Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató: Kulcs-Bér 2014 augusztus (1862)


Jövedelem import sablon bővítése nyitó-záró dátum megadásával
Nyomtatványok, nyilatkozatok küldése e-mailen
Szabadságlista  bővítése dátum adatokkal
OEP nyomtatványok frissítése
Apai pótszabadság webjelenlét modul kezelése
Ekho-s bérjövedelem automatikus elszámolásának optimalizálása





Megjelenési dátum: 2014.  augusztus 26. (kedd)

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

 

Jövedelem import sablon bővítése nyitó-záró dátum megadásával

Kulcs-Bér Prémium verzióban elérhető funkció

A Kulcs-Bér 2014 júliusi verziójától Kulcs-Bér Prémiumot használó ügyfeleinknek a jövedelem importálásnál plusz két új mező is elérhető: nyitó dátum és záró dátum néven. A jövedelemhez kapcsolódóan tehát megadható a vonatkozási időszak is.

A jövedelem importálási lehetőségről bővebben alábbi cikkünkben olvashat: Jövedelem importálása

 

 

Nyomtatványok, nyilatkozatok küldése e-mailen

Kulcs-Bér Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

A 2014. augusztusi verzió letöltése után a Kompakt és Prémium programmal rendelkező felhasználóink részére elérhetővé válik a bérszoftverből lekérhető nyilatkozatok,nyomtatványok közvetlen e-mail küldése. A funkció célja megkönnyíteni a bérszámfejtő,könyvelő irodák napi munkáját azzal, hogy a szolgáltatást kérő cégek kapcsolattartóinak ezeket a nyomtatványokat könnyen továbbíthassák. A fejlesztés első sorban ezt hivatott segíteni, a dolgozók felé történő automatikus fizetési bizonylat csatolmánykénti küldése továbbra is csak a Prémium program webes moduljainál használható. Természetesen a nyomtatványok, nyilatkozatok e-mail-es küldésénél akár dolgozói e-mail címet is megadhatunk,de azt minden esetben manuálisan kell megadni, azaz ennél a funkciónál nem a dolgozói elérhetőségeinél megadott e-mail címet használja a szoftver címzettnek.

A funkció beállításáról bővebben:

Beállítások/Számfejtés/Nyomtatványok beállításai

Akik használják a Prémium program elektronikus fizetési bizonylat modulját, ismerős lesz a beállítandó feladatok sora.

Feladó:Elsőként azt a nevet kell megadni, akinek nevében a nyomtatványokat ki akarjuk küldeni. Ennek nem kell feltétlenül megegyeznie a küldésre használt postafiók tulajdonosával.

emaileskuldesbeallitasok

 

Címzettek: itt megadható akár azon alapértelmezett kapcsolattartó e-mail címe, akivel az iroda az érintett cég bérügyeinek kapcsán kapcsolatban van. A mező kitöltése nem kötelező, ugyanis- ahogyan az majd a későbbiekben is látszik- , közvetlenül a nyomtatvány kiküldésénél is megadható. Abban az esetben viszont, ha ez egy állandó cím, megadható fixként is, melyet a program küldéskor automatikusan fel fog ajánlani.

SMTP kiszolgáló (informatikusoknak): Az SMTP a Simple Mail Transfer Protocol rövidítése. Ez egy „de facto”  kommunikációs protokoll az e-mailek Interneten történő továbbítására. Az SMTP egy viszonylag egyszerű, szöveg alapú protokoll, ahol egy üzenetnek egy vagy több címzettje is lehet.A küldő SMTP szerver az a kiszolgáló szerver, ami a levelezőtől megkapja a levelet és a levélben megadott címzett(ek) fogadó SMTP szerverének átadja.

Ezeket az adatokat nem a Kulcs-Bér program generálja, mindenképp informatikában jártas személy segítségét javasoljuk. Amennyiben nem változik, természetesen csak egyszer kell beállítani, sőt, ezt a beállítást egy másik cégbe belépve is érvényesíteni lehet, az „átvétel másik cégből” opcióval.

Segítségképp: SMTP server lista

Beállítások/Kezelés/Általános

Az általános beállításoknál arra is lehetőség van, hogy nyomtatványok exportálása esetén automatikusan e-mailbe kerüljön. Ez felhasználó függő beállítás, alapértelmezetten nincs bekapcsolva.

kezelesautomatikuskuld

Beállítás utáni éles használat:

A nyomtatványok exportálás indítása után megjelenő ablakok aljára felkerült egy új jelölő: „E-mail küldése” Ez mindegyik export formátumnál igaz. Amennyiben word formátumba exportálunk, vigyázni kell arra, hogyha be van kapcsolva a küldés utáni fájltörlés, akkor nem fog sikerülni, ha nyitva van a fájl!

A nyomtatványokat,nyilatkozatokat lekérve az általánosan megjelenő ablak bal felső sarkában látható az Exportálás funkció. Általánosságban az alábbi formátumok választhatóak:

exportalasmenu

 

A legelterjedtebb formátum a pdf. A példa kedvéért a bemutatás ennek segítségével történik.

pdfeamailsor

 

Az „e-mail küldése” sor jelölésével felugrik egy ablak, amelynél megadhatóak a küldéshez szükséges adatok.

emailablak

A szoftver a Beállítások/Számfejtés/Nyomtatványok beállításai opcióban megadott adatokat ajánlja fel,de küldés előtt természetesen szabadon szerkeszthető. Az üzenet szövege akár html kóddal is szerkeszthető, formázható. Amennyiben nem kívánják módosítani, az alábbiak szerint jelenik majd meg:

levelerkezett

Az összes adat módosítható a melléklet nevének kivételével.

Küldés később opció

Kulcs-Bér  Prémium verzióban elérhető funkció

A Prémium verziót használó felhasználóinknak arra is lehetőséget biztosítunk, hogy úgymond összegyűjtsék a továbbítani kívánt nyomtatványokat, nyilatkozatokat, és azok egyetlen gombnyomásra , később egyszerre is elküldhessék. A „Küldés később” gomb választása esetén a szoftver eltárolja azon útvonalakat amelyet mentés helyeként választottak. A válogatás után a Karbantartás/Exportált nyomtatványok  küldése E-mailen opcióból végezhető el a művelet.

karbantartasmenu

 Az exportált nyomtatványok e-males küldésénél szintén szerkeszthető a címzett, a tárgy, illetve a szöveg mező tartalma. Plusz lehetőségként listázhatóak is a későbbi küldésre jelölt nyomtatványok, nyilatkozatok sora, melyet a „Listából…” gomb lenyomása után érhetnek el.

csoportoskuldes_egy

 A listából szabadon választhatóak az eddig mentett fájlok, illetve a fenti legördülő mező segítségével lekérhető egy másik bér felhasználó által összeválogatott dokumentumok sora is.

csatolas

Sikeres küldés esetén a listából kiürülnek a küldendő fájlok.

Szabadságlista  bővítése dátum adatokkal

Kulcs-Bér Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

A Nyomtatványok/Munkaügyi/Szabadságlista  bővítésre került a munkavállalók szabadságának dátumával. A bővített lekérdezés az általános szűrőablakon állítható be, a ” kiadott napok részletezése” funkció jelölésével.

szabadsaglista

 

A szabadság listán ezzel a beállítással tehát nem csak a kiadott napok száma, egyenleg..stb jelenik meg, hanem hasonlóan a jelenlét jogcímes listához, a szabadság dátuma és jogcíme is.

szabadsaglista_reszletezes

OEP nyomtatványok frissítése

Kulcs-Bér  Prémium verzióban elérhető funkció

Társadalombiztosítási kifizetőhelyek esetében változott az „Adatmegállapító lap” (KPE 230), illetve az „Értesítés a táppénzjogosultság időtartamáról” (KPE 130) nyomtatvány.

Forrás: OEP letölthető nyomtatványok

Apai pótszabadság webjelenlét modul kezelése

Kulcs-Bér Prémium verzióban elérhető funkció

Az eddigi működést tökéletesítve, abban az esetben ha apai pótszabadság egyenlege is ki van töltve a dolgozó szabadság és pihenőidő nyilvántartásánál, és ez felszinkronizálásra is került – a dolgozó szabadság jelölésekor- a számfejtést megelőző jelenlét adat leszinkronjakor az apai pótszabadság élvez prioritást. Tehát első esetben az apai pótszabadság egyenlege fog csökkenni.

Miért? A 2012. évi I. tv. 118.§ (4)  alapján az apának gyermeke születése esetén, legkésőbb a születést követő második hónap végéig, öt, ikergyermekek születése esetén hét munkanap pótszabadság jár, amelyet kérésének megfelelő időpontban kell kiadni.

Fontos: abban az esetben ha hónap közben kerül rögzítése az apai pótszabadság egyenlege a Kulcs-Bérben, és ezt megelőzően már volt rögzítve a webejelenlét modulban szabadság, a Kulcs-Bérbe történő „leszinkron” esetén feltétlenül ellenőrizzék a fizetett szabadság jogcímét, és szükség esetén korrigálják azt.

Ekho-s bérjövedelem automatikus elszámolásának optimalizálása

Kulcs-Bér Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

Tekintettel a jogszabályi előírásra,  - miszerint a mindenkori minimálbér összege után köteles a munkavállaló megfizetni az adót és a járulékokat és csak az e fölötti jövedelemre érvényesíthető a kedvezményes adózás – , a frissítés letöltését követően a törzsbér összege után minden esetben elszámolásra kerülnek az adók és járulékok. Amennyiben a munkavállaló távolléte miatt, vagy bármely egyéb okból ez az összeg a számfejtésben kevesebb lenne, mint a törzsadatoknál rögzített, az Ekho-s jövedelem csökkentésre kerül a különbözettel és a törzsbér összegéig kerülnek levonásra az adók és járulékok.

Fontos! Amennyiben egyéb jövedelmet szeretne Ekho-s adózással juttatni a dolgozónak (pl. Jutalom, műszakpótlék), célszerű új jövedelem jogcímet rögzíteni a programban a megfelelő adózási beállításokkal.

 

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések