Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Web-Jelenlét nyilvántartás felhasználói felület


A Webes-Jelenlét nyilvántartás modul beállítása és aktiválása, valamint a szinkronizáció elvégzése után, a dolgozók – első alkalommal saját adóazonosító jelüket azonosítóként és jelszóként használva – tudnak belépni a jelenlét rögzítését biztosító webes felületre.

Emlékeztető : „A Kulcs-Soft Nyrt. garantálja, hogy a Web-Jelenlét szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos kommunikáció biztonságos SSL kapcsolaton keresztül történik. A kiszolgáló szerveren az adatbázisok jelszóval védettek, azokhoz a felhasználókon kívül más személy nem férhet hozzá. A szerverkomponensek minden esetben a legfrissebbek, így tartalmazzák a biztonsági frissítéseket is.”

Sikeres bejelentkezés után, az alkalmazás főképernyőjére jutunk.

Felhasználói adatok

A bejelentkezett felhasználó nevére, illetve a neve melletti beállítás ikonra kattintva a Felhasználói beállítások adatlapra jut. A belépett felhasználó jogviszonyára vonatkozó alapértelmezett munkaidő beállítások megtekintése mellett itt van lehetősége megváltoztatni a jelszavát. Ezt első belépés után ajánlott megtenni.

 A  Felhasználói adatok csoportban található meg a Kijelentkezés gomb, mellyel a dolgozó a jelenléti adatok rözgítése után a Web-Jelenlét nyilvántartásból kiléphet a bejelentkező oldalra.

Hónap navigáció

Belépés után az aktuális hónap jelenléti íve jelenik meg alapértelmezetten. A kiválasztott hónap a navigációs sorban megkülönböztetett sötétebb színjelöléssel látható.

Napi jelenlét beállítása

A jelenléti íven sötét színnel jelöltek a munkarendben nem munkanapként szereplő napok (pl.: pihenőnapok és ünnepnapok, kiléptetési dátum utáni napok, stb.). Minden naphoz manuálisan, illetve az idő adatok mezőknél felugró időpont kitöltési segéddel is rögzíthető adat.

A nap sorában található beállítás ikonra kattintva, lehetőség van a munkarend szerinti kezdés és vége időpont automatikus kitöltésére (Ledolgozott nap), a teljes nap szabadságként (Szabadság), illetve Beteg szabadságként (Beteg szabadság) történő megjelölésére, valamint a naphoz rögzített adatok törlésére (Adatok törlése). A szabadság zöld, a betegszabadság piros színjelölést kap a jelenléti listában.

Szabadság lista – Részletes lista

A Szabadság lista/Részletes lista tájékoztatást nyújt a dolgozó jogviszony szerint aktuális szabadságos és betegszabadságos napjairól és azok státuszáról.

A szabadság listán szerepelhetnek számfejtett, rögzített és – szabadság engedélyezési folyamat használata estén – függőben lévő, valamint engedélyezett sorok.

Szabadság kérelem

Amennyiben a kiválasztott jogviszonyhoz rendelt szervezeti egységhez a Törzskarbantartások/ Cégfüggő törzsek pontban beállítottuk a szervezeti egység vezetőit, a hozzájuk megadott e-mail címre szabadság kérelem küldhető. A kérelem elküldése előtt először be kel jelölni a tervezett napokat szabadságként a jelenléti ívben, majd a Szabadság kérelem küldése gombra kell kattintani.

Itt a rögzített és engedélyezésre váró napok sorában ki kell választani azoknak a jelölőnégyzetét, melyekről a szabadság kérelmet el kivánjuk küldeni. A Kérelem küldése gomb segítségével kell a bejelölt napokra vonatkozó kérelmet elindítani.

A Frissítés ikon segítségével a Státusz oszlop információi frissíthetőek. Amennyiben a szervezeti egység vezetője a hozzá beérkezett értesítő e-mail alapján engedélyezi a szabadságot, ezen az ablakon is frissülnek a státusz információk. Emellett a dolgozó az engedélyezésről, vagy elutasításról külön e-mail értesítést is kap.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések