér Light, Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

A kedvezmény 2 éves jogosultsági idejének megfelelő figyeléséhez szükséges a házasságkötés dátumának ismerete, amely adatot a frissítés letöltését követően már van lehetőség rögzíteni a Kulcs-Bér programban, a Jogviszony adatokon beül az „Adószámítási adatok és kedvezmények” szekcióban.

Házasságkötés időpontjának megadási lehetősége

Házasságkötés időpontjának megadási lehetősége

A verzió letöltését követően, további figyelmeztetésekkel is segítjük felhasználóink munkáját:

-          Figyelmeztetés jelenik meg, abban az esetben, ha januárra próbál meg a felhasználó kedvezményt érvényesíteni, mivel a legkorábban februártól vehető igénybe.

-          Figyelmeztetés jelenik meg szintén, amennyiben az érvényesíthető 31.250 Ft adóalap kedvezménynél magasabb összeg kerül rögzítésre.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések