Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

1308 havi bevallás a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról


A 1308 –as bevallás az Adatszolgáltatások/NAV felé opcióból indítható.

Az előző évtől eltérően a 1308-as adatszolgáltatás tartalmazza a szakképzési hozzájárulás bevallását is, így felgyűjtés során lehetőség van a szakképzési hozzájárulás előlegbevallásának, illetve éves bevallásának lehetőségére is.

Fontos! Kérjük felgyűjtés előtt ellenőrizzék a dolgozó adatain belül a Bérügyi alapadatok/Adószámítási adatok opcióban az előző évi (2012) személyi jövedelemadó bevallás jellegét, az adónyilatkozatok alapján. Csoportos módosításra is lehetőséget biztosítunk, melyet az Adatszolgáltatások/NAV felé/ Előző évi SZJA bevallási mód csoportos beállítása funkció használatával.

Társas vállalkozás rehabilitációs kedvezménye: NAV adatszolgáltatás elkészítésekor kitöltésre kerül a 1308A-01 lap 20. és 21. sora, a 1308M-12-01 lapja. A 2013 –as évben azonban továbbra sem biztosítjuk euro-ban feltüntetendő összeg felgyűjtését programunkban, így ezeket manuálisan kell kitöltenie.

362. sor: Külszolgálatért kapott jövedelem: Ebben a sorban kell feltüntetni azt a jövedelmet, amely a külföldi kiküldetésre tekintettel illeti meg a magánszemélyt. A költség-elszámolási módnál a kódkockában a következők szerint kérjük feltüntetni az elszámolni kért költséget.

1-es kód: Szja tv. 3. sz. melléklet II. fejezet 7. a)
2-es kód: Szja tv. 3. sz. melléklet II. fejezet 7. b)
3-as kód: Szja tv. 3. sz. melléklet II. fejezet 7. a) és 7.b)

A 3-as kódot akkor kell alkalmazni, amennyiben az adott hónapban az 1. és 2. kódok szerinti költségelszámolás is figyelembe vehető. Az egyes adóévek között áthúzódó külszolgálat címén kifizetett összeget abban a hónapban kell az adókötelezettség szempontjából figyelembe venni, amelyik hónapban a kifizetés, illetőleg a külszolgálat elszámolása megtörtént.

Az új sornak köszönhetően programunkban módosult Jogviszonyok/Bérügyi adatok/Adószámítási adatok és kedvezmények felülete, ahol lehetőséget biztosítunk a megfelelő költségelszámolás kódjának megadására.

A 1308-as fejlesztéssel frissítésre került az idei önellenőrzés elkészítése is. Az önellenőrzés menetéről tudásbázisunkban találnak bővebben információt:

Önellenőrzés automatikus elkészítése – 08-as adatszolgáltatás

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések