Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Nyomtatványok, nyilatkozatok küldése e-mailen


Kulcs-Bér Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

A 2014. augusztusi verzió letöltése után a Kompakt és Prémium programmal rendelkező felhasználóink részére elérhetővé válik a bérszoftverből lekérhető nyilatkozatok,nyomtatványok közvetlen e-mail küldése. A funkció célja megkönnyíteni a bérszámfejtő,könyvelő irodák napi munkáját azzal, hogy a szolgáltatást kérő cégek kapcsolattartóinak ezeket a nyomtatványokat könnyen továbbíthassák. A fejlesztés első sorban ezt hivatott segíteni, a dolgozók felé történő automatikus fizetési bizonylat csatolmánykénti küldése továbbra is csak a Prémium program webes moduljainál használható. Természetesen a nyomtatványok, nyilatkozatok e-mail-es küldésénél akár dolgozói e-mail címet is megadhatunk,de azt minden esetben manuálisan kell megadni, azaz ennél a funkciónál nem a dolgozói elérhetőségeinél megadott e-mail címet használja a szoftver címzettnek.

A funkció beállításáról bővebben:

Beállítások/Számfejtés/Nyomtatványok beállításai

Akik használják a Prémium program elektronikus fizetési bizonylat modulját, ismerős lesz a beállítandó feladatok sora.

Feladó:Elsőként azt a nevet kell megadni, akinek nevében a nyomtatványokat ki akarjuk küldeni. Ennek nem kell feltétlenül megegyeznie a küldésre használt postafiók tulajdonosával.

emaileskuldesbeallitasok

 

Címzettek: itt megadható akár azon alapértelmezett kapcsolattartó e-mail címe, akivel az iroda az érintett cég bérügyeinek kapcsán kapcsolatban van. A mező kitöltése nem kötelező, ugyanis- ahogyan az majd a későbbiekben is látszik- , közvetlenül a nyomtatvány kiküldésénél is megadható. Abban az esetben viszont, ha ez egy állandó cím, megadható fixként is, melyet a program küldéskor automatikusan fel fog ajánlani.

SMTP kiszolgáló (informatikusoknak): Az SMTP a Simple Mail Transfer Protocol rövidítése. Ez egy „de facto”  kommunikációs protokoll az e-mailek Interneten történő továbbítására. Az SMTP egy viszonylag egyszerű, szöveg alapú protokoll, ahol egy üzenetnek egy vagy több címzettje is lehet.A küldő SMTP szerver az a kiszolgáló szerver, ami a levelezőtől megkapja a levelet és a levélben megadott címzett(ek) fogadó SMTP szerverének átadja.

Ezeket az adatokat nem a Kulcs-Bér program generálja, mindenképp informatikában jártas személy segítségét javasoljuk. Amennyiben nem változik, természetesen csak egyszer kell beállítani, sőt, ezt a beállítást egy másik cégbe belépve is érvényesíteni lehet, az „átvétel másik cégből” opcióval.

Segítségképp: SMTP server lista

Beállítások/Kezelés/Általános

Az általános beállításoknál arra is lehetőség van, hogy nyomtatványok exportálása esetén automatikusan e-mailbe kerüljön. Ez felhasználó függő beállítás, alapértelmezetten nincs bekapcsolva.

kezelesautomatikuskuld

Beállítás utáni éles használat:

A nyomtatványok exportálás indítása után megjelenő ablakok aljára felkerült egy új jelölő: „E-mail küldése” Ez mindegyik export formátumnál igaz. Amennyiben word formátumba exportálunk, vigyázni kell arra, hogyha be van kapcsolva a küldés utáni fájltörlés, akkor nem fog sikerülni, ha nyitva van a fájl!

A nyomtatványokat,nyilatkozatokat lekérve az általánosan megjelenő ablak bal felső sarkában látható az Exportálás funkció. Általánosságban az alábbi formátumok választhatóak:

exportalasmenu

 

A legelterjedtebb formátum a pdf. A példa kedvéért a bemutatás ennek segítségével történik.

pdfeamailsor

 

Az „e-mail küldése” sor jelölésével felugrik egy ablak, amelynél megadhatóak a küldéshez szükséges adatok.

emailablak

A szoftver a Beállítások/Számfejtés/Nyomtatványok beállításai opcióban megadott adatokat ajánlja fel,de küldés előtt természetesen szabadon szerkeszthető. Az üzenet szövege akár html kóddal is szerkeszthető, formázható. Amennyiben nem kívánják módosítani, az alábbiak szerint jelenik majd meg:

levelerkezett

Az összes adat módosítható a melléklet nevének kivételével.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések